Η ΔΙΑΔΥΜΑ θα βοηθήσει να «πάρει μπρος» ο νέος ΦΟΔΣΑ Ιονίων

12 Ιουνίου 2020
05:45
Κανένα σχόλιο

 

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα η ιδρυτική Γενική Συνέλευση των μετόχων του υπό σύσταση Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμικού ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων ΑΕ ΟΤΑ. Υπενθυμίζουμε ότι μέτοχοι του νέου φορέα είναι οι 11 Δήμοι των νησιών του Ιονίου και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με τη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου να είναι 60% και 40% αντίστοιχα.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων πρόκειται να συζητηθεί η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ με σκοπό την υποβοήθηση του έργου της Περιφέρειας , ενόψει της σύστασης του νέου διαβαθμικού ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων. Η απόφαση γι αυτή τη συνεργασία είχε ληφθεί προ μηνός σε «τηλεσύσκεψη» εργασίας μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Μανώλη Γραφάκου και των Περιφερειαρχών Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου (Ιονίων Νήσων) και Γιώργου Χατζημάρκου (Νοτίου Αιγαίου), για την εφαρμογή του οδικού χάρτη υλοποίησης των νέων Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων τόσο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όσο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των ΔΣ και των νομικών υπηρεσιών των φορέων ΔΙΑΔΥΜΑ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ΠΕΣΔΑ Στερεάς Ελλάδος οι οποίοι θα υποστηρίξουν με την τεχνογνωσία τους την δημιουργία των νέων Φορέων.

Αποφασίστηκε η συνεργασία μεταξύ όλων των μερών για τις διαδικασίες σύστασης των νέων νομικών προσώπων και ο προγραμματισμός για τα παράλληλα βήματα όπως ο ορισμός του μετοχικού κεφαλαίου, η καταγραφή του προσωπικού των λειτουργούντων ΦΟΔΣΑ και Φορέων Διαχείρισης σε όλους τους Δήμους των Περιφερειών. Στο στάδιο της προετοιμασίας, για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση (χωρίς χρηματική αμοιβή) με την ΔΙΑΔΥΜΑ (Δυτικής Μακεδονίας), ενώ για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον ΠΕΣΔΑ (Στερεας Ελλάδος).

kerkyrasimera.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.