Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ και θα ΖΕΙ στις καρδιές μας και  στους αγώνες μας

16 Νοεμβρίου 2021
18:57
Κανένα σχόλιο

φέτος 48 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο το 1973, ενάντια στην ξενοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών, που με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 κατάργησε τη Δημοκρατία, κάθε ατομικό και κοινωνικό δικαίωμα, φυλάκισε και εκτόπισε αντιστασιακούς δημοκρατικούς πολίτες.
Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου και άλλων σχολών επί τρεις μέρες, τον Νοέμβρη του 1973, κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο και με κεντρικό σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ όρθωσαν το ανάστημά τους στη Χούντα. Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου έχουν διαχρονική αξία και είναι επίκαιρα και σήμερα όσο ποτέ.
Σήμερα που η παγκόσμια κοινότητα δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού.
Σήμερα που τα κοινωνικά αγαθά της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της περίθαλψης όχι μόνο αμφισβητούνται, αλλά περιορίζονται δραστικά ή και καταργούνται.   

    Σήμερα λοιπόν οφείλουμε στη γενιά του Πολυτεχνείου τη συνέχιση των αγώνων τους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων και του λαού μας.

       Στην εκπαίδευση, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, οι εκπαιδευτικοί στεκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για προάσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών, για μία εκπαίδευση αντάξια των οραμάτων όλων των γενεών αλλά και των αναγκών της νέας εποχής, παρά τις δυσκολίες  που προκύπτουν από την αδιαλλαξία και τον αυταρχισμό του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο έχει επιλέξει την διαρκή σύγκρουση με τον κόσμο της εκπαίδευσης.

     Συμμετέχουμε (τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα) στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη, 17 Νοέμβρη 2021 και ώρα 11.00 π.μ. και καταθέτουμε, ως ελάχιστο φόρο τιμής, στεφάνι στην Κεντρική Πλατεία Νίκης της Κοζάνης.

Τ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.