Πρωτοχρονιά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Γρεβενών (Φωτογραφίες)

3 Ιανουαρίου 2022
09:36

 

 

Μέσα σε εορταστικό κλίμα, αλλά με την καρδιά να σκέφτεται αυτούς που ‘έφυγαν’, αλλά και τους ασθενείς στα νοσοκομεία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Γρεβενών η πρώτη Θεία Λειτουργία της Νέας Χρονιάς, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ. Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος στο εγκύκλιο μήνυμά του τόνισε με έμφαση: «Νέος χρόνος αδελφοί μου, νέα ζωή, νέο ξεκίνημα. Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να γίνουμε καλύτεροι απ’ ό,τι είμαστε.

Ας αρχίσουμε όλοι μας μια νέα ζωή πνευματική, που αξίζει στον λογικό άνθρωπο, γιατί είναι ευγενέστερη και ωραιότερη. Ας αγαπήσουμε όλους, όπως μας αγαπάει Εκείνος και ας σπλαχνιζόμαστε τούς πάσχοντες, όπως και Εκείνος τους ευσπλαχνίζεται, ας σεβόμαστε και ας προστατεύουμε με αγάπη και υπευθυνότητα τους συνανθρώπους μας και να μην τους στέλνουμε στα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Ας είναι η καινούργια χρονιά αγώνας και πορεία να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να θυσιάσουμε το “εγώ” μας για τον αδελφό μας και να ζήσουμε περισσότερο με τον Χριστό και για τον Χριστό, πού όλοι μας θα ανταμώσουμε».

Στο τέλος εψάλη η καθιερωμένη Δοξολογία για το Νέο Έτος ενώ ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως , την οποία μοίρασε στις τοπικές αρχές⋅ τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο, τον Διοικητή του στρατοπέδου και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ακόμη δεν λησμόνησε να κόψει κομμάτι για όλους τους απόδημους  γρεβενιώτες αλλά και για όλους όσοι αγωνίζονται στα νοσοκομεία της χώρας μας, προσωπικό και ασθενείς.

mitropolitis_grevenon mitropolitis_grevenon

Ένα σχόλιο

  • πρώτη φορά και αυτό το πράγμα. να στολίζουμε και τους ιερούς ναούς με γιρλάντες και στολίδια. που το έχετε δεί αυτό.
    σε λίγο θα κάνουν διαγωνισμό οι ναοί ποιος θα στολιστεί καλύτερα. εδώ είμαστε και θα το δείτε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.