Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Κοζάνης: Αποκατάσταση καταστραμμένων δρόμων από την θεομηνία περιοχής αναδασμού Δήμου Σερβίων

13 Νοεμβρίου 2020
13:35

Στην αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων στο δίκτυο αναδασμού του Τ.Ο.Ε.Β Σερβίων πρόκειται να συνδράμει η Π.Ε. Κοζάνης με έργο 50.000 € που εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της 10ης Νοεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Τσιούμαρης.
Όπως είναι γνωστό από τις 5 έως και τις 7 Αυγούστου που είχαμε την πρωτόγνωρη για την περιοχή θεομηνία, οι βροχές και καταιγίδες επέφεραν μεγάλες καταστροφές στην περιοχή μεταξύ Σερβίων και Βελβεντού με συνέπεια την διάνοιξη χαντακιών μεγάλου βάθους και αφαίρεση της χαλικόστρωσης των δρόμων καθιστώντας την προσπέλαση των αγροτικών οχημάτων από δύσκολη έως αδύνατη.
Τον τόπο των καταστροφών επισκέφτηκε τότε άμεσα ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Χρήστο Ελευθερίου και κλιμάκιο αυτοδιοικητικών, καλλιεργητών κι εμπειρογνωμόνων και ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη να ικανοποιήσει το αίτημα του Δημάρχου και του Τ.Ο.Ε.Β Σερβίων για εξεύρεση τρόπου και πόρων για την επούλωση των καταστροφών που προκάλεσε η θεομηνία.
Έτσι μετά την μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Κοζάνης το έργο εντάχθηκε στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και παίρνει τον δρόμο της δημοπράτησης για

⦁ τον καθαρισμό και τις μορφώσεις 700 μ τάφρων (αυλακιών) και
⦁ 1430 κυβικών μέτρων υλικών οδοστρωσίας

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.