Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: “Aγανάκτηση και δυσφορία – Καλούμε όλο τον εμπορικό κόσμο και όλα τα σωματεία και συλλόγους σε κοινή διαμαρτυρία που θα αποφασισθεί και θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό»

29 Δεκεμβρίου 2020
20:50

 

 

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

δυστυχώς για άλλη μια φορά καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς τη νύφη. Με τι να την πληρώσουμε όμως; Με τις τόσες καταθέσεις που έχουμε κατά την τελευταία δωδεκαετία ευημερίας; Με τα εμπορεύματα που έχουμε αποκλεισμένα και αδιάθετα στα καταστήματά μας; Ή μήπως καλύτερα με τις οικονομικές ενισχύσεις που έχουμε λάβει;

Κύριε Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη, κύριε Δήμαρχε Λ. Μαλούτα, τοπικοί βουλευτές κ. Αμανατίδη, κα. Βρυζίδου, κ. Κωνσταντινίδη, κ. Παπαδόπουλε και κα. Βέττα,

Απαιτούμε:

 • άμεση οικονομική ενίσχυση με τη σύμπραξη της Περιφέρειας αποζημιώνοντας όλα τα εποχιακά εμπορεύματα που βρίσκονται στα καταστήματά μας αδιάθετα (όπως έγινε μα τα ευπαθή προϊόντα στη Λαϊκή αγορά)

 • απαλλαγή όλων των υποχρεώσεων που είναι για τις 31-12-2020,

 • γνωστοποίηση των θετικών κρουσμάτων,

 • γνωστοποίηση της τύχης των δεκάδων επιστολών μας προς τα αρμόδια υπουργεία,

 • γνωστοποίηση της ομόφωνης απόφασης των εμπειρογνωμόνων,

 • γνωστοποίηση των ενεργειών των τοπικών αρχόντων και τέλος

 • μια απάντηση στο πως θα ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας!

Καλούμε όλο τον εμπορικό κόσμο και όλα τα σωματεία και συλλόγους σε κοινή διαμαρτυρία που θα αποφασισθεί και θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό.

Κρίμα και πάλι κρίμα διότι σε όλους εμάς που προσφέρουμε τόσα στην τοπική οικονομία και συμβάλλουμε στην κοινωνική συνοχή δίνονται μόνο χαστούκια το ένα μετά το άλλο.

Μέχρι τις 07/01/2021 που θα ανοίξουμε τα καταστήματα χωρίς άλλη ειδοποίηση περιμένουμε τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης

48 σχόλια

  • Δεν έγινε τίποτε με τη λαϊκή αγορά.
   Τα προϊόντα τους τα έδωσαν μόνο οι ημέτεροι της λαϊκής.Μπειτε στο άρθρο του κοζαν.γρ για το συγκεκριμένο θέμα να δείτε όλοι ποιοι ήταν το πρωί της Κυριακής στη Λευκόβρυση.
   Ο Μήτσος ο Κώστας ο Μάκης και πέντε δικοί μας.
   Οι άλλοι ας κουρεύονται.
   Μετά μη ζητάτε συμμετοχή στο σύλλογο.
   Μια φορά σας χρειαστηκαμε και ήσασταν άφαντοι.

   Να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται γιατί πολύ σανό μοιράζουν οι έμποροι.

   • Μόνο λίγο πρίν τις εκλογές δεν αναιρεί,το υπόλοιπο χρονικό διάστημα “το ελέγχω” είναι στο δικό σου μυαλό και μόνο.

   • Δεν αναιρεί όμως και την ανυπαρξία κρίσης που σε οδήγησε στην απόφαση να τους ψηφίσεις. Ήξερες τι εστί Παπαδόπουλος μιχ. Κασαπιδης Μαλουτας και καλλιτέχνις Βεττα

 • Ειλικρινά περιμένετε από βουλευτές, περιφερειαρχη και δημάρχους να κάνουν κάτι;. Αυτοί είναι όλοι ανύπαρκτοι για την Αθήνα.

  • Το σωστό για μένα είναι ότι η Αθήνα ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. Μόνο στις ονομαστικές ψηφοφορίες χρησιμοποιεί τα ονόματά τους.

 • Αυτοκίνητοπομπη… ένας σε κάθε αυτοκίνητο. Ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα υπάρχει περίπτωση να μεταδώσει κάποιος τον υιό. Συμμετοχή όλων….

 • Μέχρι τις 07/01/2021 που θα ανοίξουμε τα καταστήματα χωρίς άλλη ειδοποίηση περιμένουμε τις απαντήσεις σας.
  ….
  7/1 ?? χμμμ.. κρατήστε πισινή…

 • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΙΚΑΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

  • Πρέπει να είστε σε άλλη πόλη ή νομό. Βγαίνω καθημερινά για την σωματική μου άθληση και από όπου και αν έχω περάσει τα μέτρα εφαρμόζονται στο ακέραιο. Οι αστυνομικοί πράττουν συχνούς ελέγχους, οι πολίτες είναι πάντα με τις μάσκες τους και με αποστάσεις. Είτε σε ουρές τραπεζών είτε σε σούπερ μάρκετ, τα μέτρα διατηρούνται. Προφανώς είστε κάποιος που δεν ζει στην πόλη μας. Η πόλη υποφέρει αλλά δεν έχει δείξει ασυνέπεια σε καμία των περιπτώσεων.

