X. Kάτανας: “Με «κοτούλες και κηπάκους» δεν μπορεί να επιβιώσει ο επιχειρηματικός κόσμος στη Δυτική Μακεδονία”

11 Μαρτίου 2022
14:31

Η μια αποτυχία διαδέχεται την άλλη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Δυστυχώς όμως, οι αποτυχίες αυτές επηρεάζουν αρνητικά τις ζωές όλων μας. Αναφέρομαι στο πρόγραμμα «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας / Επιχειρηματική Ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία» όπου ξεκίνησαν οι αιτήσεις για συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο τέλος του 2020 και τα αποτελέσματα γίνανε γνωστά μόλις σήμερα. Επειδή λοιπόν οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύουν επιχειρήσεις, άρα και ανθρώπους που ζουν από αυτές, ανακοινώθηκε πως από τις 612 συνολικά αιτήσεις εγκρίθηκαν μόλις οι 88 και 524 απορρίφθηκαν λόγω εξάντλησης του διαθέσιμου Π/Υ της δράσης, ενώ 28 αιτήσεις χρηματοδότησης (πράξεων), δεν θεμελιώνουν δικαίωμα υπαγωγής στη δράση, κατόπιν της αξιολόγησης, διότι είτε δεν πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις ή/και έχουν ελλείψεις στα απαιτούμενα δικαιολογητικά ένταξης. κατόπιν αξιολόγησης του ΚΕΠ ΑΝΕΜ όπου η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνεργάζεται και φυσικά προτείνει τις προϋποθέσεις και τους όρους σε κάθε πρόγραμμα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήτανε ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ και ενίσχυε σε ποικίλες επενδύσεις τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας με ποσοστό έως και 70%(!) όπου μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και τις 280.000€ επένδυσης. Μόλις 88 επιχειρήσεις εντάσσονται στο εν λόγω πρόγραμμα των πέντε εκατομμυρίων, αφήνοντας απ’ έξω 524 επιχειρήσεις όπου στην πιο δύσκολη οικονομικά εποχή για τον τόπο μας είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για στήριξη και ανάπτυξη, άρα και για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Να θυμίσω πως πέρυσι το Νοέμβριο, στο «πρόγραμμα στήριξης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» ύψους σαράντα εκατομμυρίων ευρώ, το 80% από τις 4700 επιχειρήσεις που είχανε καταθέσει φάκελο, απορρίφθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρξει και πάλι άνιση κατανομή χρημάτων για τους λίγους και όχι για τους πολλούς όπως αρμόζει, ειδικά σε τόσο δύσκολες οικονομικά συνθήκες. Μάλιστα, ο κ. Περιφερειάρχης είχε τονίσει πως ήταν πολιτική του απόφαση να μην μειωθεί το «ταβάνι» των σαράντα χιλιάδων ευρώ ώστε να μοιραστούν τα σαράντα εκατομμύρια ευρώ περισσότεροι συνάνθρωποι μας που τα είχανε ανάγκη για τη στήριξη των επιχειρήσεων τους εν μέσω πανδημίας.

Τα πολιτικά ψεύδη νομοτελειακά δε ζουν για πάντοτε. Μάλιστα, σε αρθρογραφία μου για τον απολογισμό της Περιφερειακής Αρχής του περασμένου έτους ευχήθηκα το τέλους του 2022 να σας βρει πιο αποδοτικούς στη διαχείριση και πιο ειλικρινείς προς το Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και προς κάθε συμπολίτη μας. Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται όμως παύει να είναι σύμπτωση. Τα χρήματα που ήρθανε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μέσα από τα δυο προγράμματα ήταν αρκετά για την ενίσχυση των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις του τόπου μας είχαν ανάγκη περισσότερο από ποτέ τα χρήματα αυτά και η κατανομή τους έπρεπε να γίνει σε όσο το δυνατόν περισσότερους και όχι για τους «λίγους και εκλεκτούς». Για ακόμη μια φορά, τα φοβερά λάθη σας μέσα από τις πολιτικές επιλογές σας, έχουν άμεσο οικονομικό αντίκτυπο στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και σε κάθε εργαζόμενο που εργάζεται στις επιχειρήσεις της Περιφέρειας μας. Η «μετάβαση» κύριε Περιφερειάρχη για να είναι «δίκαιη» πρέπει να συμμετέχει και η κοινωνία μας στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και με κάθε δυνατό τρόπο. Για ακόμη μια φορά δυστυχώς, μας αποδείξατε πως είστε πολιτικά ανεπαρκής για την κοινωνία μας και δεν έχετε καμία σχέση με την ίδια την έννοια του επιχειρείν. Οι πολιτικές επιλογές σας στερούν κάθε δυνατότητα οικονομικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μέσα από πόρους που είχε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Η ανικανότητα και η ολιγωρία όμως κρίνονται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Σύντομα λοιπόν θα κριθείτε και εσείς για τις πολιτικές επιλογές σας από το λαό της Δυτικής Μακεδονίας. Δυστυχώς όμως μέχρι τότε το τίμημα θα είναι ιδιαίτερα βαρύ για κάθε συμπολίτη μας.

