Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού την ερχόμενη Παρασκευή στην Δυτική Μακεδονία το σωματείο μας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου και συνολικά τους εργαζόμενους της περιοχής και την νεολαία σε αγωνιστική κινητοποίηση, με σκοπό να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και έχει και την έκφραση στην περιοχή μας πιο συγκεκριμένα με την απολιγνιτοποίηση.

            Παίρνουμε δύναμη και στηριζόμαστε στους μεγάλους αγώνες του τελευταίου διαστήματος σε efood, cosco και σε δεκάδες ακόμα χώρους δουλειάς και κλάδους. Αποδεικνύεται  ότι το οργανωμένο και ταξικά προσανατολισμένο  εργατικό λαϊκό κίνημα μπορεί να διεκδικήσει , μπορεί να τα καταφέρει.

             Μπορούμε να πούμε με σιγουριά και θα το φωνάξουμε δυνατά όπως κάνουμε τόσο καιρό ότι οι εργαζόμενοι και o λαός της περιοχής μας δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τους προωθούμενους σχεδιασμούς της ΕΕ και τη κυβέρνησης, δεν έχουν να περιμένουν κάτι προς το συμφέρων τους και τα δικαιώματα τους. Tο κλείσιμο των ορυχείων και των σταθμών, η μετάβαση στην <<πράσινη>> εποχή δεν αποσκοπεί αποδεδειγμένα στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά  αποτελεί  όχημα για την κερδοφορία μια σειρά επιχειρηματικών ομίλων. Καθώς, για να πραγματοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός,  προϋπόθεση είναι η αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και έχει ήδη ως αποτέλεσμα τη αύξηση της ενεργειακής φτώχειας μέσα από τα πανάκριβα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ ταυτόχρονα αβέβαιο είναι το μέλλον της τηλεθέρμανσης προσθέτοντας νέα βάρη στο λαό από τις σχεδιαζόμενες ανατιμήσεις στα τιμολόγια.

            Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να μην βάλουμε στο επίκεντρο των διεκδικήσεων μας την ανάγκη για μέτρα ουσιαστικής στήριξης της υγείας των εργαζομένων και του λαού που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να πάρει. Τα παραδείγματα  είναι πολλά και στην περιοχή μας με τα σχολεία , τους χώρους δουλειάς αλλά και την κατάσταση στο ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ γενικό νοσοκομείο που είναι σε τραγική κατάσταση με ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και υποδομές. Ενώ, προκλητικό είναι, την στιγμή που η κατάσταση σε νεκρούς και νοσηλείες έχει χτυπήσει κόκκινο, να ανοίγει στα γεμάτα η συζήτηση για νέο Νοσοκομείο στην περιοχή στην ουσία υποβαθμίζοντας τα ήδη υπάρχοντα.

            Δεν συμβιβαζόμαστε σήμερα με την ζωή που μας ετοιμάζουν, ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων  και σε αυτή την κατεύθυνση οργανωμένα να διεκδικήσει :

  • Να μην πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης. Όχι στο κλείσιμο μονάδων και ορυχείων. Μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Ρεύμα και θέρμανση φθηνά για όλο τον λαό , καμιά διακοπή σε κανένα λαϊκό σπίτι.
  • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.