Kozan.gr: Έθεσε ανοιχτά το θέμα της μισθοδοσίας των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Κοζάνης, ο Ε. Σημανδράκος: “Κάτι πρέπει να γίνει με το μισθολογικό – Είναι αρκετά σημαντικές οι δαπάνες και μπορεί να γίνουν αρκετά σημαντικές περικοπές” (Βίντεο)

24 Ιανουαρίου 2022
19:37

 

Έθεσε ανοιχτά το θέμα της μισθοδοσίας των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Κοζάνης, ο Ε. Σημανδράκος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, με αφορμή την ενημέρωση – συζήτηση,  για την Τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ έτους 2022 και τις επερχόμενες αυξήσεις. Όπως ανέφερε: “Δεν σημαίνει ότι αν μια επιχείρηση έχει κερδίσει κάποια ασφαλιστικά, θα συνεχίζουν οι υπάλληλοι να παίρνουν τους μισθούς που παίρνουν. Tι σημαίνει αυτό δηλαδή; Aν κέρδιζε ο καθένας να παίρνει από 10.000 ευρώ θα συνέχιζε η επιχείρηση να πληρώνει με 10.000 ευρώ τον καθένα; Άρα για ποιο λόγο μετά έρχονται και ζητάνε τις αυξήσεις του 40%, γιατί αρχικά τόσο είχαν ζητήσει (από την Διεύθυνση της ΔΕΥΑ Κοζάνης) να είναι οι αυξήσεις. Κάποια στιγμή πρέπει να συζητηθεί το μισθολογικό. Είναι αρκετά σημαντικές οι δαπάνες και μπορεί να γίνουν αρκετά σημαντικές περικοπές”.

57 σχόλια

    • Σημανδράκο από ποτέ οι τελεσίδικες αποφάσεις και μάλιστα σε επίπεδο εφετείου δεν πρέπει να εφαρμόζονται;
      Το παράδειγμα που έφερες είναι και λάθος και δείχνει άγνοια και εμπάθεια.
      Παραποιείται η πραγματικότητα.
      Πρόεδρε του ΔΣ πώς επιτρέπεις να αμφισβητούνται δικαστικές αποφάσεις επίσημα στο ΔΣ;
      Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του συμφωνούν μαζί του; Να πάρουν θέση ονομαστικά ως δημοτικοί σύμβουλοι.
      Δήμαρχε οφείλεις να ζητήσεις την παραίτησή του. Προσωπικά.
      Κυρίες Τουμπολίδου και Κουϊμτζίδου θα συνεχίσετε να επιτρέπετε με τη στάση σας να αυθαιρετεί και να 《γράφει》ακόμα και τα δικαστήρια; Ωμή ψηφοθηρία κάνει.
      Πρόεδρε της ΔΕΥΑΚ οφείλεις εκ της θέσης σου, να αποκαταστήσεις την αλήθεια.

      • Μπορει να λες και ψεματα.Αφου εισαι εργαζομενος της επιχειρησης γιατι δε γρσφεις το ονομσ σου ενω αναφερεσαι ονομαστικα;Κι εγω ανωνυμα σου λεω οτι λες ψεματα.

        • Βαγγέλη εκτίθεσαι. Δεν λέει ούτε ψέματα ούτε αλήθεια.
          Απαιτεί από τους υπεύθυνους να πάρουν θέση οπότε σε βλέπω σύντομα στην ΑΝΚΟ.

      • Τι λές παληκάρι μου. Στην τηλεθέρμανση εργάζεσαι? Δεν βλέπω να πάτε μακρία με αυτά τα μυαλά.Ηδη η επιχείρηση είναι χρεοκοπημένη.Τότε να δούμε τι θα πεί το εφετείο.

        • Αν αποδειχθεί ότι οι μισθοί μειώθηκαν και δεν διαφέρουν από άλλες ΔΕΥΑ παρόμοιες με τη ΔΕΥΑΚ και το προσωπικό μειώθηκε θα παραιτηθείς;

    • πιο λαϊκιστής πεθαίνεις, η μισή Κοζάνη δικιά του άσε τους εργαζόμενους ήσυχους, υπάλληλος ανκο και επιχειρηματίας και και και

  • Εργάτης στην ΔΕΥΑΚ παίρνει περισσότερα από Μηχανικούς και Διευθυντές του Δήμου. Σημανδράκο δεν σε ψήφισα και δεν θα σε ψηφίσω αλλά εδώ έχεις απόλυτο δίκιο.

