Έφυγε στα 76 του χρόνια ο θρύλος της νύχτας των 80’s «Πιέρο» – Είχε καταγωγή από τα Κοίλα Κοζάνης

30 Οκτωβρίου 2021
18:29

Θεωρούνταν ως «βασιλιάς της νύχτας» στα ‘80s στη Θεσσαλονίκη και ήταν ιδιοκτήτης, μεταξύ άλλων, της θρυλικής ντίσκο «Pieros»

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε ο Πέτρος Παπαϊωάννου, γνωστός ως «Πιέρο» (Piero).

Θεωρούνταν ως «βασιλιάς της νύχτας» στα ‘80s στη Θεσσαλονίκη και ήταν ιδιοκτήτης, μεταξύ άλλων, της θρυλικής ντίσκο «Pieros».

Ο «Πιέρο» ήταν ιδιοκτήτης της Luxemburg που βρισκόταν πίσω από το Ποσειδώνιο αλλά και του Tiffany’s στην Ικτίνου.
Η θρυλική ντίσκο «Pieros» μεταφέρθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στον πρώην κινηματογράφο Ιφιγένεια, στη συμβολή των οδών Βασιλέως Ηρακλείου και Αριστοτέλους.

Την είδηση του θανάτου του Πέτρου Παπαϊωάννου έκανε γνωστή το Κέντρο Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα typosthess.gr.

Ο «Πιέρο» άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς το απόγευμα της Παρασκευής 29/10.

Τι λέει στο ethnos.gr για τον Πιέρο ο φίλος του και ιδιοκτήτης του γνωστού μπαρ Berlin, Θόδωρος Παπαδόπουλος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο Πέτρος Παπαϊωάννου, ο βασιλιάς της νύχτας των 80s που ξεσήκωνε κάποτε την Θεσσαλονίκη. Ήταν γνωστός και ως «Πιέρο» (Piero), καθώς υπήρξε ιδιοκτήτης της θρυλικής ντίσκο «Pieros», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (στην οδό Λασσάνη όπου μεγάλωσαν γενιές και γενιές). Θεσσαλονικιός, δούλεψε αρχικά ως σερβιτόρος στο ζαχαροπλαστείο Μουτάφη απέναντι από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς». Το 1968 γνωρίστηκε με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο, σημερινό ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ Berlin στο κέντρο της πόλης. Οι δυο τους δούλεψαν μαζί, αρχές της δεκαετίας του ’70, στον γνωστό επιχειρηματία Λάκη Ραπτάκη και το «summer Tiffany’s» το οποίο βρίσκονταν μέσα στην Έκθεση,. 

«Εκεί φιλοξενούσαμε λαϊκά συγκροτήματα με καρέκλες αλλά δεν ήταν ακριβώς λαϊκό το πρόγραμμα κα ήταν ουσιαστικά σαν ταράτσα. Φέρναμε τον Νταλάρα, την Βίσση κ.α.» θυμάται, μιλώντας στο ethnos.gr ο κ. Παπαδόπουλος. Αργότερα το «summer Tiffany’s» μετατράπηκε σε κλαμπ που έπαιζαν ξένα συγκροτήματα.

Σταδιακά o Πιέρο άνοιξε τον βηματισμό του και έστησε το πρώτο του μαγαζί στη Λασσάνη, στο παλιό καμπαρέ Imperial.  H ντίσκο μεταφέρθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στον πρώην κινηματογράφο «Ιφιγένεια», στη συμβολή Β. Ηρακλείου με Αριστοτέλους, εκεί που σήμερα στεγάζεται το νυχτερινό κέντρο «Barbarella». Για δεκαετίες ολόκληρες ήταν το δεξί χέρι του επιχειρηματία Λάκη Ραπτάκη ο οποίος δημιούργησε περισσότερα από 60 νυχτερινά μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μύκονο, Ρόδο και Νέα Υόρκη.

«Έπαιρνε το μικρόφωνο και ξεσήκωνε τη νεολαία-Σημάδεψε την νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης»

«Είχε μεγάλη τρέλα. Πολλοί θεωρούσαν ότι είχε και το ‘Pieros‘ στη Μύκονο αλλά δεν είχε καμία σχέση με κείνο. Έπαιρνε το μικρόφωνο και έκανε σόου, Φώναζε, έλεγε αστεία, ιστορίες, γνωρίζοντας την αποθέωση του κόσμου. Η νεολαία του είχε ιδιαίτερη αδυναμία και κατάφερνε πάντα να την ξεσηκώνει. Δούλεψε σε όλα τα Tiffany’s του Ραπτάκη. Τον είχε ‘αρχηγό’» δήλωσε στο ethnos.gr ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Ο Πιέρο σημάδεψε την νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης. Ήταν η ΄κορυφή’ στις ντίσκο. Το στυλ του όλο ήταν ιδιαίτερο και κυρίως ήταν φίρμα στα κυριλέ μαγαζιά».

2 σχόλια

  • Βλέπεις εάν δεν είσαι παπάς, συστημικός κανένα σχόλιο δεν έχει για Παράδεισους και άλλα φαιδρά.. Πιέρο καλό συμπαντικό ταξίδι να έχεις μπρο.. Σίγουρα έφυγες γεμάτος υπέροχες γήινες στιγμές και εμπειρίες..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.