57 σχόλια

  • Αν εχεις συμβουλους αλλαξετους αμεσως.Αν οχι παλι κανεις λαθος με τον τιτλο.Ο Περιφερειαρχης μεχρι σημερα τα παει αριστα.ειναι ο καλυτεροτερος και μακραν των προηγουμενων.Βαζει τις βασεις με μεγαλα εργα για το μελλον της Δ.Μ.Η περιφερεια ειναι για τα μεγαλα εργα κι οχι ν`αλλαζει τις καμμενες λαμπες στα χωρια, που ειναι εργο των δημων.Κασαπιδη δαγκωτο για να παει μπροστα ηΔ.Μακεδονια.Ηθος,γνωσεις, εμπειρια,εργα.

    • Ασε ρε βολεμενε που θα ξαναβγαλουμε τον υπεροπτη κασαπιδη,εκανε μεγαλα λαθη,μεινατε μαζι του μονο ο περιγυρος και οι συνεργατες που βγαζετε μεροκαματο,ρωτα τον κοσμο τι γνωμη εχει και αν τολμας ρωτα και συμβουλους του που αδειασε,μετραει μηνες ο σωτηρας σου.

    • Εσυ τον θέλεις βουλευτή ; Δύσκολο απ ότι φαίνεται διαλέγει την περιφέρεια . Καλύτερα για τον τόπο μας ο άνθρωπος ξέρει να εργάζεται και να παράγει πλούτο .
      Αν μιλήσουμε τώρα για τον κ. Κασαπίδη … άστο καλύτερα.

  • Πολυ σιγή στο στρατόπεδο Κασαπιδη..μη τρυπησε πουθενά το κοτετσοσυρμα και βγήκε η πολιτική προστασία να φκιας μπάλωμα… ;

    Κατανα κατέβα να βρουμε ελπίδα

    Υ.σ Αμανατίδη πσυχουλα μου
    Που είσαι ;

  • Πες τα ρε κατανα μήπως οι κοτούλες μπορούν να πληρώσουν τα 2€ που έχει πάει η βενζίνη; Ή την αύξηση του ρεύματος που έχει τριπλασιαστεί άλλη μια αποτυχημένη κυβέρνηση κ άλλη μια αποτυχημένη περιφέρεια !!

    • Βάσω στοίχημα ρε Νονταρε ότι είσαι με τον Πούτιν και θα γούσταρες πολύ να έχουμε έναν τέτοιο ηγέτη στην Ελλάδα . Έπεσα μέσα φασιστακο ?Που για το πετρέλαιο και την ακρίβεια φταίει η κυβέρνηση και όχι η παγκόσμια ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε από τον Covid και τον Πούτιν.

  • Μήπως νομίζει ο κ Κασαπίδης ότι ο εργοδότης μπορεί να πληρώνει τους εργαζόμενους με κότες κ ντοματιές;; Είστε όλοι αποτυχημένοι δεν σας αξίζουν οι καρέκλες

  • Τι έγινε έμεινες εκτός μαρμότας; Τι καινοτομο μπορεί να είχες πουλωτας γυαλιά; Τώρα αν βρήκες θέμα για αντιπολίτευση θα σε συμβούλευαν να φτιάξεις συνδυασμό να κοντραρεις τον νυν Περιφερειάρχη .Στο λέω όμως δεν θα μπορέσεις γιατί σε ξέρουν ότι το μόνο που μπορείς είναι να έχεις φιλοδοξίες. Κοίτα τη δουλειά σου και τα παιδιά σου και την οικογένειά σου. Άσε τα υπόλοιπα σε άλλους γιατί κατά λάθος εμπλακείς και σου άνοιξε η όρεξη.

    • Η παταγώδης κυβερνητική αποτυχία σε όλους τους τομείς δεν τον αγγίζει τον Γιώργο. Οι βουλευτές θα έχουν την τύχη της Ν.Δ.αφού την υπηρετούν με θρησκευτική ευλάβεια !

