Το Τοπικό Συμβούλιο Κοιλάδας αισθάνεται την ανάγκη να παρέμβει σε αυτό το σοβαρό θέμα που αφορά την καθημερινή διέλευση των κατοίκων στην ΕΟΔ.

Τμήμα της παλαιάς ΕΟΔ Κοζάνης-Θεσ/νίκης διέρχεται μέσα από κατοικημένη περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας. Η διέλευση των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και κατά καιρούς έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, ατυχήματα ορισμένα εκ των οποίων θανατηφόρα.
Επίσης η καθημερινή διέλευση/πρόσβαση των κατοίκων από και προς τις οικίες τους στο σημείο αυτό γίνεται επί της ΕΟΔ χωρίς κανένα ιδιαίτερο μέτρο προφύλαξης.
Η ύπαρξη πινακίδων με ανώτερο όριο ταχύτητας δεν αποτελεί λύση, όπως και η αδυναμία πεζοδρόμησης παράλληλα της ΕΟΔ.
Το πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια τώρα την τοπική κοινωνία τέθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας και με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τοπικών Κοινοτήτων κ. Δουγαλή Γεώργιου ο οποίος είχε συνάντηση με τους κατοίκους της Κοινότητας, στον αρμόδιο  Αντιπεριφερειάρχη.
Αντιπροσωπεία κατοίκων της Κοινότητας και ο Αντιδήμαρχος έθεσαν το πρόβλημα στον Aντιπεριφερειάρχη μετά από συνάντηση τους με σκοπό την εξεύρεση λύσης. Η απάντηση που λάβαμε επισυνάπτεται παρακάτω.
Οφείλουμε να υλοποιήσουμε το παραπάνω θέμα για την ασφάλεια και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
   Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας
Σοτολιδης Σπυρίδων