Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης: “Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους στα εργοτάξια του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5 και ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου 5 που έκαναν το βήμα για ακόμη μια φορά και απέργησαν”

8 Απριλίου 2022
08:45
Κανένα σχόλιο

 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων χαιρετίζει τους εργαζόμενους που παρά την τρομοκρατία των μεγαλοεργοδοτών και της κυβέρνησης έκαναν το βήμα και απέργησαν στις 6 Απρίλη. Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους στα εργοτάξια του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5 και ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου 5 που έκαναν το βήμα για ακόμη μια φορά και απέργησαν. Οι εργαζόμενοι με τη μαζική και μαχητική τους συμμετοχή στην Απεργία έστειλαν μήνυμα αγώνα και μάχης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο απαιτώντας καμία εμπλοκή της Ελλάδας, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

Η μαχητική απεργιακή συγκέντρωση μπορεί να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης της πάλης του λαού μας ενάντια στην ακρίβεια και τις αυξήσεις στην ενέργεια, βήμα κλιμάκωσης για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.

Συνάδελφοι

Η επίσκεψη Μητσοτάκη (συνοδευόμενη από μια ντουζίνα αστυνομικές δυνάμεις ) διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω από την εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματιών και της υπεράσπισης των κερδών τους. Υπεραμύνθηκε της πράσινης μετάβασης και της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας δηλαδή όλων των πολιτικών που ακολούθησε και η δική του κυβέρνηση και οι προηγούμενες. Τα οποία φτιασιδώματα υπάρχουν στα σχέδια τους, υπηρετούν και δεν μπορούν να κρύψουν πως η κερδοφορία των επιχειρηματιών στην ενέργεια στηρίζεται στο ξεζούμισμα του λαού.

Τα αποτελέσματα της πολιτικής τους τα συναντάμε…

  1. Στις προκλητικές- εξοντωτικές ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, που αποτελεί πανάκριβο εμπόρευμα στο χρηματιστήριο ενεργείας. Αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τεράστια «χρέη» για τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους μικρούς επαγγελματίες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

  1. Στην εξάρτηση της χώρας, στο να βρίσκετε εκτεθειμένος ό λαός στους ανταγωνισμούς των καπιταλιστών από τις εισαγόμενες μορφές ενεργείας αλλά και το πανάκριβο εισαγόμενο ρεύμα. Να βρίσκεται ο λαός εκτεθειμένος στους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

  1. Στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, στην καταστροφή χιλιάδων εκτάσεων βοσκότοπων, στην καταστροφή του περιβάλλοντος κλπ

  1. Στο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων μας αφού γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από αυτούς γιατί το ζούμε πως ανταγωνισμός, κέρδη, επιχειρηματικότητα κλπ κλπ προϋποθέτουν το γονάτισμα της εργατικής τάξης.

Συνάδελφοι

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Χωρίς να χαθεί ούτε μέρα, μπροστά στην επέτειο της πρωτομαγιάς Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους πολέμους τους, στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης σε κάθε εργάτη σε όλο τον κόσμο που παλεύει ενάντια στην εκμετάλλευση, την φτώχεια και την αδικία. Την Κυριακή 1 Μάη δίνουμε δυνατό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία Κοζάνης στις 10:30πμ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

8.4.2022

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.