Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ χρειάζεται 750 εκατ. ευρώ σε 45 μέρες

11 Αυγούστου 2019
02:03

Η ΔΕΗ χρειάζεται ένεση ρευστότητας ύψους 750 εκατ. ευρώ σε διάστημα 45 ημερών για να κρατηθεί όρθια, αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο.

Σχετικά με την πηγή άντλησης του ποσού, ο υπουργός σημειώνει πως «πρέπει να βρεθεί με διάφορους τρόπους», ενώ θέτει ως πρώτο κρίσιμο για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης την 24η Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένεται η δημοσιοποίηση της νέας έκθεσης του ορκωτού λογιστή. Ο δεύτερος σταθμός -προσθέτει ο κ. Χατζηδάκης- είναι η 31η Οκτωβρίου, όταν η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να συμφωνήσει με την ΕΕ για τα διαρθρωτικά μέτρα στην αγορά ενέργειας.

Ασκεί κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα λέγοντας ότι «εκείνοι που οδήγησαν τη ΔΕΗ εδώ, κουνάνε το δάκτυλο σε εμάς, που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ένα τεράστιο πρόβλημα. Εκείνοι που απαξίωσαν τη ΔΕΗ, προσπαθούν να φορτώσουν την απαξίωση σε εμάς…».
Όπως τονίζει ο ίδιος, πέρα από την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, σημαντικά μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η σταδιακή απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων και η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναγγέλλει επίσης την άμεση ιδιωτικοποίηση της εμπορίας και της διανομής της ΔΕΠΑ, την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων και την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/hatzidakis-i-dei-hreiazetai-amesa-750-ekat-eyro

36 σχόλια

  • Ωραία… η Νδ κύριε Χατζηλαλάκη των μνημονίων και των πλεονασμάτων – που έλεγε και ο Σαμαράς της ανάπτυξης που δεν είδε ποτέ αυτή η χώρα – χρωστάει γύρω στα 750.000 ευρώ στη Δεή δώστε τα αυτά , επιστρέψτε επίσης και όλα τα θαλασοδάνεια που πέρνατε σωρηδόν και να δείτε για πότε θα στρώσει η επειχήρηση. Α! Ξέχασα…αφού τα κάνετε αυτά σε περίπτωση που δεν σας φτάσουν τα κουκιά μειώστε και μισθούς κάτι κυφηνόπουλων εργατοπατέρων συνδικαΛΗΣΤΑΡΑΔΩΝ που είναι μόνο λόγια παχιά και έργο μηδέν…και όλα θα είναι κομπλέ μετά
    Γι’αυτό σας ψήφισαν άλλωστε αυτοί που σας ψήφισαν…για να τους σώσετε όπως φώναζαν , και βλέπανε στο πρόσωπο του …. οδοστρωτήρα του Χάρβαρντ τον νέο ηγέτη εθνοσωτήρα.
    Και όχι να περιμένετε πάλι να σας ξελασπώσει το μεγάλο κορόιδο (ελληνικός λαός) έτσι κύριε Χατζηλαλάκη μου?

    • Δηλαδή ο σύριζα 5 χρόνια έθαβε και μεγάλωνε το πρόβλημα που λέγεται ΔΕΗ και σου φταιει ο Μητσοτάκης που κυβερνά 1 μήνα. Ας σοβαρευτούμε. Διέλυσαν τη χώρα σε μια πενταετία.

      • Ανωνυμους:
        ΝΔ

        1974 – 1981
        1989 – 1993
        2004 – 2009
        2019 – ?

        Συριζα

        2015 – 2019

        Τα νουμερα και η ιστορια σε διαψευδουν κατηγορηματικα για το ποιος διελυσε την Δεη και την χωρα γενικοτερα ιστορικα και παραδοσιακα. Καλο θα ειναι να μην βλεπεις μονο Skai. Σοβαρευτειτε!

    • Αυτά τα θαλασσοδανεια που λες με τόση αχαριστία πλήρωναν τους μισθούς των ΔΕΚΟ και τις συνταξεις.

      Η κάθε κυβέρνηση έκανε απλά τα χατίρια των διαχρονικων ψηφοφόρων της.

