Δήμος Κοζάνης: Υποχρεωτικός καθαρισμός των οικοπέδων μέχρι τις 30 Απριλίου

20 Απριλίου 2022
12:52

 

Ο Δήμος Κοζάνης υπενθυμίζει στους πολίτες την υποχρέωσή τους για καθαρισμό των οικοπέδων και των λοιπών ακάλυπτων χώρων, μέχρι την 30η Απριλίου, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Αναλυτικά υπενθυμίζεται, ότι ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, από την 1η Μαΐου 2022 μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2022, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 20/2022 (ΦΕΚ 1301/18-03-2022 Τεύχος Β’) Πυροσβεστική Διάταξη, όλοι οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, υποχρεούνται να προβούν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασης της.

Ο καθαρισμός υποχρεωτικά περιλαμβάνει:

– υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δένδρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από κτίσματα (τουλάχιστον 3μ) δημιουργώντας κίνδυνο μετάδοσης της πυρκαγιάς. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά

– κλάδεμα της κόμης των δένδρων από το έδαφος εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση το ύψος της στηθιαίας διαμέτρου (περίπου 1,50μ) και το 50% της κόμης τους

– απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων εντός των ως άνω χώρων

– συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού, ο Δήμος θα προβαίνει στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό των χώρων και θα εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις (άρθρο 94 ν.3852/2010, Πυροσβεστική Διάταξη 20/2022,).

«Παρακαλώ τους συμπολίτες μας να προβούν άμεσα σε αυτές τι ενέργειες. Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες της εποχής, αλλά ο καθαρισμός κρίνεται αναγκαίος, στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης, Μίλτος Μαγιρίδης.

Δείτε το βίντεο: https://youtu.be/TjOgwtZZ-_I

12 σχόλια

  • Μιλτο μου, αφού καθαρίσετε πρώτα τα του Δήμου και ειδικά στα χωριά , τότε να έχεις απαίτηση να καθαρίσουμε τις αυλές μας

  • Συγχαρητήρια Μίλτο.
    Τελικά η παράταξη των “ποδοσφαιριστών” όπως χαρακτηρίστηκε από τα “μαλουτάκια” είναι αυτή που δουλεύει.

  • Να τα καθαρίσει ο Δήμος και να χρεώσει ένα συμβολικό ποσό στους ιδιοκτήτες… αν είναι κάποιοι ηλικιωμένοι ή υπάρχουν προβλήματα με κληρονομικά που να βρούμε άκρη και να τα καθαρίσουν;

  • Εφερε τα φωτοβολταϊκά διπλα στοις αυλες μας και τώρα θελει να της καθαρισουμε!εκλογες σε 1 ετος θα δειτε που οι 3 κανουν κουμάντο !!

  • Οι πολίτες υπενθυμίζουν στο Δήμο Κοζάνης ότι πρέπει να καθαρίζει την πόλη και τα γύρω χωριά! Είμαστε από τους πιο βρώμικους δήμους στην Ελλάδα. Η δικαιολογία, “δεν έχουμε προσωπικό”, είναι γελοία. Δώστε σε 20 ανθρώπους δουλειά, κλείστε καμιά λακκούβα, μέσα στην πόλη και αφήστε τα πεζοδρόμια προς το Κουρί.

  • Βγες από το γραφείο, τραβά μια βόλτα στον Άγιο Σαράντη, αν ξέρεις κατά που πέφτει που πολύ αμφιβάλλω, δες τα χάλια σας με τα ξερά πεύκα, τα πεσμενα πεύκα,τις πευκοβελονες που έχετε τουλάχιστον μια δεκαετία να μαζέψετε,τα χόρτα, τα σκουπίδια, τα κλαδιά που φτάνουν στα μπαλκόνια αλλά δεν λέει να κόψετε και μετά βγάλε ανακοινώσεις για τους ιδιοκτήτες που δίνεις και καταληκτική ημερομηνία.

  • Σου είναι δύσκολο να κάνεις το αντίθετο? Καθάρισε πρώτα τα δικά σου(για να μην καείς εσύ και ο γείτονας σου) και μετά να έχεις απαίτηση από το δήμο ναα καθαρίσει τα άλλα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.