Τοποθέτηση Δημάρχου Γρεβενών και Προέδρου της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας κ. Γιώργου Δασταμάνη στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ

19 Μαΐου 2020
14:53

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις μεγάλες δυσκολίες και τα νέα εμπόδια που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση μετά και την πρωτοφανή κρίση του κορονοϊού εξέφρασε σήμερα Τρίτη 19 Μαΐου 2020 ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Δασταμάνης στο πλαίσιο πρωινής τηλεδιάσκεψης που έγινε με όλους τους επικεφαλείς των Περιφερειακών Ενώσεων της χώρας και παρουσία των μελών του ΔΣ της ΚΕΔΕ ενώ συντονιστής ήταν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ.Δημήτρης Παπαστεργίου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Δασταμάνης υπογράμμισε ότι η Δυτική Μακεδονία “πλήρωσε ακριβά το τίμημα του κορονοϊού καθώς καταγράφει αναλογικά τους περισσότερους νεκρούς λόγω του Covid-19 σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας”, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η περιοχή των Γρεβενών παραμένει καθαρή από κρούσματα από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του ο Δήμαρχος ανέλυσε διεξοδικά τα φλέγοντα ζητήματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τη Δυτική Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα έκανε ειδική αναφορά στην απολιγνιτοποίηση και τον κλάδο της γούνας “ο οποίος βρίσκεται σε τέλμα ”και με τον κ. Δασταμάνη να ζητά την έμπρακτη και κάθετη στήριξη του ΔΣ της ΚΕΔΕ στον “μεγάλο αυτό αγώνα που έχει ήδη ξεκινήσει προκειμένου να προστατευθούν τα συμφέροντα της περιφέρειας μας η οποία δυστυχώς αργοπεθαίνει”. “Σας θέλουμε όλους συμπαραστάτες για τα δυο αυτά κρίσιμα θέματα” όπως σημείωσε σε όλους τους τόνους ο Δήμαρχος Γρεβενών.

Για το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας κ. Δασταμάνη εξέφρασε την αγανάκτηση του για την τραγική καθυστέρηση που σημειώνεται στην υλοποίηση των εποχικών προσλήψεων λέγοντας χαρακτηριστικά στην τηλεδιάσκεψη ότι “είναι πλέον πάρα πολύ αργά καθώς τινάζεται στον αέρα ο οικονομικός προγραμματισμός που έχει γίνει για 70 άτομα στο Δήμο Γρεβενών’’ υποστηρίζοντας ότι “οι ανάγκες σε προσωπικό είναι αυξημένες αυτή την χρονική περίοδο και όχι τον χειμώνα που αναμένεται να μετατεθεί η υλοποίηση της πρόσληψης των αναγκαίων συμβασιούχων για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου”.

Επίσης, ο Δήμαρχος Γρεβενών γνωστοποίησε το πρόβλημα που υπάρχει με την μη λειτουργία υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος σε πολλούς δήμους της χώρας όπως συμβαίνει και με τα Γρεβενά καθώς η έλλειψη της συγκεκριμένης δομής έχει ως αποτέλεσμα όλες οι συναλλαγές να γίνονται μέσω Ιωαννίνων και “με ότι αυτό συνεπάγεται” όπως ελέχθη χαρακτηριστικά από τον κ.Γιώργο Δασταμάνη.

Συμφώνησε επίσης και με την άποψη που διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ότι οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης της χώρας θα πρέπει άμεσα να υπαχθούν στο καθεστώς των πληττόμενων, λόγω κορονοϊού, επιχειρήσεων ενώ υπενθύμισε το πάγιο αίτημα των ΟΤΑ Α΄Βαθμού για την μείωση του τιμολογίου ρεύματος που πληρώνουν οι ΔΕΥΑ και την γρήγορη μετακίνηση του στη βιομηχανική χρήση από την οικιακή που είναι σήμερα.

Για το μείζον θέμα τη κινητικότητας ο κ. Δασταμάνης δήλωσε ότι “οι αποκεντρωμένες διοικήσεις έχουν γεμίσει με εξειδικευμένο προσωπικό χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο και το οποίο πρέπει να επιστρέψει γρήγορα στους δήμους όπου οι ανάγκες για στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών είναι ιδιαίτερα αυξημένες”

Τέλος, ο Δήμαρχος Γρεβενών αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες Δημάρχους στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των αιρετών διευκρίνισε ότι μέσω των ΥΠΕ οι κατά τόπους ΠΕΔ μπορούν να συμβάλλουν άμεσα στη στήριξη των δομών υγείας είτε χρηματικά είτε υλικά με στόχο την παροχή βοήθειας στα νοσοκομεία της χώρας που δοκιμάζονται λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Ένα σχόλιο

  • Κ Δασταμανη άλλαξε καμία λάμπα εντός πόλεως και στα χωριά μας γιατί θα μας φάει το σκοτάδι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.