  • Τον κανονισμό που χαρίζει χρέη στους ενοικιαστές και βάζει χέρι στην τσέπη των ιδιοκτητών να αλλάξεις Σημανδρακο, αλλιώς μην κατέβεις υποψήφιος για πουθενά!

    • Ας μας πει:
      1. Σε τι ποσοστό επί του τζίρου πρέπει να είναι το κόστος μισθοδοσίας για να είναι μια επιχείρηση υγειής;
      2. Τι έκανε ως Α/δήμαρχος και αρχηγός παράταξης για να εξοφλήσει ο Δήμος τα χρέη προς τη ΔΕΥΑΚ;
      3. Τι έχει πει μέχρι σήμερα για τη μη χρηματοδότηση των απαιτούμενο έργων. Ποιες οι ενέργειές του για το θέμα αυτό; Δεν βλέπει δίπλα τι έκανε ο Πλακεντάς; Μήπως η αδράνεια οδηγεί στη καταστροφή;
      4. Τι κάνει ως Α/δήμαρχος για το χαράτσι του CO2;
      5. Το ΦΑ ανέβηκε 140%, ηλεκτρικό 45%, το πετρέλαιο 50%. Η ΤΘ που είναι και αυτή μορφή ενέργειας και εξαρτάται άμεσα από τα προηγούμενα πώς μπορεί να μην ακολουθήσει;
      6. Μπορεί να μας αποδείξει πως μπορεί να αντέξει η ΔΕΥΑΚ τα κόστη παραγωγής ακόμα και με μηδενική την μισθοδοσία; Πόση πρέπει να είναι η μείωση μισθών και πόσο το πραγματικό όφελος του καταναλωτή σε ευρώ αλλά και σε ποιότητα υπηρεσιών (π.χ. θα υπάρχουν επιφυλακή, 24ωρη υποστήριξη των δικτύων κλπ)
      7. Ρώτα τους εμπόρους, τους καταστηματάρχες, τους ελ. Επαγγελματία αν είναι προς το συμφέρον τους η ακόμα μεγαλύτερη μείωση μισθών στην περιοχή ή ήταν ανακούφιση το γεγονός ότι οι ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ πληρώθηκαν ξανά το δώρο τους.
      8. Παρασύρεσαι από κάποιους κακεντρεχείς υπαλλήλους του στενού δημοσίου που πληρώνονται με το ενιαίο και βγάζουν όλη την κακία τους και τη ζήλια τους στην κατσίκα του γείτονα.
      Φτάνει πια. Δεν είναι όλα πιασάρικα θέματα. Δεν είναι αυτοσκοπός η καρέκλα. Χορτάσαμε λαϊκισμό χειρίστου είδους και αριβισμό.

      • Μας κούρασες με το αφήγημα. Δυσνόητο και αρλαμπουρνέζικο . Ότι να ΄ναι. Δεν μπορείς να κατανοήσεις οτι οι προκλητικά μεγάλοι μισθοί πληρώνονται απο τους δημότες.
        Στο φώς η μσθοδοσία της ΔΕΥΑΚ τώρα για να μην σας αδικούμε.

    • Μπράβο αγόρι μου έφτιαξες την οικονομία του δήμου, ρε σα δεν ντρέπεστε καθόλου,σας έφταιγαν οι δεητζιδες, φάτε 250% αύξηση,σας φταίνε οι μισθοί της δευακ, φάτε αύξηση, τι γίνεται ρε παιδιά τελικά πόση ΚΑΚΙΆ ΑΚΌΜΗ.
      ΝΤΡΟΠΉ.

  • Είναι δυνατόν μια χρεωμένη επιχείρηση με αριθμό εργαζόμενων 100 σύμφωνα με τον κ. Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να έχει Γενικό Διευθυντή, Διευθυντή, Προϊστάμενο ,επιστάτη κ.λ.π. στο Δημόσιο μόνο οι κεντρικές υπηρεσίες έχουν Γενικούς Διευθυντές.

