Απάντηση Γ. Κασαπίδη σε Χ. Κάτανα: “Η δημόσια επιστολή του περιείχε σημαντικές ανακρίβειες

3 Ιουνίου 2022
13:52

 

Για την αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών του κειμένου της προ ημερών δημόσιας επιστολής του κ. Χάρη Κάτανα, η οποία περιείχε σημαντικές ανακρίβειες, το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας εξέδωσε το κάτωθι ενημερωτικό σημείωμα:

Η Δράση «Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 1014-2020», εντάσσεται στα ευρύτερα Προγράμματα Τοπικής Ανάπτυξης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Πρόσκλησης για την επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιεία και Θάλασσα»2016-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα Προγράμματα Τοπικής Ανάπτυξης υλοποιούνται από Ομάδες Τοπικής Δράσης που συστήνονται από τις Αναπτυξιακές Εταιρείες, οι οποίες και υπέβαλαν τους σχετικούς φακέλους υποψηφιότητας, βάσει της Πρόσκλησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που δημοσιεύθηκε στις 12-12-2016 (ΦΕΚ Β΄ 4111/21-12-2016).

Την αποκλειστική ευθύνη για την προετοιμασία και υποβολή προτάσεων Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι διαδικασίες διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και τους κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους, είχαν οι Ομάδες Τοπικής Δράσης των Αναπτυξιακών Εταιρειών ως τελικοί δικαιούχοι της σχετικής πρόσκλησης.

Πέραν τούτων, η όλη διαδικασία έλαβε χώρα κατά την θητεία της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, όμως, όπως προαναφέρθηκε, την αποκλειστική ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών έχουν οι Ομάδες Τοπικής Δράσης της κάθε Π.Ε. Σε καμία περίπτωση η εκάστοτε Περιφερειακή Αρχή.

Επομένως, αφενός ο κ. Κασαπίδης δεν ήταν εκείνη την περίοδο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και αφετέρου ο κ. Κάτανας, εάν θέλει να αναζητήσει την όποια ευθύνη, θα πρέπει να συνομιλήσει με τους προϊσταμένους της κάθε ΟΤΔ για να μάθει τους λόγους για τους οποίους δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του 2016.

Σε κάθε περίπτωση, η Περιφερειακή Αρχή είναι διαθέσιμη για την υπεύθυνη ενημέρωση κάθε πολίτη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την καλύτερη προετοιμασία τυχόν δημόσιων παρεμβάσεών του, που θα προφυλάξουν από σημαντικές ανακρίβειες τόσο τον ίδιο όσο και τους πολίτες που οφείλει να προστατεύει και να ενημερώνει σωστά.

Στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας; (του Χ. Κάτανα, με αφορμή το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020)

22 σχόλια

  • Κ Κασαπίδη ρίχνετε την βόμβα που σας έριξε ο κ Κατανας σε όποιον βρείτε για να μη σκάσει στα χέρια σας φύγε κακό από τα μάτια μου όλοι φταίνε εκτός από εσάς πολύ υπεύθυνο!!

  • Τόσες μέρες για μια απάντηση ρε Φωστήρα ;

    Έλειπε σε διακοπές το επιτελείο σου ;

    Δεν έχει σημασία ποιος ήταν περιφερειάρχης αλλά ποιος ανίκανος πολιτικά καλή ώρα παιζει τον περδικο του.

    Άρχισες να τρέμεις και τον ίσκιο σου Γιωργάκη
    Προσοχή με την λάσπη στον ανεμιστήρα

  • Την ευθύνη στις αναπτυξιακές εταιρίες των πε Καστοριάς και Φλώρινας λοιπόν και στις τοπικές ομάδες των εκάστοτε περιοχών. Δηλαδή καμία ευθύνη η σημερινή περιφερειακή αρχή ; Ποιοι προεδρεύουν στις αναπτυξιακές ; Όπως σωστά λέει ο κ. Κατανας περιφερειακοί σύμβουλοι .δεν προεδρεύουν ; Άρα οι προεδρίες ανοίξουν στην περιφερειακή αρχή . Επιπλέον πως είναι δυνατόν να μη φέρει ευθύνη ο σημερινοσ κ. Περιφερειάρχης όταν το προγραμμα σταμάτησε το 2020 ; Το 2019 δεν εκλέχτηκε ; Η κάνω λάθος ; Η ευθύνη της κακοδιαχείρησης ανοίξει και σε εσάς προσωπικά κ. Κασαπίδη . Σταματήστε να ρίχνετε τις ευθύνες στις αναπτυξιακές και στον πληθυσμό των πε . Είναι πολιτικά πολύ φθηνό!

  • Το πρόγραμμα είναι 2014-2020 , Σεπτέμβρη του 2019 ανέλαβε ο Κασαπιδης μετά την ορκομωσία στην βιβλιοθήκη, συνεπώς ένα χρόνο που μπορουσε να κάνει κάτι δεν έκανε.

    Αντε γεια ρε μπατακια, που πατε να βγείτε και λάδι, χωριατλαμαδες όλη σας η θητεία “να βάλουμε κοτούλες και μποστάνι”

    Όργια

  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟ 2019 και 2020 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ; ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ; ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ; ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ COVID ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟΝΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ . ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΝΤΑΡΑ Κ.ΚΑΔΑΠΙΔΗ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ. ΜΗ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΕΠΕΣ!

