Μεγάλο μήκος της Εγνατίας οδού απαρτίζεται και από υψηλές – υπερυψηλές γέφυρες σύγχρονης κατασκευής. Μία πρώτη παρατήρηση όλων είναι ότι  το προστατευτικό κιγκλίδωμα τους είναι  μονό με ύψος περίπου 70 εκατοστά. Το ύψος αυτό δεν φαίνεται  ικανό από εμπειρική άποψη να συγκρατήσει οχήματα εντός της γέφυρας  εάν εκτραπούν της πορείας τους ή εμπλακούν σε σύγκρουση.

Δυστυχώς το γεγονός αυτό έχει επιβεβαιωθεί με τραγικό τρόπο και απολογισμό παλαιοτέρα  με δυο νεκρούς μετά από σύγκρουση στην υψηλή γεφυρα (ύψους 150 μέτρων) που προηγείται, του σημείου που έγινε την Κυριακή 6-3-2022 η καραμπόλα περισσότερων από 30 οχημάτων. Αποφεύγω την σκέψη για εμπλοκή λεωφορείου σε σύγκρουση ή έκτροπη από το οδόστρωμα της γέφυρας.

Η όποια προφορική όχληση και ενημέρωση που έγινε στους υπευθυνους της Εγνατίας Οδού εκ μέρους μου απέβει άκαρπη ακόμη και μετά από επίσκεψη  στα γραφεία της Θεσ/νικης. Το σημείωμα μου αυτό έχει χαρακτήρα παράκλησης σε όποιον εμπλέκεται είτε θεσμικά είτε επιστημονικά  να εξετάσει την ενδεχόμενη παράλειψη κατά την άποψη μου ενός δευτέρου και υψηλότερου κιγκλιδώματος καθώς και την τοποθέτηση ανεμοφρακτών όπως  υπάρχουν στο τμήμα της Εγνατίας Οδού περιφερειακά της Καβάλας, τμήμα που  προηγήθηκε κατασκευαστικά αυτό του τμήματος Βέροιας Πολυμύλου.

 Καλή Σαρακοστή με Ειρήνη και Λογική σε Όλους Μας.

Ο Πουτακίδης Αριστοτελης είναι πρώην Αντιδήμαρχος Κοζάνης