  • Είμαι περίεργος να μάθω το μίσθωμα που δίνουν σε ιδιώτη για τα γραφεία τους και γιατί δεν στέγασαν τις υπηρεσίες τους σε δημοτικο οικημα ? Εκεί θα σηκωθεί η τρίχα του κόσμου …..

    • Έχετε δίκιο κι εγώ το σκέφτομαι. Πρόκληση μισθοί πρόκληση και το ενοικιαζομενο μεγαρο, σαράι του σουλειμαν του μεγαλοπρεπή.

  • Σε επιχειρηση που δεν παει καλα και δεν πρεπει να κλεισει για διαφορους λογους κάνεις μειωση μισθου και στην ακραια περισταση μειωση μισθου και απολυσεις…….

  • θα θέλαμε να μας ενημερώσετε ως οφείλετε..για να μην υπάρχει ανθρωποφαγία και για την αποκατάσταση της αλήθειας..εκτός εάν…

    1.Πόσα άτομα εργάζονται ?

    2.Τους μισθούς τους , και εαν μειώθηκαν λόγω μνημονίου ?

    3.Το ενοίκιο που πληρώνει η ΔΕΥΑΚ και δεν υπήρχε δυνατότητα άλλου κτιρίου και μάλιστα δημοτικής περιουσίας .

    (Δεν θα θέλαμε να αναλύσουμε περισσότερα για το πως προσελήφθησαν, πτυχία κλπ…)

    • Κατ΄ αρχάς πρέπει να ξέρεις ότι η ΔΕΥΑΚ δεν είναι δημόσιο. Είναι ΝΠΙΔ και λειτουργεί με χρηματοοικονομικά κριτήρια. Η διαφορά είναι μόνο (λόγω του κοινωφελούς χαρακτήρα της) στο γεγονός ότι πρέπει να μην έχει αρνητικούς ισολογισμούς (απαγορεύεται να κάνει ζημιές για τρία συνεχόμενα χρόνια) και τα κέρδη που πρέπει να έχει είναι υποχρεωμένη να τα επανεπενδύει.
      Απαντήσεις
      1. Λίγα περισσότερα από 100 είπε ο Κυτίδης. Πριν μερικά χρόνια ήταν περίπου 20-25 εργαζόμενοι περισσότεροι.
      2. Βεβαίως και μειώθηκαν οι μισθοί λόγω μνημονίων. Πού νομίζεις βρέθηκαν τα λεφτά για να απορροφήσει η επιχείρηση (για επιχείρηση πρόκειται) το αυξανόμενο κόστος τα τελευταία 10 χρόνια;
      3. Το ενοίκιο είναι περίπου 1500€ λιγότερο από αυτό που πλήρωνε στα κτίρια που είχε μισθωμένα στο κέντρο της πόλης
      4. Όλες οι προσλήψεις από τότε που εφαρμόστηκε ο ΑΣΕΠ (τέλος τις δεκαετίας 1990) γίνονται με ΑΣΕΠ
      Υ.Γ. 1. Μην παρασύρεσαι από κάποιους κακόβουλους υπαλλήλους του στενού δημοσίου τομέα (μάλλον Δήμος και Περιφέρεια) που γράφουν συνεχώς με τη λογική της αλεπούς που τα κάνει κρεμαστάρια
      Υ.Γ. 2. Η αγορά και οι ελ επαγγελματίες νομίζεται ότι επιθυμούν περαιτέρω μείωση μισθών ή θέλουν μεγαλύτερο τζίρο για τα μαγαζιά τους;

