Καλλιόπη Βέττα: «Ο αθλητισμός χρειάζεται όραμα και σχέδιο, όχι αποσπασματικές διατάξεις – Εισήγηση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού» (Βίντεο)

11 Ιουνίου 2021
12:27
Κανένα σχόλιο

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα τον αθλητισμό.

Η κ. Βέττα αρχικά αναφέρθηκε στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο ζητώντας παράλληλα την τοποθέτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού για τις διατάξεις που επιτρέπουν πλέον την εργασία την Κυριακή σε πολλούς κλάδους, γεγονός που θα απομακρύνει εργαζόμενους από την άθληση και την αναψυχή.

Στη συνέχεια, επεσήμανε τα επίμαχα σημεία του νομοσχεδίου, ξεκινώντας από τις διατάξεις για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπου επέκρινε τις προβλεπόμενες, μειωμένες ποινές για τις ανώνυμες αθλητικές εταιρίες που δεν είναι συνεπείς με τις προϋποθέσεις του νόμου.

Έπειτα, αναφέρθηκε στα δρακόντεια, κατασταλτικά μέτρα που προβλέπονται για περιστατικά βίας στους αθλητικούς χώρους, με την επαναφορά του ιδιώνυμου ακόμα και για πλημμελήματα, τονίζοντας ότι η Πολιτεία οφείλει να συμπεριλαμβάνει στην φαρέτρα της τόσο την καταστολή, όσο και τον σωφρονισμό, ιδιαίτερα για τους νέους συμπολίτες μας.

Τέλος, αφού ανέδειξε ζητήματα που αφορούν την αναδιάρθρωση των κατηγοριών ποδοσφαίρου και το Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αναφέρθηκε στην διάταξη που δίνει το προνόμιο στην ΕΠΟ να αποδίδει επαγγελματικά δικαιώματα στους προπονητές ποδόσφαιρου, καταστρατηγώντας έτσι την αυτοτέλεια του κράτους στον συγκεκριμένο τομέα.

Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στο όραμα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για τον αθλητισμό, τονίζοντας ότι: «ο αθλητισμός περνάει μια δομική κρίση, που δεν θεραπεύεται από αποσπασματικές διατάξεις. Χρειάζεται μια συνολική μεταρρύθμιση, εστιασμένη στο συνταγματικό δικαίωμα της άθλησης για όλους τους πολίτες, στην εκπαίδευση, στα προγράμματα άθλησης των δήμων, στα σωματεία και τον αγωνιστικό αθλητισμό.

Μόνο έτσι θα έχουμε ανάπτυξη του αθλητισμού, θωράκιση της υγείας και ενίσχυση της ευεξίας, ευρεία συμμετοχή των δύο φύλων στα όργανα διοίκησης, συλλογικότητα, άμιλλα και αλληλεγγύη που ο αθλητισμός, προνομιακά μπορεί να προσφέρει».

Παρατίθεται το link της ομιλίας:

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.