      Δημόσιο, ΔΕΚΟ, συνταξιουχοι

      Όταν ένα κράτος δανείζεται 30 δις για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις και εγώ που δεν χρωστάω πρέπει να πληρώνω τα δανεικά αυτά μάλλον δείχνει πόση αχαριστία και ηθική κατάπτωση υπάρχει σε αυτούς τους χώρους.

      όπως αποδυκνειεται περίτρανα η Ελλάδα δεν μπορεί να δώσει μισθούς άνω των 1000-1300 ευρώ με βάση τις δυνατότητες της.

      Και η διαφορά μέχρι τα 4000 και 5000 που έπαιρναν κάποιοι ήταν τα δάνεια αυτά.

      Ακόμη και τώρα κάποιοι παιρνουν πολύ παραπανω από ότι υπάρχει δυνατοτητα εις βάρος των υπολοιπων που πληρώνουν.

      • Ωραία όλα αυτά, εμείς ψηφισαμε για να μπει τάξη, ας μας δώσει το καλό παράδειγμα και ας πληρώσει πρώτα η ΝΔ και μετά να ζητήσει να ακολουθήσουν όλοι οι άλλοι

        • ποια τάξη εδώ οι ΑΡΙΣΤΟΙ ψήφισαν νόμο ώστε και χωρίς ΚΑΝΕΝΑ πτυχίο να διορίζεσαι μετακλητός και να σε πληρώνει ο ελληνικός λαός…γιατί; για να λες ανέκδοτα; να πίνεις καφέδες; αν αυτό γινόταν από άλλο κόμμα ακόμη θα ούρλιαζαν στο ΣΚΑΙ και στα ΜΜΕ…αλλά τώρα επανήλθαμε στην κανονικότητα…

        • Αν σε ενοχλούν τα δάνεια της ΝΔ και οι χορηγίες της Siemens στο ΠΑΣΟΚ να το πεις στο 80% του Ελληνικού λαού που τους ψηφιζε τα τελευταία 30 χρόνια.

          Προφανώς κανείς σε αυτήν τη χώρα δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν φταίει.

          Μόλις μειώθηκε ο μισθός του (ο παραφουσκωμενος με τα δανεια)

          Ανακάλυψε ότι είναι κλέφτες αυτοί που ψήφιζε.
          .

          Τόση κουτοπονηριά μόνο στο ΕΛΛΑΝΤΑ

  • Εκει στον συριζα δεν εχετε καταλαβει ενα πραγμα.Εχετε κυβερνησει σχεδον 5χρονια και οτι κριτικη κανετε σε μια κυβερνηση 1μηνος γελανε και τα τσιμεντα!!!! Σας εμαθε καλα ο λαος εισαταν η κυβερνηση της κολοτουμπας και των παραμυθιων!!!!!

    • δηλαδή σε 1 μήνα θα ξεπουλήσετε τα πάντα και δε θέλετε και κριτική; και εμείς που δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουμε με αυτά που κάνετε…συγνώμη Φώφη

    • Τεμέκ αριστερέ, ακόμη ζόρι με το ΣΥΡΙΖΑ τραβάς;
      Δε θα σου δώσουν σημασία. Η μόνη χρησιμότητά σου είναι να τους νομιμοποιείς με τις χαζομάρες που γράφεις.
      Σύνελθε!
      Κάναμε λάθη στην κυβέρνηση, αλλά όχι αυτά που νομίζεις.
      Το 31,53% μας το έδωσε για να μείνουμε όρθιοι, να διορθώσουμε λάθη και να διορθώσουμε ότι δεν προλάβαμε.
      Φάε προς το παρόν την επαναφορά των μνημονιακών μέτρων, που καλά – καλά δεν πρόλαβες να νοιώσεις και ζήσε ευτυχισμένος στον κόσμο σου….

      • ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΩΡΤΩΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΛΕΞΗΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕ GO BACK MADAM MERKEL ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΕ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΗΣ!!!!!!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΛΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΛΕΞΗΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ 30 ΑΡΙΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ. ΥΠΕΜΟΝΗ!!

      • Ωχ τσιπροκαμενε λυπάμαι που είσαι φερέφωνο αυτού που έσκισε τα μνημόνια και κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ . Πες μου τώρα ότι ο Κουλης θα επαναφέρει τα μνημόνια που έσκισε ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς ?

