Επιστολή των δημοτικών συμβούλων της παράταξης ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, για την εισαγωγή προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, του θέματος της δημιουργίας ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι του δήμου Σερβίων.

11 Μαρτίου 2021
14:37

 

Ημερομηνία:10-03-2021

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς

Πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου

κ. Μπουκουβάλα Νικόλαο

Κοινοποίηση

-Δήμαρχο Σερβίων κ. Ελευθερίου Χρήστο

-Επικεφαλής της παράταξης ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ

κα Σπυρίδου Λαζαρίτσα

-Επικεφαλής της παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

κ. Γεωργακόπουλο Νικόλαο

Θέμα: Συζήτηση και λήψη απόφασης για την δημιουργία ΧΥΤΑΜ ή όχι στο Ζιδάνι Κοζάνης

Κύριε πρόεδρε

Εδώ και ένα χρόνο περίπου η τοπική κοινωνία ταλανίζεται με τις συζητήσεις που γίνονται για την δημιουργία ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι, στα πρώην Μεταλλεία Αμιάντου.

Πρόσφατα εκδόθηκε η με αριθμό πρωτοκόλλου ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/30861/1642/18-02-2021 απόφαση του Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημόπουλου Κωνσταντίνου, με την οποία γίνεται νέα χωροθέτηση Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιάντου (ΧΥΤΑΜ) στις εγκαταστάσεις της ΔΙΑΔΥΜΑ.

Ταυτόχρονα όμως θεωρεί δεδομένη «την προβλεπόμενη στο ΠΕΣΔΑ θέση στην περιοχή των πρώην Μεταλλίων ΜΑΒΕ».

Επί της εν λόγω απόφασης μπορεί να ασκηθεί προσφυγή εντός χρονικού διαστήματος ενός (1) μηνός.

Παράλληλα τρέχουν οι συζητήσεις σε περιφερειακό επίπεδο για την δημιουργία ή όχι ΧΥΤΑΜ στις εγκαταστάσεις των πρώην ΜΑΒΕ.

Οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται σε αναβρασμό και ήδη τα Συμβούλια Κοινοτήτων Τρανοβάλτου, Ρυμνίου και Αιανής έχουν εκφραστεί αρνητικά στην δημιουργία ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι.

Προκειμένου να λυθεί άπαξ ο συγκεκριμένος γόρδιος δεσμός, η παράταξη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με ομόφωνη απόφαση των μελών της ζητά να στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να εισαχθεί για συζήτηση το παρακάτω θέμα:

«Συζήτηση και λήψη απόφασης για την δημιουργία ΧΥΤΑΜ στον χώρο των πρώην Μεταλλείων Αμιάντου Βορείου Ελλάδος (ΜΑΒΕ)»

Εννοείται ότι η παράταξή μας θα εισηγηθεί το θέμα και η εισήγησή μας θα αποσταλεί έγκαιρα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Β. Κωνσταντόπουλος

Α. Αλεξόπουλος

Μ. Γκουτζιομήτρος

Π. Καραντάκος

Γ. Μπάκανος

Γ. Παναγιωτούλας

Χ. Παπαθανασίου

Δ. Πεκόπουλος

Ε. Πράσσος

2 σχόλια

  • ΕΙΣΤΕ ΤΡΕΛΛΟΙ; ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ; ΕΔΩ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΙΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.