Αναγνώστης του kozan.gr: Κεντρική πλατεία Κοζάνης: Σημεία που προκαλούν απορίες.

8 Οκτωβρίου 2021
23:43

 

Ως αναγνώστης του kozan.gr θέλω να ρωτήσω: Έχουν κάποια λειτουργικότητα οι λευκοί κιβωτιόσχημοι όγκοι από μάρμαρο εντός της πλατείας; (Να μην πω τι μου θυμίζουν..).Ακόμα και με καλό καιρό κάθεσαι και κρυώνεις,φαντάσου όταν πιάνει το κρύο. Βλέπω μαμάδες και ηλικιωμένους να κάθονται και σκέφτομαι: μήπως πρέπει να τοποθετηθεί ξύλινη επένδυση από πάνω (σανίδια ή μικροί δοκοί) να μπορείς να κάθεσαι σαν άνθρωπος; Επίσης στην άλλη φωτογραφία βλέπουμε δεξιά από το καμπαναριό αυτή την άχαρη τσιμεντένια έκταση που χάσκει έτσι πολλές δεκαετίες (απ΄όταν θυμάμαι τον εαυτό μου). Ανήκει στο Δήμο ή όχι; Δεν μπορεί να γεμίσει με γλάστρες,λουλούδια κλπ, να γίνει πιο ανθρώπινη;

Eυχαριστώ το site για τη δημοσίευση.

30 σχόλια

  • Αυτη η “αχαρη τσιμεντενια εκταση” ειναι τμημα κτισματος και ειναι η οροφη του κηροπωλειου του Αγιου Νικολαου.Ανηκει στην μητροπολη….

  • Εσύ αδερφέ, είσαι βαθιά νυχτωμένος από αρχιτεκτονική… Είναι σα να ρωτάς τι θέλω τα ακροκέραμα και τις σκοτίες σε Νεοκλασσικό, τι θελω το αέτωμα στον Παρθενώνα ή τι θέλω τη βαφή σε μια οικοδομή…

    Αρχιτεκτονική! Design!

  • Μια χαρά είναι, και πολλά είναι για τέτοιο λαό!!!!! Τα παγκάκια με ξύλινη πλευρά και γενικώς τα βάφουν κάθε 2 μήνες και πάλι βρώμικα με συνθήματα της περιφανης νεολαίας!!!

  • Ωραια παρατηρηση!!
    Μεσαίωνας και αισθητικη δεν κολλανε!
    Τα λεφτα τα δίνουν στους φαρισαιους,στις βυζαντινες καρικατούρες για να ζουν επτα ζωες και οχι σε εργα αναπλασης της Πόλης!!
    Σκοταδισμος και αισθητικη;το μαυρο με το ασπρο!!

  • Τα ξύλινα,τα λουλούδια,τα χόρτα στη μέση του δρόμου,οι λακούβες,οι προχειροτητες,οι καμμένες λάμπες στους δρόμους…… κ.λ.π.
    Θέλουν σωστούς Ανθρώπους για νά κάνουν σωστή δουλειά……
    υπάρχουν στην Κοζάνη ???????

  • μάλλον βρεγμένη σανίδα χρειάζεται για τούς σχεδιαστές. Οσο για τα ξαπλωμένα μάρμαρα θυμίζουν φέρετρα μουσουλμανικού νεκροταφείου.

  • Ο δρόμος προς Αιανή από γήπεδο έως το Πρωτοχώρι
    και κυρίως στα Λευκάδια στη διασταύρωση προς Άργιλο-Ζεπ….όλη νύχτα για πολύ καιρό ….τα χάλια μας….
    όλος χωρίς φωτισμό !!!!!!

  • Εδώ οι Κοζανίτες όλο επισημάνσεις και υποδείξειςκάνετε και έχετε άποψη εκεί που δε σας σπέρνουν. Άμα θες λουλούδια εκεί ρε φίλε τραβά πάρε και βάλε . Άντε όλοι δίνετε εντολές λες και είστε βασιλιάδες χωριαταρεοι

  • Τα μαρμάρινα καθίσματα δεν είναι λειτουργικά σε καμιά περίπτωση! Έχει και στο πάρκο και είναι όλα ακατάλληλά για κάθε εποχή. Αυτός που τα έκανε ή ήθελε να καταναλώσει μάρμαρο ή μισούσε τους πολίτες της Κοζάνης…

  • Ευτυχώς ήρθαν οι χωρικοί καί έφτιαξαν την Κοζάνη….. γιατί οι Κοζανίτες ξέρουν μόνο το μπρε- μπρε-μπρε καί την ρουφιανια.
    Γι’αυτό καί η Κεντρική Πλατεία έγινε έτσι για να χωρευουν τις απόκριες.
    – Το να πει κάποιος καλοπροαίρετα την ταπεινή του άποψη δεν είναι κακό.

  • Μια χαρά είναι η πλατεία…. γίνατε όλοι απόφοιτοι αρχιτεκτονικής και κριτικάρετε….
    Θα ήταν και καλύτερη αν οι παπάδες δεν ζητούσαν την Άρτα και τα Γιάννενα για να παραχωρήσουν 10 τ.μ. για να ενοποιηθεί ο χώρος της πλατείας με τον Αϊ Νικόλα….
    Και όποιος κρυώνει ο @@ του να κάθεται σπίτι

  • Μετά την πολιτική και οικονομική ανάλυση της τελευταίας δεκαετίας,τις ιατρικές γνώσεις περί των εμβολίων , περάσαμε σε αυτό τον post και στις αρχιτεκτονικές τους αναλύσεις.Αθανατε Έλληνα παντογνώστη!

  • Γιατί όλοι φεύγουν απ’ την Κοζάνη ????
    Φταίνε οι Χωριάτες γι’αυτό οι οποίο ήρθαν στην Κοζάνη καί τή έδωσαν αξία ???
    Για νά συνέλθουμε όλοι καί νά ενωθουμε
    για να προκόψει ο τόπος!!!

  • auto to axoro meros einai ena meros opou kapoia paidia pigenoun kai kanounene to hobi tous opos einai to skate kai alla ama gemishei oxoros me glastres den tha mporoun ta paidia na kanoun to athlima tous oute kai ekei efoson o dimarxos den exei kanei kapoia idiki pista skate kai bmx

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.