  • Κ. Κασαπίδη προβλέπω μεγάλη ήττα εάν τολμήσετε να κατεβείτε στις εκλογές . Δεν είναι μόνο ο κ. Κατανας που τραβάει καλά κοινωνικά και όχι μόνο κομματικά . Είναι και το ένα τεράστιο σφάλμα το κάνετε πίσω από το άλλο . Αποσυρθείτε με μια κοσμικότητα από τον πολιτικό βίο.
    Μην εκτίθεστε άλλο . Κρίμα τα τόσα χρόνια που σας στηρίζαμε .

    • Ασχολήσου με τη θρασύτατη παρεούλα της Μπίλντεμπεργκ και άσε τον Κασαπίδη.
      Αυτογελοιοποιείται καθημερινά που κι αυτό θέλει ταλέντο πλούσιο. Το διαθέτετε ! Ξεπερνάτε και του ΣΥΡΙΖΑ.

  • κ Κάτανα τον λαικισμό τον εξαργύρωσες μια φορά.Επανάληψη δεν θα υπάρξει καλύτερα να ακολουθήσεις την πορεία του αργηγού σου του Καμένου

    • Παρίσι να ξινά σταφύλια ! Τίποτα καινούριο έχεις να προσάψεις στον κ. Κατανα ; Για σε παρακαλώ χρησιμοποίησε σοβαρά επιχειρήματα αλλιώς καλό είναι να μη λες ανοησίες . Επιχειρήματα επι του παράγοντος έχεις !;; Όχι ! Καλησπέρα .

      • Ποιού “παράγοντος”
        Τώρα αν ο Κάτανας κατάλαβε οτι αυτό που είπε ο Κασαπίδης αφορούσε την επιβίωση του επιχειρηματικού κόσμου τότε είναι μειωμένης αντίληψης. Αν όμως κατάλαβε τότε είναι λαικιστής όπως ήταν με τον Καμένο

    • ΑΛΛΟ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Κ.ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΠΡΑΞΕ Ο Κ. ΚΑΤΑΝΑΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

  • Έχει δίκιο ο Κασαπίδης με την ακρίβεια που έρχεται με πολέμους δίπλα μας οι κοτούλες και οι κήποι που κοροϊδεύεις θα μας βοηθήσουν Όσοι μπορείτε κάντε το

  • Το ποσό ήταν συγκεκριμένο κ εγκρίθηκαν 88 ,συγνώμη είναι λίγες για επίπεδο της δυτικής Μακεδονίας; Οι υπόλοιποι ας μπουν όταν γίνεις εσύ περιφερειάρχης…που δε το βλέπω.Ευτυχως που άρχισαν να υπάρχουν τέτοια προγράμματα γιατί παλαιότερα δε τα βλέπαμε ούτε με τα κυάλια.Μη τα μηδενίζουμε όλα.Το ζητούμενο είναι να υπάρχουν τέτοια προγράμματα κάθε χρόνο γιατί η δυτική Μακεδονία πρέπει να προχωρήσει μπροστα χωρίς..κοντοφθαλμες λαϊκίστικες πολιτικές…

    • ΕΑΝ ΟΙ 88 ΕΙΝΑΙ ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΟΥ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ. ΒΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΠΩΣ 88 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 524 ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ? ΛΙΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ? ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΧΑΒΑ ΣΑΣ! ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΙ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΤΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ,ΑΥΤΟ ΕΙΣΤΕ! ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΘΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ.

    • Εσυ μάλλον θα είσαι από τους ελάχιστους που πήρανε τώρα όπως και στα σαρανταρια . Δεν εξηγείτε αλλιώς το να ακούμε πράγματα που μόνο σοβαρά δεν είναι . Καλοφάγωτα !

      • Ευχαριστώ, οι υπόλοιποι περιμένετε από τον Κατανα.Το καλό είναι οτι η κεπανεμ δεν ξέρει αν ψηφισα Κασαπιδη ,τα δικαιολογητικά μου έλεγξε.Ντροπη σας! Έχετε μάθει μόνο στα ρουσφέτια.

  • Τόσα μεγάλα έργα που έγιναν αυτά τα τρία χρόνια που είναι στη διοίκηση της περιφέρειας μας αφήνουν εκθαμβους
    Οπότε χρειαζεται εκ μερους του μεγάλη προσοχη μην χάσει κάποιο εργο

    • AMAN ΒΡΕ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΚΘΑΜΟΣ! ΑΜΑΝ.. ΣΕ ΠΙΟ ΓΑΛΑΞΙΑ ΖΕΙΣ? ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΕΣΥ? ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ? ΣΤΑΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΕΠΕΘΔΗ ΣΕ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΗΣΟΥ.