      • Πω πω “συνάδελφε” ανατρίχιασα (Κοζανιστί τσιτσούριασα) από τα επιχειρήματα σου.
        1.Γιατί επικαλείσαι το αυτονόητο των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ λες και είναι επίτευγμα;Αλίμονο αν γινόταν διαφορετικά οι προσλήψεις σε ένα ΝΠΙΔ όπου κύριος και μοναδικός μέτοχος είναι ένας ΟΤΑ Α’ Βαθμού.
        2.Τί είδους επιχείρηση είναι αυτή που λειτουργεί με “χρηματοοικονομικά κριτήρια”, αλλά είναι μονοπώλιο και παρόλο που “παίζει μόνη της” στην αγορά είναι χρεωμένη μέχρι τον λαιμό; Αυτό ονομάζεται οικονομικό φιάσκο.
        3.Είναι “κακόβουλος” κάποιος δημόσιος υπάλληλος του στενού δημόσιου τομέα που είναι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και με μεταπτυχιακό και παίρνει πολύ λιγότερα από έναν υδραυλικό μέσης εκπαίδευσης της ΔΕΥΑΚ; Αίσθημα αδικίας ονομάζεται και μην αρχίσεις την καραμέλα “περί κατσίκας του γείτονα” γιατί δεν περνά πλέον.

        • 1. Αυτό ρωτάς, αυτή είναι η απάντηση
          2. Δεν είναι μονοπώλιο. Μπορεί κάποιος να επιλέξει οποιονδήποτε τρόπο θέρμανσης θέλει. Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί δεν το κάνει κανείς;
          3. Είναι ψέματα. Δεν παίρνει κανένας υδραυλικός τόσα χρήματα για το 8ωρό του. Παρόλα αυτά εσύ είσαι στο γραφείο σου στην ασφάλεια του δημοσίου που εσύ επέλεξες να πας γνωρίζοντας το μισθό σου από πριν. Αυτός πάει με -10C ξημερώματα στα αντλιοστάσια για να μην παγώσουν τα νερά και να λειτουργούν τα συστήματα να ξεβουλώσει την αποχέτευσή σου, για να ξυπνήσεις το πρωί να ξυριστείς με ζεστό νερό από την τηλεθέρμανση, και να πας κυριλέ στο γραφειάκι σου.

          • Καταρχήν δεν ήμουν εγώ αυτός που ρώτησε αρχικά και στον οποίο απάντησες…..απλά σχολίασα την απάντηση σου.
            Και ναι η ΔΕΥΑΚ στην ύδρευση και την αποχέτευση είναι μονοπώλιο, εκτός και αν μπορώ να αποτανθώ σε άλλο πάροχο και δεν το ξέρω.Όσο για την θέρμανση δεν φαντάζομαι να εννοείς ως “ελεύθερο ανταγωνισμό” τις αντλίες θερμότητας ή τα inverter.Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα….τώρα για το ότι ο υδραυλικός πηγαίνει τα χαράματα στο αντλιοστάσιο με κρύα ή με ζέστες…ε…. τί να πω δώστε και ένα επίδομα έγκαιρης προσέλευσης για να κάνει το αυτονόητο (την δουλειά του δηλαδή).Τί άλλο θα ακούσουμε….

  • Πόσα χρήματα κατορθώσατε να λάβετε από ασυνεπείς συμπολίτες μας , που εσκεμμένα δεν πληρώνουν.Δεν αναφέρομαι στους μη έχοντες, αλλά σε αυτούς που έχουν και μάλιστα πάρα πολλά και όσοι γνωρίζουν λένε πως είναι και οι περισσότεροι που έχουν βάλλει φεσι σε όλους εμα΄ς.

  • οταν ο πλακεντας στην πτολεμαιδα ετρεξε και εφτιαξε τισ ηλεκτροβανεσ ο δημαρχος και ο συμανδρακος ασχολουνταν με τα φωτοβολταικα

  • Σωστά πρέπει να γίνουν πρώτα περικοπές μισθών και επιλογή ενός δημοσίου κτιρίου για τα γραφεία τους και ύστερα να μιλάνε για αυξήσεις τιμολογίων.

  • Οι υπαλληλοι της ΔΕΥΑΚ κ της Τηλεθερμανσης πληρωνονται υπερβολικα πολλα!!! Δυσαναλογα πολλα για το εργο, τα εσοδα της επιχειρησης…

    Καποτε ελεγαν για τους Δεητσιδες παιρνουνε πολλα…Αντε, ηταν δημοσιο κτλ…Ποια δημοτικη επιχειρηση εχει διευθυντη με 7000 μισθο τον μηνα???