 • Η τοπική κοινωνία είναι μαζί σας και σας έχει στις προσευχές της. Ξέρουμε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να προσπαθείς να κρατηθείς οικονομικά ενώ όλο το κράτος σου γυρνάει την πλάτη. Με εμφανώς χειρότερη κατάσταση στην πόλη της Θεσσαλονίκης πριν περίπου ένα μήνα δεν πάρθηκε κανένα τέτοιο μέτρο, αντίθετα στην πόλη της Κοζάνης φυτεύθηκε ο σπόρος του “όλα ξεκινούν από εδώ”. Λυπάμαι που έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά ανάλογα με την τοποθέτηση των πολυεθνικών.

 • Μας αφορά όλους. Η πόλη μας καταστρέφεται από την ανίκανη πολιτική κυβερνήσεων των τελευταίων ετών.
  Η ΔΕΗ -ένας παράγοντας που έδωσε ζωή και χρήμα στο τόπο μας- κλείνει.
  Τα λιανεμπόριο διολισθαίνει προς απόλυτη καταστροφή με κλείσιμο επιχειρήσεων.
  Η λεβάντα της περιοχής ξηλώνεται αφήνοντας στον αέρα παραγωγούς και πρωτογενή τομέα.
  Ανίκανοι οι τοπικοί βουλευτές, ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος, αφήνουν την περιοχή έρμαιο της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, της τελευταίας τα αποτελέσματα αποδεικνύονται μικρότερα της πρώτης.
  Λέμε ΟΧΙ στην εξαθλίωση των ανθρώπων και της πόλης μας. Απαιτούμε, Κινητοποιούμαστε. Η Κοζάνη δεν είναι τσιφλίκι κανενός υπουργού και αθηναϊκου ή ξένου παράγοντα. Η Κοζάνη και η ευρύτερη περιοχή ανήκει στους Κοζανίτες.

 • Αδιάθετα προϊόντα τα παπούτσια οι μπλούζες τα μπουφάν ;;;;;;;;;;; Χαλάνε δηλαδή;;; Στις εκπτώσεις δε μας πουλάτε ότιέχετε από δυο και τρία χρόνια; Κ και αν σας τα αποζημιώσει ο Δήμος ή η περιφέρεια θα τους τα δώσετε η θα τα κρατήσετε για του χρόνου τις εκπτώσεις;;;;;;; Ότι υπάρχει πρόβλημα υπάρχει αλλά και σείς έμποροι τόσα χρόνια που ζήσαμε την κρίση ούτε τιμές ρίξατε ούτε και με τους υπαλλήλους σας τα είχατε καλά μιλάμε για πολύ εκμετάλλευση ……..Άρα δοκιμάστε να ζήσετε όπως ζούμε οι υπάλληλοι σας τόσα χρόνια ( άσε που για σας θα βρεθεί λύση )

  • Ειλικρινά πιστεύω ότι είναι black χιούμορ και όχι άποψη υγιούς ανθρώπου. Λυπάμαι πολύ από τέτοιες συμπεριφορές. Εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να φτάσετε στη θέση του ελεύθερου επαγγελματία.
   Υ.Γ
   Σας κάνω πρόταση
   Αφού με τόση ευκολία λειτουργούν τα μαγαζιά κακώς δεν έχετε ήδη ανοίξει μια επιχείρηση .
   Καλή χρονιά !!!

  • Απόλυτο δίκιο…πες τα Χρυσόστομε.αληθεια ζημιά μεγάλη το λιανοεμποριο, αλλά εδώ ακούμε τέρατα.σε λίγο θα ζητήσουν να τους διαγράψουν τα πάντα κ να τους τα χαρίσουν!!! Έλεος
   Οι 31/12/2020 υποχρεώσεις αφορούν την οικονομική χρήση του 19
   Να τους διαγράψουμε κ τα χρωστουμενα των τελευταίων 20 χρονων

   • Έχετε δίκιο, λάθος τρόπος π λέχθηκε το παραπάνω,όλοι βιώνουμε ακραίες οικονομικές κ ψυχολογικές καταστάσεις, όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι, στην ίδια πόλη.κ όλοι θέλουμε. Μια βοήθεια λόγω του άδικου του εγκλεισμού.
    Συγνώμη ειλικρινά

 • Η κατάσταση στην ΠΕ Κοζάνης παραμένει άσχημη με μερίδιο ευθύνης να αντιστοιχεί σε κύκλους της εκκλησίας, Αρχιμανδριτες ιερωμένους, ψάλτες με τον στενό τους ενοριακό η μοναστηριακό κύκλο. Οι περισσότεροι εξ αυτών αρνητές του ιού και της μάσκας προστασίας. Κι ενώ κλείνουμε τρεις μήνες λοκ ντα ουν κάποιο παπάδες με τους πιστούς τους αρνούνται να συμμορφωθουν στα δέοντα. Επιτέλους θα υπάρξει κάποιος από το πολιτικό προσωπικό με θάρρος που θα μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις για αυτό το θεμα;

 • Τώρα είναι απλός θεατής
  Ασήμαντος ανθρωπάκος μέσα στο πλήθος
  Τώρα πια δε χειροκροτεί δε χειροκροτείται
  Ξένος περιφέρεται στων οδών το κάλεσμα.