  • Ήρθε ο οπτικός να μας βάλει τα γυαλιά… Πραγματικά αυτή είναι η λύση για την επόμενη μέρα της δυτικής Μακεδονίας; θα φύγουν όλοι οι νέοι κ εμείς θα κοιτάμε ποιος σκελετός γυαλιών μας ταιριάζει καλύτερα..ας σοβαρευτούμε!

    • ο κατανας ειναι οπτικος και μπραβο του που εργαζεται με αξιοπρεπεια στον ιδιωτικο χωρο για δεκαετιες.εσυ τι δουλεια εκανες κασαπιδη τοσα χρονια για πες μας. αιντε δε θα μας πεις επαγγελματια πολιτικε τι δουλεια εκανες πριν γινεις πολιτικος?

  • ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΦΓΑΖΕΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΑΤΙΚΑ. ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΚΟΜΗ.. ΜΕΤΑ ΘΑ ΨΑΧΝΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΗ ΛΕΝΕ! ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΔΩ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΕΦΤΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ.

  • Κασαπίδη πες το φιλαράκι σου τον κούλη να βγάλει επιδότηση για να φτιάξουμε κοτέτσια !!! Αυτές είναι οι λύσεις που μας προτείνετε κάντε τα γραφεία σας κοτέτσια !!!

  • Εσείς στην περιφέρεια πάρτε καμία κοτούλα γιατί η ανεργία είναι δύσκολο πράγμα και οι δουλειές σπάνιες στην δυτική Μακεδονία γιατί έτσι την καταντήσατε

  • Τι ρεζιλίκια είναι αυτά κ. Περιφερειάρχη ;; Μια φορά δεν μας έφτανε που τα έκανες να μη πω, ξανά τα ίδια ;; Είναι δυνατόν να είστε τόσο ελάχιστος πολιτικά και να κάνετε τόσο μεγάλο κακό στην κοινωνία μας; Απαράδεκτες καταστάσεις ζούμε !

  • Αντί να πυροβολάτε τον Κατανα, βγείτε κάτω από τα πολιτικά σας φουστάνια..

    Ντροπή ρε τενεκέδες, 3 χρόνια όλοι οι παρατρεχάμενοι σαν γυμνοσάλιαγκες κρυβεστε και τώρα που θα έχεις κλιουτς επανεκλογή αρχίσατε την λάσπη.

    Κασαπιδη θέλω να κατεβείς ξανά ρε γκιουμ να σκωσω και τς πεθαμένοι να ψηφισνε να χαθείς από την Περιφέρεια.

    Χαμένη τυραννια

  • Κασαπιδη έχεις πάρει στον λαιμό σου όλη την δυτική Μακεδονία μαζί και τους ανθρώπους που πίστεψαν σε εσένα βλέπε συνδυασμό σου που οι άνθρωποι αυτοί δεν φταίνε σε τίποτα παρατήσου τώρα πριν είναι αργά τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και όχι με χαμηλά το κεφάλι η επιλογή είναι δίκη σου

  • Δηλαδή στους 524 συμπολίτες μας που δεν επιλέξατε κύριε Κασαπιδη τι θα πείτε φτιάξτε κοτέτσια για να ζήσετε ένα λαμπρό μέλλον στην δυτική Μακεδονία αφήστε τις προφητείες και ασχοληθείτε σοβαρά με τους συμπολίτες σας

  • Άραγε μήπως ο κύριος Κατανας έκανε τα χαρτιά του κ δεν είχε τα απαραίτητα δικαιολογητικα για να εγκριθει? Και τώρα βγάζει χολή;

  • Κασαπιδης τελος δεξια μου τρολακια! Παρτε το αποφαση και μην σκουζετε! Με τις πλατες του Κατανα αλλωστε βγηκε ο κυριος κηπακοι και κοτουλες και το γνωριζουν ολοι πολυ καλα αυτο οταν εκαναν παρελαση απ το γραφειο του Κατανα πολλοι το 2019 και ζητουσαν την στηριξη του
    Τωρα θα δει πλατες ο Γιωρικας απ τους πρωην ευεγερτες του!

  • Ότι θα ήταν λίγες οι επιχειρήσεις το ξέραμε από την προκήρυξη του προγράμματος. Απλή αριθμητική ήταν…
    Τώρα το πήρατε χαμπάρι; Κρίμα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.