Το πρώτο βήμα στην ηλεκτροκίνηση έκανε ο Δήμος Πρεσπών με την απόκτηση ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου

4 Οκτωβρίου 2021
09:21
Κανένα σχόλιο

Το πρώτο βήμα στην ηλεκτροκίνηση έκανε ο Δήμος Πρεσπών με την απόκτηση ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου τύπου SUV, το οποίο παρέλαβε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πρεσπών και προορίζεται για την υποστήριξη των ηλικιωμένων του Δήμου μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η προμήθεια του αυτοκινήτου έγινε στα πλαίσια του εγκεκριμένου έργου «GreenIntereMobility» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREGIPA CBC GREECEREPUBLIC OF NORTH MACEDONIA (παραδοτέο Π.4.4.1).

Το όχημα παραλήφθηκε μαζί με μονοφασικό φορτιστή ενώ στην ίδια πράξη προβλέπεται η προμήθεια ενός 9-θέσιου βάν, καθώς και η πιλοτική λειτουργία των δύο οχημάτων με βάση μελέτη κάλυψης των ενδοδημοτικών συγκοινωνιακών αναγκών με έμφαση σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, νέοι ηλικιωμένοι) που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών που είναι εταίρος του προγράμματος. Η ενέργεια που απαιτείται για την κίνηση των δύο οχημάτων θα καλύπτεται από την εγκατάσταση κατάλληλα διαστασιολογημένου Φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής και το σύνολο της δράσης είναι ενταγμένο στην στρατηγική του Δήμου Πρεσπών να καταστεί κλιματικά ουδέτερος στην επόμενη δεκαετία πετυχαίνοντας την παροχή δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών πρώτης ποιότητας με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα.

Τη μελέτη απαιτήσεων του σταθμού παραγωγής και των τεχνικών χαρακτηριστικών των δύο οχημάτων εκπόνησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η μέγιστη διαδρομή της υπηρεσίας που θα εξυπηρετεί το όχημα υπερκαλύπτεται από την αυτονομία του οχήματος που είναι διπλάσια, κάνοντάς έτσι την υπηρεσία “βοήθεια στο σπίτι” ιδανική χρήση για ηλεκτρικό όχημα.

Εταίροι του προγράμματος, εκτός της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Πρεσπών είναι:

  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (επικεφαλής εταίρος)
  • Δήμος Μπίτολα (Βόρεια Μακεδονία)
  • Δήμος Ρέσεν (Βόρεια Μακεδονία)
  • Δήμος Φλώρινας
  • Πανεπιστήμιο Πατρών

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί και η σύμβαση για την προμήθεια τριφασικών φορτιστών και συστήματος φωτοβολταϊκών που θα παράγουν την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια ώστε τελικά η χρήση του συνόλου των οχημάτων να προκαλεί σχεδόν μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.