    Κ για να παμε κ παραπερα, ποιος δημος μεγεθους Κοζανης, επιχορηγει ενα ζημιογονο ΔΗΠΕΘΕ με τοσες δεκαδες χιλιαδες ευρω τον χρονο???!!!

    Αυτο ειναι προκλητικο!!!!!!!!!!!

  • Κάποιο δίκιο το έχει ,δεν μπορεί μια υπερχρεωμένη επιχείρηση να έχει υπερβολικούς μισθούς.Ποσοι διευθυντές υπάρχουν πόσοι προϊστάμενοι,χωρίς υφιστάμενους?

    • Σημανδράκο έχεις άδικο. Δεν είναι υπερβολικοί οι μισθοί. Οι μισθοί είναι οι ίδιοι και με άλλες το ίδιο μεγάλες ΔΕΥΑ. Η δικαστική απόφαση και μάλιστα εφετείου εφαρμόζεται υποχρεοτικά. Σημανδράκο προτείνεις μέσα στο ΔΣ να μην εφαρμοστεί δικαστική απόφαση; Πας καλά ή σε τύφλωσε η καρέκλα; Οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης σου ας σε μαζέψουν αλλιώς είναι το ίδιο υπόλογοι. Σοβαρευτήτε.

  • Μηχανικοι πολυτεχνειου και ΤΕΙ στον δημο με μεταπτυχιακο μισθος 1100Ε εως 1400Ε το πολυ…υδραυλικοι-τεχνιτες-οδηγοι γυμνασιου και τεχνικου λυκειου στην ΔΕΥΑΚ μισθος 2000Ε….

    • Ψέματα και συκοφαντίες. Τα ίδια παίρνουν και στη ΔΕΥΑΚ + κάτι επιπλέον για την επιφυλακή 24ωρου και 7ημέρου όταν εσύ είσαι στις κουβερτούλες σου.

    • 1. Αποκαλύφθηκες επιτέλους με τα κακόβουλα και πικρόχολα σχόλιά σου
      2. Αυτό ρωτάς, αυτή είναι η απάντηση
      3. Δεν είναι μονοπώλιο. Μπορεί κάποιος να επιλέξει οποιονδήποτε τρόπο θέρμανσης θέλει. Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί δεν το κάνει κανείς;
      4. Είναι ψέματα. Δεν παίρνει κανένας υδραυλικός τόσα χρήματα για το 8ωρό του. Παρόλα αυτά εσύ είσαι στο γραφείο σου στην ασφάλεια του δημοσίου που εσύ επέλεξες να πας γνωρίζοντας το μισθό σου από πριν. Αυτός πάει με -10C ξημερώματα στα αντλιοστάσια για να μην παγώσουν τα νερά και να λειτουργούν τα συστήματα να ξεβουλώσει την αποχέτευσή σου, για να ξυπνήσεις το πρωί να ξυριστείς με ζεστό νερό από την τηλεθέρμανση, και να πας κυριλέ στο γραφειάκι σου.

  • Αλήθεια,,ας μας το πει ο κ, Συμανδρακος τί ενοίκιο πληρώνουν, και τί ενοίκιο πλήρωναν,!!! Και η ταλαιπωρία των ανθρώπων που δεν έχουν αυτοκίνητο,θα μου πείτε ποιος την υπολογίζει;

    • Tο ενοίκιο είναι λιγότερο από πριν στα παλιά γραφεία.
      Μπορείς να πληρώσεις στο δημαρχείο στο μηχάνημα της ΔΕΥΑΚ με κάρτα, στο side της ΔΕΥΑΚ χωρίς χρέωση, στην τράπεζα, με e-bankihng

  • Ευχαριστώ για την πληροφορία,. Οι ηλικιωμένοι ξέρουν να μπουν στο side; Έχουν κάρτα, και αν έχουν μπορούν να πληρώσουν στο μηχάνημα;

  • Ευχαριστώ για την πληροφορία,. Οι ηλικιωμένοι ξέρουν να μπουν στο side; Έχουν κάρτα, και αν έχουν μπορούν να πληρώσουν στο μηχάνημα; Αυτά για την επόμενη γενιά!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.