kozan.gr: “Καρφί” Σημανδράκου με αποδέκτη τον Γ. Κασαπίδη για White Dragon και φωτοβολταικά: “Για το εν λόγω έργο απαιτούνται αρκετές χιλιάδες στρέμματα φωτοβολταϊκών πάνελ (περισσότερα από 18.000) – Ευελπιστούμε με την έγκριση (του White Dragon) να καταρριφθούν και οι ιδεοληψίες αναφορικά με τη χωροθέτηση ή μη των ενεργειακών επενδύσεων”

17 Ιουλίου 2021
07:01

O Aντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης Ε. Σημανδράκος, με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook κι αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις με την – πρώτη – έγκριση από την αρμόδια αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης του σχεδίου White Dragon (Λευκός Δράκος), που αφορά την ενσωμάτωση της τεχνολογίας του υδρογόνου στην Ελλάδα (δείτε εδώ σχετικά), σημειώνει: “Η μετάβαση της περιοχής σε καθεστώς καθαρής ενέργειας αναδεικνύεται σε μονόδρομο. Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο ωστόσο απαιτεί μεγάλες επενδύσεις σε ενεργειακά έργα όπως είναι και το υποψήφιο για χρηματοδότηση έργο πράσινου υδρογόνου, White Dragon. Όμως για το εν λόγω έργο απαιτούνται αρκετές χιλιάδες στρέμματα φωτοβολταϊκών πάνελ (περισσότερα από 18.000). Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην πρόταση αυτή και ευελπιστούμε με την έγκρισή της να καταρριφθούν και οι ιδεοληψίες αναφορικά με την χωροθέτηση ή μη των ενεργειακών επενδύσεων”. Nα θυμίσουμε πως ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης έχει αναφερθεί, πολλάκις, στην άναρχη χωροθέτηση φωτοβολταϊκών αλλά και στον κίνδυνο τεράστιες εκτάσεις της περιοχής να μετατραπούν σε απέραντες γυάλινες επιφάνειες.  Να σημειωθεί πως το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει ζητήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς, την αναστολή υλοποίησης όλων των εγκεκριμένων αιτήσεων ΑΠΕ και τη διακοπή υποβολής νέων, έως ότου ολοκληρωθεί το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο ΑΠΕ για όλη τη χώρα και για την Περιφέρειά μας.

 

 

28 σχόλια

  • Έχει απόλυτο δίκιο ο Σημανδρακος , υδρογόνο φθηνό θα παραχθεί μόνο από περισσευμα του ηλεκτρικού ρεύματος των ΑΠΕ που δεν θα μπορεί η θα κοστίζει περισσότερο η αποθήκευση του .

    • Τι λέτε κ. Σημανδράκο ;;;;;; Συγκρίνετε την επένδυση των 8 δις, με τις άδειες που χορηγήσεων εσείς χωρίς κανένα σχέδιο , σε εταιρίες οι οποίες ζητούν την έγκριση περιμένοντας , αν τα καταφέρουν να πουλήσουν την άδεια , κάποιοι όπως και εσείς ξέρετε έχουν πουλήσει ίδη , οι αλλοί απλά περιμένουν. Βέβαια αυτοί οι χώροι που θα χρειαστούν θα χωροθετηθούν σε εκτάσεις που δεν θα είναι βοσκότοποι μέσα στα χωριά κ.α.

    • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΘΗΝΟ υδρογόνο από “Α”ΠΕ! Διαβάστε την έκθεση του Agora Energiewende στις 8/7/2021: για να γίνει “φθηνό” πρέπει να ακριβύνει πέντε φορές το υδρογόνο από φυσικό αέριο!

      Φυσικά δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως ο Σημανδράκος μονίμως εμφανίζεται ως εντελώς άσχετος. Σπίτι και γρήγορα!

  • κ. Σημανράκο σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη χωροθετούνται όλες οι περιοχές επενδύσεων. Εσείς λοιπόν λέτε εκ παραδρομής να φανταστώ, οτι δεν πρέπει να υπάρχει χωροθέτηση , αλλά να ισχύει το «ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ» , η ο καθένας όπου θέλει όποτε θέλει. ‘’καταρριφθούν και οι ιδεοληψίες αναφορικά με την χωροθέτηση ή μη των ενεργειακών επενδύσεων’’. Συγχαρητήρια στον κύριο Κασαπίδη που λειτουργεί με σχέδιο.

