Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Ραϋμόνδου Αλβανού, “Ο ελληνικός εμφύλιος. Μνήμες σε πόλεμο και σύγχρονες πολιτικές ταυτότητες” που βασίζεται στις ξεναγήσεις στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, στο όρος Γράμμος στην Καστοριά

23 Μαΐου 2022
10:31

Κυκλοφόρησε το καινούργιο βιβλίο του Ραϋμόνδου Αλβανού με τίτλο “Ο ελληνικός εμφύλιος. Μνήμες σε πόλεμο και σύγχρονες πολιτικές ταυτότητες. Βασίζεται στη ξενάγηση που έκανε στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο οποίο εργάστηκε από το 2012 έως το 2020. Σύμφωνα με τον συγγραφέα η συγγραφή αυτού του βιβλίου οφείλεται στα πολλά θετικά σχόλια που άκουγε από τους επισκέπτες του Πάρκου. Χάρις σε αυτά πείστηκε ότι άξιζε η ξενάγηση να γίνει βιβλίο ώστε να επικοινωνηθεί σε ένα ευρύτερο κοινό. Το βιβλίο αφιερώνεται στους επισκέπτες του Πάρκου αλλά και σε εκείνους που ήθελαν να έρθουν στο Πάρκο να ακούσουν τη ξενάγηση αλλά δεν τα κατάφεραν.

 

3 σχόλια

  • Δεν υπήρχαν αντίθετες πολιτικές παρατάξεις. Υπήρχε ο Ελληνικός Στρατός και η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση από τη μια, και από την άλλη οι κομμουνιστοσυμμορίτες (παραπάνω από τους μισούς αλβανοί και σκοπιανοί που δε μιλούσαν καν Ελληνικά και αμοίβονταν από τον Τίτο και τον Στάλιν) που ήθελαν με τη χρήση όπλων να αποσχίσουν την Μακεδονία και να καθυδρίσουν νέο κράτος κομμουνιστικό με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη!

    • Έτσι ακριβώς
      Για αυτό δέχτηκαν να υπαχτεί ο ΕΛΑΣ κάτω από τις διαταγές των συμμαχικών δυνάμεων και του Σκόμπι ο οποίος θέλησε να τους αφοπλίσει μονομερώς και είχαμε τα Δεκεμβριανά, στην συνέχεια παρέδωσαν τα όπλα, διέγραψαν τον «σφαγέα» Άρη Βελουχιώτη, και πήγαν σαν το σκυλί στο Αμπέλι κυνηγημένοι από πρώην συνεργάτες των γερμανών, ταγματασφαλίτες, ΠΑΟ, ΜΑΥ, και το κακό συναπάντημα. Και δεν τους έφτανε η φτώχια τους, αντί να κάτσουν και να συμβιβαστούν με θέλανε και την Μακεδονία μας.

  • Ήταν ανταρσία και όχι εμφύλιος.Στις 31/3/46 θα γινόταν εκλογές.Το ΚΚΕ κήρυξε αποχή και δεν συμμετείχε.Στις 30/3 παραμονή εκλογών ένοπλο τμήμα με επικεφαλής τον καπετάν Υψηλάντη ( ίσια κι όμοια ) κατά κόσμον Αλέκο Ρώσιο από τη Σιάτιστα επετέθη εναντίον του αστυνομικού τμήματος Λιτοχώρου αφήνοντας νεκρούς και τραυματίες.Αυτά τα ολίγα για να μην ξεχνιόμαστε!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.