    • και με λιγοτερη μειωση λυνεται αλλα δε θελουν να στενοχωρησουν αυτους που τους εγλειφαν τρεις δεκαετιες και χαρη σ αυτους υπαρχουν ακομα στο πολιτικο στερεωμα!

      • Επειδή είπες την αλήθεια γίνεσαι κακός.

        Οι σημαιομπροσταρηδες στις κομματικές φιεστες τώρα βρίζουν αυτούς που 30 χρόνια ψήφιζαν .

        Κάποιοι πιστεύουν πως αν κοπούν οι μισθοί των διευθυντών και συνδικαλιστών, βουλευτών και υπουργών κλπ θα σωθεί η ΔΕΗ και η ΕΛΛΑΔΑ.

        Πάρτε χαρτί και μολύβι και υπολογίστε ότι μάλλον σκέφτεστε λάθος.

        Αλήθεια 30 χρόνια που έπεφτε το χρήμα και κάποιοι το χρεώνονται για να περνάτε καλά δεν ήταν κλέφτες όλοι αυτοί;

        Τι φταίει ένας νέος άνεργος ή μισθωτός των 500 να πληρώνει τσα δάνεια για τους μισθούς, τις “κρατήσεις”σας και τις επιδοτούμενες συντάξεις σας;

        Επειδή δεν είμαι της λογικής να ψηφίσει η κατσίκα του γείτονα αλλά της λογικής…

        Να την ταιζει ο γείτονας ΟΧΙ ΕΓΩ

  • ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ!!! ΕΠΕΙΔΗ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ,Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ,Ο ΑΔΕΡΦΟΣ Ή Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΓΛΕΙΦΤΗΣ Χ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΜΕ ΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΞΥΝΕΙ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ; ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ,ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΑΥΓΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥΣ…

    • Δεν επρεπε καν να μπω στον κοπο να σου απαντησω αλλα ΝΤΡΟΠΗ.μονο αυτο μπιρω να σου πω.ειμαι μια μανα με 3 παιδια και ο αντρας μου δουλευει στα ορυχεια…φτυαρι…καθε μερα ξερεις πως ερχεται στο σπιτι;;καταμαυρος απο την τεφρα…και φαντασου τι αναπνεει εκει που δουλευει.ΝΤΡΟΠΗ σου φιλε μου.μονο αυτο… και ελπιζω να μην μου κοψουν ουτε λεξη απο το σχολιο.

      • καλά τα λες αλλά σε ανθρώπους με παρωπίδες…το ότι η χώρα θα μείνει ξεκρέμαστη ενεργειακά δεν τους νοιάζει…μετά μου λεν μεγάλα λόγια για την πατρίδα…που ποτέ δεν υπερασπίστηκαν και ούτε πρόκειται, γιατί αν την πονούσαν θα αγωνιζόντουσαν να είναι ενεργειακά ανεξάρτητη…

      • και για μερικους ελαχιστους φιλοτιμους που δουλευουν πραγματικα μας λες να συνεχιστει αυτο το χαλι δεκαετιων που οι πολλοι ζουνε εις βαρος των λιγων κοροιδων και του λαου που δεν εχει να φαει και του κοβουν το ρευμα! αυτα αλλου ,δε μας πειθεις για τις προθεσεις σου!

      • ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΤΥΑΡΙΖΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ,ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΜΕΣΟΝ ,ΒΟΛΕΥΤΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΞΙΟΤΕΡΟΥ ,ΜΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΚΛΑΙΓΟΣΑΣΤΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΔΙΣΙΑ! ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΛΑΩ! ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ.

        • Άκου εδώ φίλε δώσε το σπιτάκι σου στην Κοζάνη και έλα μείνε εσύ εδώ δίπλα ακριβώς κάτω από το φουγάρο αλλιώς μόκο με τις αθλιότητες του τύπου κανείς δεν δουλεύει και άλλες αερολογιες περί βουλευτών….εμείς τα λεφτά αυτά τα πληρώσαμε με ζωές!! Ζωές δικών μας ανθρώπων που δεν κοστολογούνται για εμάς τώρα εσείς μπορεί να έχετε τιμή δεν ξέρω και δεν με νοιάζει! Έγιναν λάθοι άλλα πολλά λάθοι έγιναν επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να μην πω μόνο ΝΔ και άλλος μου λέει για 1 μήνα κυβέρνησης άντε τραβάτε από εδώ κομμάτοσκυλα της συμφοράς! Η πείνα θα χτυπήσει και τα παιδιά σας μην αγχώνεστε!

