Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας στο 31ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο: “Tα μέτρα φαίνεται να αποδίδουν στην Κοζάνη, όπου υπάρχει μία σχετική ύφεση της διασποράς”

30 Οκτωβρίου 2020
13:41

 

Στο κόκκινο έχει φτάσει σε ορισμένες περιοχές η πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) για ασθενείς με CoViD-19.

Στην Αττική είναι πάνω από 60%, ενώ στη Δυτική Μακεδονία η πληρότητα είναι ήδη 100%.

Τα παραπάνω προκύπτουν από στοιχεία που έδωσε χθες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας στο 31ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η πληρότητα των ΜΕΘ ανά περιοχή είναι η εξής:

  • Δυτική Μακεδονία: 100%.
  • Κεντρική Μακεδονία: 46%.
  • Ήπειρος: 40%.
  • Αττική: 61%.
  • Θεσσαλονίκη: 60%.
  • Θεσσαλία: 40%.

Στις 28 Οκτωβρίου, η κάλυψη των απλών κλινών CoViD-19 βρισκόταν στο 33%. Στις κλινικές CoViD-19 γίνονται περίπου 95 εισαγωγές ασθενών σε ημερήσια βάση, ενώ 137 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Το 7% των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ CoViD-19 είναι άτομα ηλικίας 35 έως 44 ετών και το 8,8% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 45 έως 54 ετών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα μέτρα φαίνεται να αποδίδουν στην Κοζάνη, όπου υπάρχει μία σχετική ύφεση της διασποράς.

Ανησυχητική παραμένει στα Ιωάννινα, όπου το ποσοστό των θετικών τεστ είναι 5,7% και ακόμη περισσότερο στη Θεσσαλονίκη, όπου τα θετικά στον ιό τεστ είναι πάνω από 9%! Στην Αττική, η θετικότητα είναι 5,7%.

Ο δείκτης μετάδοσης του ιού Rt βρίσκεται στο 1,09 στην Επικράτεια.

 

iatronet.gr

3 σχόλια

  • ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΕΘ ΣΤΗ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙ` ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΜΕΘ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΜΟΝΟ 6 Η 8.Η Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 35.ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΖΩ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

  • ΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ. ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.