Εορδαία: Θέλουν γη και νερό για να επιστρέψουν στη Σπηλιά

30 Ιανουαρίου 2020
12:30
Κανένα σχόλιο

Ζωή με την επιστροφή στο μικρό τους χωριό, τη Σπηλιά, θέλουν να δώσουν 15 και πλέον  Νέοι, που σήμερα διαμένουν στα γύρω Αστικά Κέντρα, αρκεί, η καλλιεργήσιμη γη που απέμεινε από τις απαλλοτριώσεις της ΔΕΗ να είναι αρδεύσιμη ώστε τα ξερικά χωράφια να μετατραπούν σε ποτιστικά. Στο χωριό, με τον μεγάλο αριθμό μεταναστών σε Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Κώστα Κουρπουανίδη, κατοικούν μόνιμα 20 άτομα τον  χειμώνα και  40 το καλοκαίρι, ο μικρότερος σε ηλικία είναι 50 ετών και ο μεγαλύτερος 95, δεν έρχεται πλέον  Αγροτικός γιατρός κι αυτό είναι  πρόβλημα  αν και η απόσταση από το Καρυοχώρι και την Πτολεμαΐδα δεν είναι απαγορευτικές, εν τούτοις  οι μετακινήσεις των ηλικιωμένων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η ΔΕΗ πριν από χρόνια απαλλοτρίωσε τα τέσσερα από τα εξίμισι   χιλιάδες στρέμματα γης κι αυτός ήταν ο λόγος που η Σπηλιά ερήμωσε με τον κ. Κουρπουανίδη να κινεί σήμερα τις διαδικασίες για την άρδευση των δύο χιλιάδων στρεμμάτων που απέμειναν  ώστε να επανακάμψουν οι Νέοι και να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.