kozan.gr: Κ. Κυτίδης: “Eίναι μύθος ότι εργάζονται πολλοί στην ΔΕΥΑ Κοζάνης. Δε φτάνουν τα 110 άτομα” – Τι απάντησε, εμμέσως πλην σαφώς, σε όσους υποστηρίζουν πως θα μπορούσε να γίνει εξοικονόμηση πόρων με μείωση των μισθών (Βίντεο)

24 Ιανουαρίου 2022
19:08

 

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης – συζήτησης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, για την Τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ έτους 2022, που ψηφίστηκε ήδη στο Δ.Σ. της επιχείρησης (δείτε εδώ) κι αναμένεται να “περάσει” κι από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης (όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο), ο Πρόεδρος της Επιχείρησης, Κ. Κυτίδης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του επικεφαλής της παράταξης, Δύναμη Προοπτικής, Φ. Κεχαγιά, ανέφερε: “Eίναι μύθος ότι εργάζονται πολλοί στην ΔΕΥΑ Κοζάνης. Δε φτάνουν τα 110 άτομα”, ενώ σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις επερχόμενες αυξήσεις κι ότι η επιχείρηση μπαίνει μέσα 1 εκ ευρώ και πρέπει να γίνουν αυξήσεις, απάντησε εμμέσως πλην σαφώς κι σε όσοθς κάνουν λόγο για τις υψηλές μισθοδοσίες των εργαζομένων και ζητούν να μειωθούν και να εξοικονομηθούν πόροι από εκεί, λέγοντας:“Το μισθολογικό κόστος είναι όσο είναι σε κάθε επιχείρηση. Δεν είναι κάτι που επιβαρύνει. Έχουν σίγουρα παραπάνω μισθούς από ότι το ενιαίο μισθολόγιο, αυτό το κέρδισαν με τις διαδικασίες των δικαστηρίων”. Δείτε το χαρατκτηριστικό απόσπασμα που σας μεταφέρει το kozan.gr

20 σχόλια

  • Oταν ακούς επικεφαλη επιχείρησης να δηλώνει ότι δεν ξέρει πόσοι ακριβώς είναι οι εργαζόμενοι τι ψάχνεις παρακάτω για χρεώσεις, για το μέλλον της τηλεθερμανσης και τα χάλια του δικτύου με τις απανωτές βλάβες. Ο άνθρωπος απλά πηγαίνει πίνει το καφεδάκι του,λέει κανένα καλαμπουρι και φεύγει.

  • Εγώ θα κοκκινιζα με αυτόν τον άθλιο κανονισμό αμοιβαιοποιησης των χρεών που αφήνουν στη ΔΕΥΑΚ οι ενοικιαστές στους ιδιοκτήτες…

    Σοσιαλιστικό δεν το λες, μάλλον άγρια καπιταλιστικό.

  • Μπραβο!!!στον κ.Κεχαγια.Ομως κ.Κεχαγια αφου δεν τολμησε ο κ.προεδρος της επιχειρησης να μας πει ποσος ειναι ο μισθος των υπαλληλων της ΔΕΥΑΚ κατα κατηγορια,καντο εσυ, γιατι μονο εσυ εχεις τα κοτσια.Πιστευω πως δεν τολμησε να αναφερει τους μισθους, γιατι φοβηθηκε την οργη του λαου.Τους εργαζομενους με εργολαβιες αν υπαρχουν και τους συμβασιουχους τους περιλαμβανει στους 110;

    • Άμα πας σε κανένα καφενείο-τσιπουραδικο θα σου πουν οι ίδιοι πόσα περνούν, δεν το κρύβουν, ίσα ίσα καμαρώνουν για αυτό χλεβαζωντας τους φυσιολογικούς μισθούς των υπολοίπων.
      Στην τελική καλά κάνουν αφού τους τα δίνουν!!!
      Και εγώ να δούλευα εκεί θα τα έπαιρνα κανονικά.

  • ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΣΟ ΚΡΥΦΟ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΤΕ; ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΒΗΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ. ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΤΕ;

  • Με τα όσα είπε ο κ.Οριεδρος αποδεικνύεται σαφέστατα ότι μπορεί να προισταται της επιχείρησης αλλά δεν έχει ιδέα το τι συμβαίνει και ισχύει αυτή
    Μουγκα στη σττιυγκα και από τον τόπο να ζεις,γιατί και αυτη η παράταξη πέρασε αλλά δεν κατάλαβε τίποτα πέντε Χ το όνομα που διοίκησε.

  • Κύριε Κυτίδη πόσο είναι ο μισθός σε όλες τις επιχείρήσεις που λέτε.Πώς τους μισθούς των επιχειρήσεων. Εσείς ξέρετε τους μισθούς της ΔΕΥΑΚ δώστε στν δημοσιότητα την συλλογική σύμβαση αμοιβών για να δούμε και εμείς πόσο επιβαρύνει η μισθοδοσία και αν μπορούν να γίνουν περικοπές.Λέτε οτι δεν φτάνουν 110 άτομα ελέγχει κανένας πόσο δουλέουν; Και 200 άτομα να έχετε αν δεν γινεται έλεγχος πάλι δεν θα σας φτανουν.Οταν η επιχείρηση μπάνει μέσα 1 εκ λαμβάνονται συνδιασμένα μέτρα μέιωσης δαπανών,αλλαγή διαδικασιών, είσπραξης οφειλών και τέλος αύξηση τιμών.

  • Να βγαλει ανακοινωση η ΔΕΥΑΚ ,που να λεει ποσοι ειναι οι μονιμοι υπαλληλοι ποσοι οι συμβασιουχοι ποσοι απο ΟΑΕΔ ποσοι εργολαβικοι ποσοι ποσοι. Και βαλε.Να κανουνε συγκριση με τους υπαλληλους μιας αλλης ΔΕΥΑ ιδιου πληθυσμου και εκτασης.Γιατι δεχεται τοσες κατηγοριες και δεν το τολμαει;αρα φοβαται την οργη του κοσμου.

  • Κύριε πρόεδρε τι μισθό λαμβάνεται και για ποιά εργασία ,τι προσφέρεται και σας αμοίβουμε με τους φόρους μας;Είστε απαραίτητος η μήπως και αν φύγετε μπορεί και να μην το καταλάβουμε;

  • Ο μισθός του πιλότου της πολεμικής αεροπορίας είναι 1300ευρω ο γιατρός του ΕΣΥ 1200 ευρώ και ένας τεχνίτης της ΔΕΥΑΚ αν είναι αλήθεια έχει αποδοχές περίπου 2000 ευρώ.

    • Ποσά έτη εργάζεται ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας με τα 1300ευρω ??? Ένας τεχνίτης της ΔΕΥΑΚ μετραει το λιγότερο 30 εργάσιμα αυτή την στιγμή κι αν είχαν και την ηλικία θα ήταν Ίδη σε σύνταξη. Το 80% των εργαζομένων είναι μεσήλικες και η πρόσληψη τους έγινε πριν το 1995…Τι λέμε?? Η δευακ έχει να προσλάβει προσωπικό αόριστου χρόνου από το 2006…. Δεν είναι Δημοτικοί υπάλληλοι ούτε κρατικοί… τα εργασιακά δικαιώματα τα διεκδικούν επι των αιώνων….

  • Τόσα χρόνια περνάνε πολύ καλό χρήμα ζεστό και όταν ζητάς Κατή από ΔΕΥΑΚ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΘΥΜΗΘΟΎΝΕ .ΤΗΣ ΈΝΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΜΕΤΡΑΝΕ ΑΥΤΗ ΑΝΤΊ ΝΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΌ .ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΩΝΤΑΙ ΠΟΛΎ ΚΑΘΕ ΜΈΡΑ.

  • ολη η πολη ξερει πως προσληφθηκαν αυτοι καποτε στην Δευακ κ στην Τηλεθερμανση…

    Κ αν δεν εχουν προσλαβει καινουργιους ειναι επειδη δεν βγαινουν υτα ρουσφετια….

    Αρκετα πληρωσαμε τα χρυσα παιδια της Δευακ!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.