Γ. Αμανατίδης:«Η Διαχείριση Κρίσεων και η Πολιτική Προστασία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος»

3 Μαρτίου 2022
16:41

Στη συνάντηση του Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Γιώργου Αμανατίδη με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Τουρνά, συζητήθηκαν θέματα Εθνικής και τοπικής σημασίας.

Ειδικότερα ο Βουλευτής:

  1. Κατέθεσε και παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση για ενισχυμένη παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας σε θέματα φυσικών καταστροφών και έκτακτων φαινομένων.

Βασικά στοιχεία αυτής είναι, ο σχεδιασμός ενός Συστήματος Διαχείρισης Κρίσεων και αντίστοιχα Υποσυστημάτων Διαχείρισης Κρίσεων για όλες τις μορφές καταστροφών καθώς και η ανάγκη το Υπουργείο να αποτελεί φορέα υλοποίησης (υλοποιητή) των αναγκαίων έργων και δράσεων αποκατάστασης, για τους λόγους που αναφέρονται σε αυτήν.

Η πρόταση αξιολογήθηκε ως ενδιαφέρουσα.

  1. Παρουσίασε την πρόταση ίδρυσης Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Δήμο Βελβεντού και παρέδωσε το αναγκαίο υλικό συμπεριλαμβανομένης της θετικής εισήγησης της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε να αξιολογήσει την πρόταση αυτή στο πλαίσιο συνολικού σχεδιασμού σε επίπεδο χώρας.

  1. Έθεσε το θέμα λειτουργίας Κέντρου Ειδικών Εκπαιδεύσεων (σύμφωνα με την πρόβλεψη στην παράγρ. 32α του άρθρου 39, του ν.4662/2020: Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων) πλησίον της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας, με την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της ΑΕΒΑΛ.

Επί του θέματος ο κ. Τουρνάς αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Υπουργείου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

  1. Πρότεινε τη Σύσταση Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) Δυτικής Μακεδονίας, υπό το πρίσμα και των πρόσφατων συμβάντων σε δύο λίμνες.

Ο κ. Υφυπουργός ανέπτυξε εναλλακτικό σενάριο υψηλής αποτελεσματικότητας, που είναι το ζητούμενο, το οποίο βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού.

«Το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι, η Διαχείριση Κρίσεων και η Πολιτική Προστασία σχεδιάζονται ολοκληρωμένα με βάση τους κανόνες της χωροταξίας και της αποτελεσματικότητας».

Κοζάνη, 03/03/2022

Γιώργος Αμανατίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΔ

10 σχόλια

  • Μπράβο κ. Αμανατίδη. Μακάρι να κάνανε τα μισά από αυτά και οι υπόλοιποι. Κάθε μέρα και μια δράση για την περιοχή μας.

  • τουλαχιστον αυτη η κυβερνηση δεν δικαιουτε να μιλα για πολιτικη προστασια γιατι και με τις πυρκαγιες τα κανε μπαχαλο και με την κακοκαιρια μανταρα,πλεον μιλουμε για επιτελικο μπαχαλο και οχι για επιτελικο κρατος

  • Κ. Αμανατίδη περσινά κύμα σταφύλια . Προτάσεις που κατέθεσε ο Κάτανας απλά τις αντιγραφείς και τις λανσαρεθς για δικές σου. Λίγη πολιτική ντροπή δε βλάπτει. Ψάξε πρώτα εάν δεν το είδες .

    • Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι είναι αντιπολίτευση.. και οτι και να πουν δεν πρόκειται να γίνει. Εσυ για την ΕΜΑΚ νοιαζεσαι η για τον Κάτανα

      • ΘΑ ΣΕ ΤΙΜΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΖ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΑΚ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΕΣΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ Η ΑΠΛΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΟΛΑΚΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΑΜΑΝΑΤΙΚΗ Κ. ΑΥΛΙΚΕ? ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΜΩΣ , ΟΧΙ ΣΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ . ΠΗΓΑ ΕΔΩ, ΠΗΓΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ. ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕΣ. ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΚΡΑΤΑ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΨΑΧΝΕΣΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ. ΦΙΛΙΚΑ.

  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΕΝΟΨΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ. ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ

    • Είδαμε και τους πρώτους και τους δεύτερους και τους τριτους. 2,5 χρόνια πουθενά. Κοίτα μην ο τέταρτος έρθει πρώτος… όχι γιατί βγαινει καλές φωτογραφίες αλλά γιατι δουλεύει.

  • αμανατιδη για κοιτα αν ερχομαι. που θελεις να βγεις και πρωτος..εχεχεχεχ καλο ακουστηκε αυτο ! πατος στις εκλογες. μηδεν ουσια και εργο πρακτικα για τον τοπο μας. μηπως καβαλησες καλαμι και δεν βλεπεις τι γινεται γυρω σου και λογω της πολιτικης ανυπαρξιας σου? θα δεις στις επομενες εκλογες τι θα πει μαυρισμα .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.