Σημαντικά έργα εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠ 2012-2016 (Τοπικός Πόρος)

18 Νοεμβρίου 2021
12:04

 

Σημαντικά έργα εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠ 2012-2016 (Τοπικός Πόρος), κατά τη συνεδρίαση της 17ης Νοέμβριου 2021. Βελτίωση οδικών προσβάσεων σε επιχειρήσεις πρωτογενούς παραγωγής, δημιουργία ειδικής μονάδας οδοντοθεραπείας ΑΜΕΑ, αξιοποίηση αιθέριου ελαίου και ανθόνερου λεβάντας και ρίγανης, μετατροπή του κτιρίου του πρώην Ειρηνοδικείου Σερβίων σε κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος, ωρίμανση μελετών από την ΑΝΚΟ. 

Σημαντικά έργα εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Δαδαμόγια Κατερίνα στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠ 2012-2016 (Τοπικός Πόρος), κατά τη συνεδρίαση της 17ης Νοέμβριου 2021.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν εντάξεις των έργων βελτίωσης των οδικών προσβάσεων σε επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Αφορούν στις προσβάσεις σε επιχειρήσεις των Δήμων Βελβεντού,  Βοΐου και Σερβίων , με τους προϋπολογισμούς των έργων να ανέρχονται σε 267.826,09 €, 4.343.500,00 € και 4.819.000,00 € αντίστοιχα.

Η υλοποίηση των έργων γίνεται από την Περιφέρεια, με Προγραμματική Σύμβαση με τους οικείους Δήμους, ενώ η χρηματοδότηση γίνεται κατά 85% από την Περιφέρεια και κατά 15% από τους Δήμους.

Η Περιφερειακή Αρχή παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και εντάσσει προς χρηματοδότηση έργα που θα προσδώσουν μείωση λειτουργικών εξόδων και  αύξηση της ανταγωνιστικότητας στις επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα. Έγκριση ένταξης έλαβε επίσης, κατά την ίδια συνεδρίαση η πρόταση «Δημιουργία – Λειτουργία Ειδικής Μονάδας Οδοντοθεραπείας με δυνατότητα παροχής οδοντιατρικής θεραπείας για ΑΜΕΑ υπό γενική αναισθησία» προϋπολογισμού 25.000,00 €. Το έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού για την δημιουργία και λειτουργία πρότυπου εξειδικευμένου Οδοντιατρείου για ΑΜΕΑ στην Δυτική Μακεδονία και στοχεύει στο να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες περίθαλψης για τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Επιπλέον, εντάχθηκε η πρόταση «Έρευνα αξιοποίησης αιθέριου ελαίου και ανθόνερου λεβάντας και ρίγανης, ως συστατικών για την παρασκευή αντισηπτικών χεριών και άλλων καινοτόμων εφαρμογών», προϋπολογισμού 31.000,00 €, η οποία θα υλοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στοχεύει στην επιστημονική τεκμηρίωση της χρήσης παραγώγων αρωματικών φυτών σε καινοτόμα προϊόντα υγιεινής και κοσμετολογίας.

Τέλος, εγκρίθηκε η ένταξη της  πρότασης «Υποστήριξη ωρίμανσης έργων της έδρας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ύψους 92.327,80 € και του έργου «Εργασίες μετατροπής του κτιρίου του πρώην Ειρηνοδικείου Σερβίων σε κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων» ύψους 207.620,00 €. 

12 σχόλια

  • αλλος τσιουμαρης μας προεκυψε,αρχισε με τις εισηγησεις εργων,εδω και 3 χρονια ολο εργα εισηγουνται και εργα δεν βλεπουμε,ελεος

    • “Σημαντικά έργα εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Δαδαμόγια Κατερίνα στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠ 2012-2016 (Τοπικός Πόρος), κατά τη συνεδρίαση της 17ης Νοέμβριου 2021”. Ποιος θα εισηγούνταν τα έργα της αντιπεριφέρειας σε κάθε επιτροπή παρά η αρμόδια αντιπεριφεριάρχης???????????? kozan εσύ που είσαι αντικειμενικός ανέβασε τη διάταξη που λέει ότι έπρεπε να εισηγηθεί κάποιος άλλος.. Δεν είπε πουθενά ότι “συμμετείχε”..

      • ρε τενεκδουλη. παροτι δεν ειναι ακομη μελος της επιτροπης ας δεχτουμε οτι ακομη και ετσι ατυπα εισηγηθηκε. γιατι μετά βγαζει μετα δελτιο τυπου το οποιο αφηνει την εντυπωση ότι εκανε κατι σπουδαιο. αν ηθελαν μπορουσαν να βγαλουν ενα δελτιο που να λεει η επιτροπη ενεκρινε και τα λοιπα. καποιος ηθελε να φανταξει μαλλον. μην κανεις οτι δεν καταλαβαινεις το λαθος

  • Τα εργα που “ξαναεισηγειται” η νεα αντιπεριφερειάρχης εχουν προ ετους περασει απο την οικονομικη επιτροπη απο τον προηγούμενο αντιπεριφερειάρχη. Τοσο υποβαθμιζουν την νοημοσυνη μας;;;

  • Στο ειρηνοδικείο Σερβίων κοντεύουν να τελειώσουν τα έργα και να μπει μέσα το αστυνομικό τμήμα. Πως έγινε τώρα η εισήγηση;

  • Δημιουργία και λειτουργία πρότυπου εξειδικευμένου Οδοντιατρείου για ΑΜΕΑ;
    Δηλαδή θα προκηρυχθεί θέση για εξειδικευμένου οδοντιάτρου;
    Και από αναισθησιολόγο πως πάμε;
    Κι ο κόσμος τα πιστεύει;
    Τα χρήματα όμως εγκρίθηκαν!

  • Δελτίο τύπου αυτοπροβολής και συστηματική υποτίμηση της νοημοσύνης μας δείχνουν ένα πολύ κακό ξεκίνημα!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.