Πτολεμαΐδα – Αχ. Λαζαρίδης: Το 50% των υποψηφίων από το 1ο ΕΠΑΛ μπαίνει στα ΑΕΙ

14 Ιουλίου 2021
09:47

Οι τριάντα πέντε από τους εβδομήντα μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Πτολεμαίδας που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις θα εισαχθούν σε κάποια Πανεπιστημιακή Σχολή, αφού οι βαθμολογίες τους ήταν υψηλές -με πρώτο τον Βασίλη Χατζηνίκου ο οποίος συγκέντρωσε 18.600 μόρια.

Συγκινημένος ο Διευθυντής του Σχολείου, Αχιλλέας Λαζαρίδης, για τις επιδόσεις των αποφοίτων, κάνει λόγο για «τα αδικημένα σχολεία», αν και όπως υποστηρίζει καταγράφεται  σημαντική βελτίωση τα τελευταία χρόνια του επιπέδου των φοιτούντων, όπως και στροφή γονέων – παιδιών προς τα ΕΠΑΛ, επειδή προσφέρουν πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης, προσδοκώντας πως σε μία δεκαετία θα πρωταγωνιστούν στις δομές εκπαίδευσης στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη. Ωστόσο, το κτιριακό παραμένει πρόβλημα σε ένα διδακτήριο που κατασκευάστηκε το 1964 και η άδειά του εγκρίθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, όπου θα πρέπει να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις -με την ιδανικότερη λύση να είναι η ένταξή του σε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, όπως και η εγκατάσταση του εξωτερικού ανελκυστήρα για τη μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα και καθηγητών στους επάνω ορόφους του σχολείου.

www.ertnews.gr

14 σχόλια

  • τοσο αδικημενα… που γραφουν τα δικα τους ξεχωριστά θέματα… αυτο για μενα ειναι σκανδαλο..καποιοι που χανουν τη θεση τους σε καποιο πανεπιστημιο απο τετοιους αριστουχους ,θα επρεπε ηδη να προσφυγουν στη δικαιοσυνη..

    • δεν ειναι ετσι τα πραγματα.οι θεσεις ειναι 10 % απ οτι στα γελ.πχ νοσηλευτικη ιωαννινων αν απ τα γελ παιρνουν 100 παιδια απ τα επαλ παιρνουν 10.γι αυτο και η βαση ειναι τοσο υψηλη.απ τα γελ περνας με 8 απ τα επαλ θελεις 18.Οποτε κανεις δε χανει τη θεση του απο κανεναν του επαλ.αν νομιζει ειναι πιο ευκολα στα επαλ αςδοκιμασει.στις ιατρικες σχολες πανω απο 19 αλλα και τις αλλες ολα κρινονται στη λεπτομερεια,λογω των λιγων θεσεων και των πολλων αποφοιτων.

      • Πλάκα μας κάνεις; Συγκρίνεται η ύλη των ΓΕΛ με την ύλη των ΕΠΑΛ;
        Η εισαγωγή στις υψηλόβαθμες τουλάχιστον σχολές από τα ΕΠΑΛ είναι καθαρή κλεψιά σε βάρος των μαθητών των ΓΕΛ.

        • Απο γελ παιρνας μαθηματικος με 3900 μορια και οικονομικες σχολες το ιδιο.καλα που βαλανε τον κοψτη των 2750 μοριων αλλιως ενας που περνουσε με 3000 μορια θα μπορουσε να παρει μετεγγραφη στο αριστοτελειο.Και αν το προβλημα σας ειναι η ιατρικη ας πανε στα επαλ οι μαθητες των γελ γιατι κλαιγεστε δε μπορω να καταλαβω.

          • Είσαι εκτός θέματος. Όσοι παίρνουν μεταγραφές δεν παίρνουν τη θέση κάποιου άλλου. Ενώ όσοι περνάν από τα ΕΠΑΛ, περνάν σε βάρος μαθητών των ΓΕΛ

  • Όλοι έχουν δικαίωμα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ΑΛΛΑ είναι σκανδαλώδεις οι βάσεις εισαγωγής σε σχολές όπως η ιατρική Πολυτεχνείο κλπ… Δηλ ΕΛΕΟΣ….

    • ιατρικη θελει 19200 μορια απο επαλ για να περασεις στην Κρητη.το σκανδαλωδες που ειναι?και περνουν 10-12 ατομα σε καθε τμημα.οποιος εχει τα κοτσια ας παει να το βγαλει να δει ποσο ευκολο ειναι.

    • πατε να υποβαθμισετε το επαλ.αν σας φαινεται ευκολο να βγαλετε 19500 να περασετε ιατρικη Θεσ/νικης,ιδου η ροδος ιδου και το πηδημα.οταν δε φτανουμε κατι κοιταμε να το μειωσουμε.

    • ειναι αλλη φιλοσοφια στα γελ και αλλη στα επαλ.βαριεμαι να εξηγω τωρα οποιος νομιζει οτι το 19 βγαινει ευκολα ας μας το αποδειξει στην πραξη.

      • Και αφού ήσασταν μαθητές του 19 και σας άξιζε η ιατρική, γιατί δεν πήγατε στα ΓΕΛ;
        Θα σας πω εγώ γιατί. Γιατί με την ύλη των ΓΕΛ δεν θα γραφατε ούτε 14. Έτσι επέλεξαν κάποιοι να μπουν στο πανεπιστήμιο από το παράθυρο

  • Τα ΕΠΑΛ είναι τα Πολυκλαδικά της δεκαετίας του 90. Μόνο που κουβαλάνε τη φήμη και τα στερεότυπα που διαφαίνονται από κάποια σχόλια παραπάνω. Πολλοί μαθητές όμως και γονείς που δεν είναι στενομυαλοι, πλέον τα επιλέγουν όλο και περισσότερο. Αν δείτε τις μετεγγραφές από ΓΕΛ θα καταλάβετε. Τώρα όλα τα άλλα είναι για άσχετους και κακεντρεχείς. Και η κυβέρνηση φέτος τα υποβάθμισε πάλι, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, για χάρη των ιδιωτικών. Όσοι θεωρείτε ότι είναι τόσο εύκολο να μπεις σε πανεπιστήμιο μέσω ΕΠΑΛ, πηγαίνετε να δοκιμάσετε. Δεν είναι κακό…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.