  • Σκεφτήκατε πολύ για να δώσετε αυτή την απάντηση Κ Κασαπίδη . Κάνετε τους δυτικομακεδόνες να νιώθουν χαζοί που σας ψήφισαν !!!

  • ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019 ΚΑΙ 2020 ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ!! ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ.

    • Έχει πλάκα τάδε Άργος τάδε Φλώρινα τάδε κωλοπετινιτσα τάδε σε πήραμε χαμπάρι μην κουράζεσαι Τάκης Πτολεμαΐδα

  • Από έναν αργοπορημενο περιφερειάρχη, την λες και γρήγορη την απάντηση με μια βδομαδα καθυστέρηση κοντά…

    Ευγε Γιώργο… Κάνε μας πιο εύκολο όχι μόνο το να μην σε ψηφίσουμε, αλλά το ότι θα στραφούμε στον Κατανα στο μεταξυ εσύ κανόνισε να πας να βγεις καμία φωτογραφία στα ΕΛΠΕ

  • Το προγραμμα μόνος σου είπες απορροφητήρα διανόησης ότι ήταν 2014-2020, εκλέχθηκες Μάιο 19 Ανέλαβες Σεπτέμβριο ίδιου έτους μέχρι το 2020 τι έκανες ρε ανυπαρκτε… ;

    Α ξεχάσαμε, ταίσεις με τις επιδοτήσεις Covid όλους τους επιφανείς φίλους σου και τα δικά σου παιδια …

    Ρε ντρέπεται και η ντροπή με εσένα, μιλάς και για τον Κατανα που κρυβεσαι.

    Αν εισαι μάγκας ελα σε αντιπαράθεση μαζί του αν σου επιτρέπουν οι χειριστές της μονταζιέρας σου, άραγε μπορείς να μιλήσεις αν λείπει το επιτελείο σου ;

  • Kozan κανε ενα γκάλοπ με την εξησ ερώτηση :ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ;

    -ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ;
    -ΚΑΛΗ;
    -ΜΕΤΡΙΑ;
    -ΚΑΚΗ;
    -ΚΑΚΙΣΤΗ;

    ΚΑΝΤΟ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΘΕΙ Η ΠΑΣΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΩΣ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ. ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΝ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΟΣ .

  • Κασαπιδη στο εγραψε και καποιος αλλος πριν καιρο και καθημερινα δικαιωνεται,στην καστορια εκανες εγκλημα που ακουσες απολιθωματα του παρελθοντος που θελουν να λυνουν και να δενουν βαζοντας τρικλοποδιες ακομα και σε σενα αρκει να γινει η δουλεια τους,γελανε και οι πετρες που απο 4 εκλεγμενους ο μονος που δεν εχει ρολο ειναι ο πρωτος σε ψηφους που πηρε σχεδον μονος του οσους πηρανε οι αλλοι,αγνοησες την κριση των ψηφοφορων σου και δυστυχως για σενα θα το βρεις μπροστα σου.Βεβαια φταιει και αυτος που ακομα και τωρα σε στηριξε σε συνεντευξη του,λαθος του επρεπε οπως τον αδειασες να σε αδειασει.

  • Ένας κατανας υπάρχει από όλη την αντιπολίτευση που ειναι ο πρώην περιφερειαρχης ανύπαρκτος αλλά ξέχασα ο ένας ανύπαρκτος αντικαθιστάτε από έναν ποιο ανύπαρκτο και έχει και έχει και πιο κάτω

  • Ταιζες τις κοτες στους κηπους βρε Γιωρικα και δεν ειχες χρονο να απαντησει η … αυλη σου ? Μετα απο 1 εβδομαδα? αχαχαχαχα
    και οπως παντα αλλα λογια να αγαπιομαστε…φταιει ο Κασαπιδης αν εσυ εισαι ανυπαρκτος και 3 χρονια δεν εκανες τιποτα παρα μονο να δινεις συμβουλες για εμβολια οτι σου ελεγε ο πνευματικος σου και να ανακοινωνεις τα νουμερα των κρουσματων λες και εκανες εκπομπη στα νουμερα του τζοκερ. Εχεις θρασος να μιλας κιολας… γελαει ο κοσμος!
    Οσο κι αν ακολουθεις την γραμμη του καταστροφικου σου κομματος να φταινε μια ζωη οι πρωην και οι επομενοι ανωνυμοι και επωνυμοι…δεν προκειται να σωθεις πολιτικα. Εχεις καει κι εσυ και πιο πολυ ο συρφετος σου.

  • Άλλο ένα λάθος των πολιτών που σε έβγαλε Περιφεριάρχη θα υπάρξει πότε κάποιος πολιτικός που θα πάρει έστω μια ευθύνη !!

    • Ματίνα πες μας εσύ τι έκανες τόσα χρόνια. Πες μας το έργο σου για να σε κρίνουμε. Βάλε εσύ μετά υποψηφιότητα και αναλογως αν μας πείσεις θα σε ψηφίσουμε. Ο Περιφέρειάρχης εκλέχτηκε με δημοκρατικές διαδικασίες και σάρωσε. Κανένας μέχρι τώρα δεν πήρε αυτό το ποσοστό. Ένα του μεγάλο χάρισμα τρέχει. Τρέχει για σένα και για όλους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.