  Μανόλης Αναγνωστάκης

 • Οι κυνηγοί και οι ψαράδες ξεσηκώθηκαν και κέρδισαν…επιτρέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα.οι βουλευτές μας δεν μπορούν ούτε παράταση μέχρι τις 10 να διεκδικήσουν και να κερδίσουν

 • Πονάει η ψυχή μου για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Έχουν καταστραφεί οι άνθρωποι. Δεν πάει άλλο. Κουράγιο, παιδιά. Μπόρα είναι- που παρακράτησε- αλλά θα περάσει. Κι όλοι μαζί θα ξαναχαμογελάσουμε(;)

 • Ας ελέγξει η αστυνομία, το υγειονομικό ή οποιος είναι αρμόδιος, τα μικρά καφέ στις γειτονιές, όχι μόνο στο κέντρο!!! Χωρίς να προειδοποιεί για επερχόμενους ελέγχους,

 • Μπραβο στον Εμπορικο συλλογο της Κοζανης που επιτελους ξυπνησε.Περιφερειαρχης ανικανος Δημαρχος μια απο τα ιδια.Ακουστε το καλα ολοι σας απαιτηστε να ερθουν τα εμβολια πρωτα στην πολυπαθη Κοζανη

 • Ο Συψας στο MEGA σήμερα το πρωί είπε ότι εφαρμόζουν την χρυσή τομή μεταξύ μέτρων και πολιτών.Στη Κοζανη δεν το εφαρμόζουν αυτό. Δεν την υπολογίζουν.

 • Ο θάνατος του εμποράκου!!
  Και εσείς όλοι μαζί που είστε μόνο θεατές , επικριτές και..ξερωλες ..
  Βγες τε όλοι μαζί στα μπαλκόνια στην αλλαγή του χρόνου , να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί όλους ….τους βολεμενους !!!
  Όλους !!! Που αν τους κόβανε 10 ευρώ από τον μισθό τους , τότε ας βγαίναν να μας πουν , ποιος φταίει .

 • Σας προβληματίζουν οι συνέπειες ενός lockdown αλλά δεν σας προβληματίζει το lockdown ως συνέπεια της ηλιθιότ@τας που “δέρνει” πολλους. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ……. ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ…….. Ακομη και η αδράνεια του καθενός εχει μερίδιο ευθυνης όταν αντιλαμβάνεται επικινδυνες συμπεριφορές…………. και σαν νομός φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι ποσοστιαία πρωτοπορούμε.

 • Κάποιος είπε πως δεν πρέπει να πολιτικοποιούμε το θέμα της πανδημίας.. Σοβαρά μιλάτε? Η κυβέρνηση Ν.Δ. ήδη είχε προαναγγείλει την ιδιωτικοποίηση της υγείας, την μετατροπή των νοσοκομείων σε Ν.Π.Ι.Δ., την επιλογή μη εισφορών για δημόσια υγειονομική περίθαλψη κτλ κτλ. Είδατε φαντάζομαι πως ανταπεξήλθε ο ιδιωτικός τομέας στην πανδημία, έτσι? ΑΠΛΑ, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥΝ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ COVID.
  Δε θα μιλήσουμε για πολιτική κύριοι? Ξεχάσαμε νομίζετε τα νοσοκομεία που εκλεισε η NΔ? Ξεχάσαμε το προσωπικό των νοσοκομείων που απολύθηκε? Ξεχάσαμε πως ο προϋπολογισμός του 2021για την υγεία είναι χαμηλότερος του 2020, εν μέσω πανδημίας? Ξέχάσαμε τον Άδωνη να επιχαίρει πως ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΔΟΞΑ Η ΤΡΟΙΚΑ?
  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΙΠΟΤΑ
  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΑ ΕΚΑΤΑΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΗΝ AEGEAN και κυριως
  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ ΣΤΕΝΑΖΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ,παρά μόνο νοίκιασε κάτι κρεββάτια με εξωπραγματικες τιμές.

  • Αυτός που είπε θα τανε κομματόσκυλο της ΝΔ. Μισό σωστό να κάνουν – που ούτε καν – το πανηγυρίζουν για 5 χρόνια, αλλά για όλα τα εγκλήματα τους δεν έχουν βγει να πούνε μισή κουβέντα!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.