  • Ας βοηθήσουν όλοι όσοι έπαιρναν μισθούς 4000-5000€ και δώρα Χριστουγέννων 9000-10000€ και όσοι αντί φαρμάκων έπαιρναν κρέμες και γυαλιά ηλίου και το ποσό θα βρεθεί εντός μιας βδομάδας

  • Κάποιους τους ενοχλεί η κατσίκα του γείτονα και μόνο ούτε η τιμή κάτω του κόστους που έχει επιβληθεί στη ΔΕΗ να δίνει σε μεγαλοκαρχαρίες ούτε τα φέσια τους εκατοντάδων εκατομυρίων στην ίδια επιχείρηση τους ενοχλεί γιαυτο θα αμειφθούν Βουλγάρικα και εμείς και οι ενοχλημένοι με τους υπαλλήλους γείτονες ξαδέλφια και όσους εργάζονται με είδη κομμένους μισθού στηΔΕΗ

    • οταν η κατσικα σου ταιζεται απο εμας ,κι επειδη καποτε τα κοροιδα ξυπνανε κι αντιδρανε ζηλευουν και καλα την κατσικα σας!!! λογικη νηπιαγωγειου!!!

  • Κόψτε τούς μισθούς των κιφηνων που τόσα χρόνια απολάμβαναν και συνεχίζουν να απολαμβάνουν προνόμια και απολαβές που με καμία λογική δεν αξίζουν.

  • Σχεδόν όλοι σας προσπαθείτε να αντιπαραθεσετε τη στενή σας άποψη χωρίς να μπαίνετε στον κόπο να δείτε ολοκληρωμένα το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας σε σχέση με το λιγνίτη που αφορά την περιοχή μας

  • Κοψτε το γαλα το τροφειο κοψτε κανα 500-800€ απο τα 2500€ Και ισως σωθει το μαγαζακι. Παρατηρησατε κατι; Με τοσους καυσωνες αλλες χρονιες αης καρδιας και αης αμυνταιου λειτουργουσαν ακομη και για μια μεγαβατωρα. Φετος απολυτως τιποτα. Αυτο κατι σημαινει

    • εδω παιρνουν γαλα και οι γραφιαδες στη δεη ,ασε που οι εργοδηγοι (που ματωνουν απο το ξυσιμο) τα βαζουν πεντε- πεντε στις σακουλες!

  • Λάθος, τη ΔΕΗ όλοι μαζί τη διέλυσαν: Πασοκ-ΝΔ στην αρχή έκανα τη μεγάλη ζημιά, με φυσικό αέριο, ΑΠΕ, ΕΕΤΗΔΕ, δίκτυα, δικαιώματα εκπομπών CO2 κι ο Σύριζα έβαλε μόνο το δικό του κερασάκι στην τούρτα, τα ΝΟΜΕ.

  • Όλοι ΑΝΩΝΥΜΟΙ φοβάστε να πείτε και το όνομά σας ακόμα άραγε γιατί?
    Μια χαρά τα κατάφεραν και ό ένας ορμάει να βγάλει τα μάτια του άλλου, τυφλός λαός εύκολα κυβερνιέται=χειραγωγείται!
    Το διαίρει και βασίλευε μια χαρά λειτουργεί όλα τα χρόνια!
    Μήπως πρέπει να ξυπνήσουμε και να διεκδικήσουμε ως λαός ενωμένος όλα όσα πραγματικά μας ανοίκουν? Σε λίγο και τον αέρα που αναπνέουμε θα πληρώνουμε αλλά αυτό που μας νοιάζει είναι η κατσίκα του γείτονα!!!!!
    Υ.Σ. Και για όσους γεννήθηκαν χθές η Ν.Δ κυβερνουσε τον τόπο για τουλάχιστον 40 χρόνια !!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.