Κλειστά τα σχολεία έως τις 10 Μαΐου

10 Απριλίου 2020
13:00

Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν ούτε μετά το Πάσχα. Μέσα στην ημέρα αναμένεται η ΚΥΑ που θα ορίζει ότι θα μείνουν κλειστά έως τις 10 Μαΐου.Την απόφαση τα σχολεία να μείνουν κλειστά και μετά το Πάσχα και μέχρι τις 10 Μαΐου πήρε το υπουργείο Παιδείας.Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών.Η παράταση θα είναι όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.
Με άλλα λόγια τα σχολεία θα μείνουν κλειστά έως τις 10 Μαΐου και παραμένει άγνωστο αν τελικά θα ανοίξουν ξανά πριν το καλοκαίρι.
Την Πέμπτη ανακοινώθηκε η μείωση της ύλης για τις Πανελλαδικές 2020 αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής τους.

10 σχόλια

  • Σχολεία για φέτος καπούτ. Κανένας δεν θα αναλάβει τέτοια ευθύνη. Φαντάσου να είναι ένας μαθητής άρρωστος ασυμπτωματικός και να κολλήσει όλο το σχολείο και οι καθηγητές, 300 άτομα στην καλύτερη. Από Σεπτέμβριο και με επιφύλαξη για νέα έξαρση όπως μας λένε οι επιστήμονες τον Οκτώβριο.

  • Να ληφθεί επίσης υπόψη πως οι εκπαιδευτικοί είναι ένας γερασμένος κλάδος (άνω των 40-45 ετών ο νεότερος) καθώς εδώ και 11 χρόνια δεν έχουν γίνει διορισμοί. Άρα από τη μία έχουμε μια ευπαθή ομάδα και από την άλλη τη σούπερ μεταδοτική! Για να μη μιλήσω για τους παππούδες που πηγαινοφέρνουν τα μικρά παιδιά…

  • το ζητημα ειναι αμα ανοιξουν τα σχολεια, θα ανοιξουν κ τα φροντιστηρια αρα ολοι εξω ολη μερα. εκει ειναι το θεμα

  • 800€ επίδομα στους δασκάλους και στους καθηγητές γιατί δεν πάνε στην δουλειά τους όπως και εμείς….εμ δεν πάνε εμ θα πληρώνονται και από πάνω…και την δουλεια τους την κανουμε εμεις στο σπίτι μέσω Η/Υ που και εκεί υπάρχουν μερικοί δάσκαλοι και καθηγητές οι οποίοι δεν ασχολούνται και από πάνω, πετάνε ένα αρχείο μέσα και από εκεί και πέρα δεν τους νοιάζει αν άνοιξε η δεν άνοιξε το αρχειο….Και μη ξεχνιόμαστε όλοι οι γονείς δεν γνωρίζουν Η/Υ η δεν έχουν Η/Υ..

    • Εσείς φτιάχνετε και το υλικό με τις ωρες και παλεύετε να το ανεβάσετε στις πλατφόρμες που σέρνονται, θα μας πείτε σε λίγο; Επειδή ανοίγετε μια σελίδα στο ίντερνετ και πατάτε αποθήκευση;
      Να γινόσασταν κι εσείς δασκαλοι, αν σας έκοβε και βγάζατε 19ρια, βρε ντβάρια!

  • Ινδιανε οι απόψεις σου φιλοδικαιολογουνται αν είσαι πάνω τον 80 ετών κ με άνοια ….αλλιώς εκτονωσε την Κάκια σου με άλλο τρόπο…δημιουργικά…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.