Η κεντρική πλατεία της Κοζάνης άνθισε, όχι όμως και η επιχειρηματικότητα (Γράφει η Κατερίνα Μαρκοπούλου)

3 Ιουνίου 2020
06:06

Πόσο όμορφα μοιάζουν όλα γύρω μας. Αυτή είναι η εικονική πραγματικότητα. Η κεντρική πλατεία της Κοζάνης άνθισε, όχι όμως και η επιχειρηματικότητα. Το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης δεν έγινε και με τους καλύτερους οιωνούς. Στα συσσωρευμένα προβλήματα λόγω καραντίνας ήρθε και ο καιρός να τα κάνει όλα “μούσκεμα” Είχα τη δυνατότητα το Σαββατοκύριακο να περπατήσω στους δρόμους της Κοζάνης και να συνομιλήσω με ιδιοκτήτες καταστημάτων, εργαζόμενους και θαμώνες που βγήκαν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα για να απολαύσουν τον καφέ τους. Η αγωνία για το αύριο έκδηλη και δεν είναι τόσο ο Κορωνοιός που φοβίζει αλλά η άδεια τσέπη.Το ερώτημα ένα. Θα μπορέσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της καθημερινότητας ; Πώς θα λειτουργήσω αύριο το κατάστημα μου ; όταν οι υποχρεώσεις τρέχουν ; θα μπορέσω να ανταποκριθώ στους μισθούς των εργαζομένων ; και τέλος ποιος θα έρθει να πιει καφέ όταν δεν γνωρίζει αν θα πληρωθεί τον επόμενο μήνα ; Δεν είναι σκέψεις, είναι η πραγματικότητα. Θέλω … αλλά μπορώ να σχεδιάζω για την επόμενη ημέρα !

Κατερίνα Μαρκοπούλου
Δημοσιογράφος

6 σχόλια

    • Και στις οποίες ουδεμία μείωση ΦΠΑ έγινε, με δικαιολογίες κ επιχειρήματα φθηνές..κατά ταλλα καληνύχτα Κοζάνη.φθασαμε να εννοούμε επιχειρην τον καφέ..

  • Κάποτε που είχε αυξηθεί ο ΦΠΑ δεν τον πέρασαν στον πελάτη τον είχαν απορροφήσει και τώρα κάνουν το αντίστοιχο δηλαδή πατσιζοντας +-!! Και όλα καλά!!!

  • ΠΑΙΔΙΑ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ 2015-2019 ΠΟΥ ΣΧΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΕΝΦΙΑ ΠΟΥ Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ!!!!!! ΧΑΧΑΧΑ………ΧΑ!!!!!!!!!!!

  • Καλέ τι μνημόνια , μέσα στην καλή χαρά ήμασταν πριν τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε χρέος, ούτε απολύσεις, τα νοσοκομεία ρολόι η ανάπτυξη δεν το συζητάμε, κάτι λίγοι μόνο έψαχναν στα σκουπίδια για να φάνε. Ζωή και κότα και ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και έφερε τα μνημόνια. Τώρα τρώμε πάλι με χρυσά κουτάλια που μας έδωσε ο Κούλης ο θεός που έχει χρέη πολλά να του ξεχρεωσουμε εμείς οι ηλίθιοι υπήκοοι, δεν θα τον αφήσουμε κοτζαμ Κούλη έτσι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.