29Οκτ2017 – Κυριακή στο Χωριό – Τσοτύλι Κοζάνης (Bίντεο)

29 Οκτωβρίου 2017
20:32
Κανένα σχόλιο

Ένα από τα πιο γραφικά και όμορφα μέρη – στολίδια της ελληνικής γης θα επισκεφτούμε σήμερα.

Κοτύλιον, Τσοτύλιον που σημαίνει το κοίλο, όπως και να το πει κανείς , το Τσοτύλι κουρνιασμένο στις οροσειρές Σινιάτσικο – Μπούρινο και Βόιου -Σμόλικα, ξεδιπλώνει τις γνήσιες μακεδονίτικες ομορφιές του προς κάθε μεριά. Πανέμορφο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, άλλοτε πνιγμένο στο πράσινο κι άλλοτε παραδομένο στην αγκαλιά του χιονιού, στέκει αιώνες τώρα ξεχωριστό κομμάτι στην καρδιά του νομού Κοζάνης.
Τόπος ιστορικός με αντιστασιακή δράση κατά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Η έντονη παρουσία του ΕΑΜ, οδηγεί τους Ιταλούς να τιμωρήσουν το χωριό.
Πνευματικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας από το 1873 με τη λειτουργία του Ιστορικού Oικοτροφείου – Γυμνασίου την ονομαζόμενη Τσοτύλειο Σχολή, την οποία και θα επισκεφτούμε.
Ένας τόπος που έχει πολλά να μας δείξει, να μας διηγηθεί, να αποκαλύψει

Παραγωγή: ERT3
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης
Δημοσιογραφική Έρευνα – Ρεπορτάζ: Μαγδαληνή Χατζοπούλου
Εκτέλεση Παραγωγής: ALFA PRODUCTIONS
Παρουσίαση: Θάλεια Καμπουροπούλου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.