Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά για την Εορδαία» Γ. Καραβασίλης, μιλώντας σήμερα Πέμπτη 30/4, στο kozan.gr, απάντησε, ως εκπρόσωπος της συνεργαζόμενης παράταξης με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Εορδαίας, στην κριτική (δείτε εδώ) του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Δίκα , ο οποίος, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε πανελλαδικό ρεζίλεμα το κλείσιμο της λαϊκής αγοράς Πτολεμαΐδας κι ότι η συγγνώμη που χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος Εορδαίας ήταν, κατά την άποψή του, συγκάλυψη πολιτικής ανικανότητας. Όπως ανέφερε ο κ. Καραβασίλης: “Πιαστήκαμε απ’ αυτό το γεγονός για να καταδικάσουμε το Δήμο Εορδαίας, γιατί μπήκε στο μάτι του κυκλώνα, γιατί αυτός ο Δήμος έχει μια αποτελεσματικότητα. Να μη σας πω ότι αυτό – το κλείσιμο της λαϊκής – ήταν και μια εκδικητικότητα απέναντι στις αποφάσεις μας για να κλείσουμε την 5η μονάδα”, κατέληξε ο κ. Καραβασίλης, φωτογραφίζοντας, ως υπαίτια, την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας, πως, σε άλλους δήμους, σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων, γινόντουσαν πολύ χειρότερα πράγματα.

O κ. Καραβασίλης απάντησε και στην κριτική που ασκεί η επί κεφαλής του συνδυασμού “Δημιουργούμε Μαζί”, Α. Τερζοπούλου, η οποία, σε ανακοίνωσή της (δείτε εδώ), κάνει λόγο για ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με τις απαλλαγές. σε πληγείσες επιχειρήσεις και πολίτες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, στις όποιες θα έπρεπε να προχωρήσει (η Δημοτική Αρχή). Μην ψάχνουμε ψύλλους στ’ άχυρα». Σέβομαι όλες τις απόψεις αλλά μη γράφουμε για να υπάρχουμε”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, απαντώντας, ο κ. Καραβασίλης.

Τέλος ως μέλος της ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας, ο κ. Καραβασίλης περιέγραψε και ποια είναι πλέον η σχέση – συνεργασία των Δήμων Δ. Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη στο θέμα της μεταλιγνιτικής περιόδου, μια σχέση στην οποία ο ίδιος είχε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν, επικρίνοντας τη στάση του Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη.