Σας ενημερώνουμε ότι στις 15 Σεπτεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί αγιασμός στο μαγειρείο του Συλλόγου και θα ξεκινήσει η διάθεση δωρεάν συσσιτίων σε όσους έκαναν αίτηση στο Σύλλογο και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου Ιουλίου – Αυγούστου που δε λειτουργούσε το μαγειρείο διανέμονταν δέματα στους σιτιζόμενους με τρόφιμα και άλλα είδη ανάγκης.

Τον Ιούνιο ο Σύλλογος δώρησε ποσότητες κρουασάν και χυμών στο ειδικό σχολείο Πενταβρυσου, στο ειδικό Γυμνάσιο Πτολεμαϊδας και στο ειδικό εργαστήρι στον Άγιο Χριστόφορο.

Επίσης τον Ιούλιο ξεκίνησαν να λειτουργούν δύο τμήματα δωρεάν εκμάθησης Αγγλικών, ένα παιδικό κι ένα ενηλίκων, για όσες οικογένειες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να γραφτούν σε φροντιστήρια.

Τον Αύγουστο ο Σύλλογος δώρησε 105 καθετήρες και 160 τεμάχια ειδών προσωπικής υγιεινής στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Παράλληλα εθελοντές κομμωτές θα φροντίζουν για τον ευπρεπισμό των σιτιζόμενωνκαι θα τους κουρεύουν δωρεάν σε αίθουσα του Συλλόγου.

Όλες οι παραπάνω δράσεις θα ήταν αδύνατες χωρίς τη συνεχή κι αδιάλειπτη προσφορά των συμπολιτών μας και χωρίς την ανιδιοτελή εργασία των εθελοντών, καθώς ο σύλλογος δεν επιχορηγείται από κανένα κρατικό ούτε ιδιωτικό φορέα και η λειτουργία του στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές απλών πολιτών. Για αυτό η διοίκηση του συλλόγου από την πλευρά της προχώρησε σε δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων ώστε να αξιοποιούνται κατά το μέγιστο οι δωρεές στην κάλυψη των αναγκών ενδεών συνανθρώπων μας.

Ευχόμαστε, συν Θεώ, να κυλήσει δημιουργικά κι αυτή η χρονιά προσφοράς.

Σας ευχαριστούμε που στέκεστε δίπλα μας και σας εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας εκ μέρους των σιτιζομένων και όσων λαμβάνουν βοήθεια από το σύλλογο.