Του Αλεξάνδρου η χώρα είναι η Ελληνική (του Νικόλαου Πουλαράκη*)

20 Ιανουαρίου 2018
00:03

Νοέμβριος 2012,κέντρο εκπαίδευσης στρατονομίας,νυχτερινή άσκηση τέλος και επιστροφή με το 《ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ》να σκίζει τη νύχτα για να ακουστούμε απο την Καρδίτσα ως τα Τρίκαλα,έτσι τουλάχιστον μας πρόσταζε ο διοιηκητής μας,λοχαγός στο βαθμό,πιο δυνατά,πιο δυνατά φώναζε στήνοντας αφτί ωστε να σιγουρευτεί οτι το τραγουδάμε όλοι..κάποιοι το ξέραμε κάποιοι άλλοι το ψέλλιζαν,η ουσία είναι πως εκείνο το βράδυ το μάθανε όλοι είτε το πίστευαν είτε οχι.

Σήμερα επίκαιρο οσο άλλοτε το θέμα της Μακεδονίας περισσότερο θα πρέπει να μας ενώνει ως λαό παρά να μας χωρίζει.Λυπάμαι που ακούω κάποιους να βάζουν τις ιδεοληψίες τους πάνω απ’τα εθνικά μας ιδανικά,όταν ξεχνούν αγώνες και θυσίες τόσων αγωνιστών για μια γή που την πότισαν με το αίμα τους για να ζούμε εμείς τώρα ελεύθεροι.Πόσοι άραγε γνωρίζουν για τον ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ, για τον καπετάν ΤΕΛΛΟ ΑΡΓΑ ,για τον καπετάν ΚΩΣΤΑ ΓΑΡΕΦΗ και για πόλλους άλλους Μακεδονομάχους;
Δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί αυτοί που τα 《κόβουν χοντρά》λέγοντας πως η εκκλησία δεν πρέπει να έχει λόγο,τα συλλαλητήρια να μην γίνονται,να προσέχουμε τα λόγια μας ώστε να μην γίνει ζημιά στον τουρισμό και άλλες πολλές 《μπούρδες》.Ναι 《μπούρδες》γιάτι πάνω σε εθνικά ζητήματα δεν υπάρχει ούτε οικονομική κρίση που επικαλούνται κάποιοι ούτε ο ωχαδερφισμός έχει θέση.
Η Μακεδονία είναι γή Ελληνικη Ελλήνων το καμάρι και κανένας δέν πρέπει να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία αυτού του τόπου,κάμια κυβέρνηση ούτε η τωρινή ούτε οι προηγούμενες δέν πρέπει να ενδώσουν σε αλυτρωτρικές ιδέες γειτονικών χωρών.Σε εθνικά θέματα κομματικές ταμπέλες δεν έχουν χώρο ύπαρξης παρα μόνο το εθνικό συμφέρον.

Γι’αυτό ούτε άνω ούτε κάτω Μακεδονία,η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική είχε πει ένας πολιτικός ηγέτης(Κ.Καραμανλής),όπως και το ονομά μας είναι η ιστορία είπε ενας άλλος πολιτικός ηγέτης αναφερόμενος στην Μακεδονία(Α.Παπανδρέου).Εμείς γιατί να στρουθοκαμηλίζουμε;Στην αρχή θα χαρίσουμε το όνομα μετά κατι άλλο και έπεται συνέχεια.Ας υψώσουμε το άναστημα της ιστορίας και των προγόνων μας με λίγο πατριωτισμό περισσοτέρο απ’τον καθένα μας, άλλωστε
《Η ζωή είναι πόλεμος.Η γη σου είναι φρούριο και χρέος σου η Νίκη!》.Παύλος Μελάς

*Πουλαράκης Νίκολαος
Ιδ.Υπάλληλος
Λογιστής
Πρ.Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Κοζάνης

6 σχόλια

  • Την ίδια χρονιά λίγους μήνες νωρίτερα ήμουν νεοσύλλεκτος σε κέντρο της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Στις πρόβες για την παρέλαση ζητήσαμε μετά από άλλα συνθήματα/τραγούδια να πούμε το Μακεδονία ξακουστή, όπου μας είπαν ότι δεν προβλέπεται και δεν επιτρέπεται λόγω του Μακεδονικού ζητήματος. Εμείς το είπαμε αλλά μικρή σημασία έχει αυτό.

    • Δεν επιτρεπεται να τραγουθηθει;;;;σε λιγο θα μας υποχρεωσουν να μη λεγομαστε Μακεδονες για να μη προσβαλλουμε τους Σκοπιανους. Αντι ναχουμε εμεις αλυτρωτικες βλεψεις εχουν αυτοι.

  • Επι χούντας οι ΕΣΑτζηδες έβαζαν ολα τα φανταράκια ανεξαρτήτως πολιτικής άποψης να τραγουδάμε για να ακουστούμε μέχρι την Αλβανία τα Σκοπια και τη Βουλγαρία βρίζοντας τους αυτο θέλετε να κάνουμε και σήμερα .!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.