kozan.gr: Λ. Μαλούτας για την επανατοποθέτηση του ανδριάντα του Μητροπολίτη Ιωακείμ στην περιοχή «Μαντέμια» ή θέση «Νταμάρια» Παναγίας: “Το συγκεκριμένο σημείο σηματοδοτεί και νοηματοδοτεί το χώρο της Εθνικής Αντίστασης. Δεν πάει όπου να ναι – Ο συγκεκριμένος χώρος έχει αναβαθμιστεί και θα αναβαθμιστεί συνολικά (περαιτέρω) γιατί είχε αφεθεί στην τύχη του – To άγαλμα το βρήκαμε παραπεταμένο και το τοποθετούμε σ’ ένα χώρο που ειναι συνδεδεμένος με τη συλλογική μνήμη. Η συγκεκριμένη επιλογή του χώρου αποτελεί την καλύτερη τιμή για το συγκεκριμένο ανδριάντα” (Ηχητικό)

24 Απριλίου 2020
13:03

 

Με αφορμή την επιστολή μελών της Δημοτικής Κίνησης “Κοζάνη – Τόπος να Ζεις” και συγκεκριμένα του δημοτικού συμβούλου Κοζάνης Χάρη Κουζιάκη & της Εύας Αραμπατζή (μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ), ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λ. Μαλούτας, μίλησε σήμερα Παρασκευή 24/4, στο kozan.gr κι αναφέρθηκε στην επιλογή του να προτείνει την επανατοποθέτηση του ανδριάντα του Μητροπολίτη Ιωακείμ στην περιοχή «Μαντέμια» ή θέση «Νταμάρια» Παναγίας. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων: “Το συγκεκριμένο σημείο σηματοδοτεί και νοηματοδοτεί το χώρο της Εθνικής Αντίστασης. Δεν πάει όπου να ναι. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει αναβαθμιστεί και θα αναβαθμιστεί συνολικά (περαιτέρω) γιατί είχε αφεθεί στην τύχη του. To άγαλμα το βρήκαμε παραπεταμένο και το τοποθετούμε σ’ ένα χώρο που ειναι συνδεδεμένος με τη συλλογική μνήμη. Η συγκεκριμένη επιλογή του χώρου αποτελεί την καλύτερη τιμή για το συγκεκριμένο ανδριάντα”.

 

20 σχόλια

  • Δήμαρχε κατηγορείς την τεχνική σου υπηρεσία ότι είχε παραπεταμενο το άγαλμα; Όπως είχες εσυ το λιαπειο και το κλειστό της Λευκόβρυσης πχ;

  • ΑΔΡΙΑΝΤΑΣ (ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟΣ) ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ (ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΩΝ) ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ!

    • Λάζαρε κάνεις τα πάντα ο επόμενος δήμαρχος της πόλης μας να είναι από το Κηπουρειό και Ανθρακιά ΓΡΕΒΕΝΩΝ. Ως Κοζανίτης ντρέπομαι.

  • Μα ο Ιωαννίδης και η παράταξή του δεν χαρακτήριζαν τα αγάλματα, όταν ήταν στην πλατεία, σαν “κιτς” ????
    Ο Ιωαννίδης δεν τα είχε παραπεταμένα 4 χρόνια ???
    Τώρα το “ενδιαφέρον” ???

  • Τελικά ο Αντιδήμαρχος που αγωνίζεται και στηρίζει περισσότερο τον Μαλουτα ειναι ο Σημανδρακος.
    Και ασφαλώς η Τουμπουλιδου. Οι άλλοι πετάνε αετό.

    • Όλα συμφωνήθηκαν τον Μάρτη του 2019. Απόσυρση του ιδρυτή της κίνησης με ανταλλάγματα. Πίσω από όλα τα όσπρια και ο λογιστής.

  • Άλλη μια απόδειξη για το πόσο λίγος ήταν, είναι και συνεχίζει να είναι ο Μαλούτας: εκτός απ’ την εξορία στη Λευκόβρυση Λάζο υπάρχει και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, κοντά στην Πλατεία Σκ’ρκας. Γιατί δεν πάτε στην Πλατεία Σκ’ρκας το άγαλμα, να είναι μέσα στην πόλη κι όχι στα χωράφια; Τόσο πολύ σας ενοχλεί ένας αριστερός Δεσπότης, που ήταν κοντά στο λαό κι όχι στους κοτζαμπάσηδες;

    • Δεν υπάρχει τέτοιο Μουσείο στην Κοζάνη. Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι είναι το Μουσείο Σύγχρονης Ιστορίας το οποίο θα πρέπει να αναδειχθεί. Θεματικά πολύ σωστά το όρισαν στη θέση Νταμάρια και στην οποία θα πρέπει να γίνουν διάφορες εκδηλώσεις για την μαύρη περίοδο 1941-1944

  • Δήμαρχε ένας βρώμικος χώρος μπορεί να καθαριστεί, ένας απεριποιητος χώρος μπορεί να ομορφύνει, ένας μακρινός χώρος ΔΕΝ μπορεί να γίνει κοντινός! Επειδή όμως είσαι πολύ εγωιστής για να αλλάξεις γνώμη μην νομίζεις πως με τις αερολογίες μας πείθεις κιόλας.

  • Αντί να ασχολείστε με ανούσια πράγματα σχεδιάστε παραγωγικά σχέδια για την πόλη και την περιοχή γιατί θα μας φαν τα σκλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.