    • Πολλά θ δούμε ακόμα με τους δύο επιστήμονες του ίδιου επιστημονικού πεδίου.Τι μας περιμένει Κοζανίτες?

  • ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ…ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΑ..ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ…ΟΥΤΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ…ΚΡΙΜΑ..ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟ..

  • Ο βαγγος έχει δίκαιο. Ο Κασαπίδης από τι μια είναι φωτοβολταομάχος και από την άλλη διαφημίζει το white dragon.
    Υπάρχει θέμα

  • Συμφωνούμε Βαγγέλη. Αρκεί να μην φυτεύετε φωτοβολταικά για την πάρτι σας προκειμένου να τα κονομάτε! Έχει τεράστια διαφορά το ένα από το άλλο…

  • Σημανδράκος οπου φυσαει ο ανεμος.μια με παπαιορδανιδη,μια με καρυπιδη και τωρα με λαζο…βαγγέλη μπορει να σε δουμε και με τον βελλόπουλο μόνο και μόνο να ικαποιήσεις το πάθος της εξουσίας σου..δυστυχώς ομως παντας θα είσαι δεύτερος..ενω ο κασαπιδης πάντα ηταν πρώτος…εχει διαφορα βαγγελάκη.ο πρώτος με το δευτερο.

  • O Βαγγέλης γέμισε τα Γρεβενά με τα καθρεφτάκια επί διοίκησης του αν είχε κότσια θα κατέβαινε εκεί υποψήφιος και δεν θα κρυβόταν πίσω από το δήμο Κοζάνης όπου και πατωσε έμεινε τουλάχιστον η φιλία με τον Ρουβα

  • ΕΥΓΕ κόσμε.!!!!! Και λίγα λέτε. Κοντή η νύφη να και το μέτρο λεν στο χωριό μου. Ακόμα δεν τα ξέρετε όλα σιγά σιγά θα φανεί το σκηνικό

  • Οπότε βλέπω δημοσίευμα με τον ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΣΑΠΙΔΗ. Θυμάμαι μια παροιμία που μου έλεγε η γιαγιά μου. Για έναν γάιδαρο και έναν πετεινο

  • Ζοριστηκες Βαγγελη που θελει ο Κασαπιδης να κανει περιφερειακο συμβουλιο απο το δασος Μεσιανης εεεε και τωρα βρηκες ευκερια να δειξης οτι υπαρχεις σ εκατι και πετας σποντες.

  • Ας αφήσουν τα “καρφια” και ας δουν τι θα γίνει με την τηλεθερμανση και στο δημαρχείο και στην περιφέρεια. Για τους βουλευτές δεν χρειάζεται όλοι ξέρουμε ότι η αφωνια τους θα συνεχιστεί κανονικά. Ο Οκτώβριος δεν είναι μακριά και εάν είναι αλήθεια ότι ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου θα κλείσει τον Αύγουστο και θα μπει εφεδρεία την βάψαμε.

  • Ποιόν ενδιαφέρει ποιος πετάει καρφιά για ποιον. Το πρόβλημα είναι ότι δεν προχωράει τίποτα. Στασιμότητα και ανυπαρξία στην αντιμετώπιση των τεραστίων προβλημάτων που έχει η περιοχή μας.

  • Ένα είναι το συμπέρασμα, δίνουμε άδειες στους μεγαλοκαρχαρίες, τις κόβουμε από λίγους μικρούς για να λαικίσουμε ότι δήθεν νοιαζόμαστε για το περιβάλλον και τους πέντε βοσκούς.

  • Το πρόβλημα της ανάπτυξης φωτοβολταϊκών λύνεται με τις στέγες των σπιτιών και των δημοσίων κτηρίων. Δίπλα σε κάθε ηλιακό θερμοσύμφωνο και ένα φωτοβολταϊκό πάνελ, θα φέρει και αύξηση της ισχύος και έσοδα στο κάθε νοικοκυριό. Θα πρέπει να επιδοτηθεί από το εξοικονομώ κατά οίκον.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.