Στάθης Κωνσταντινίδης, Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης: Ψηφίζεται σήμερα η δυνατότητα επιδοτούμενης αναστολής συμβάσεων εργασίας στη γουνοποιία

28 Ιουνίου 2022
12:17

 

Ικανοποιείται άλλο ένα αίτημα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της γούνας, οι οποίες πλήττονται από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με τροπολογία που εισάγεται στο συζητούμενο σήμερα σχέδιο νόμου του Υπουργείου των Οικονομικών, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της γούνας θα μπορούν να θέτουν σε επιδοτούμενη αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέχρι την 31η.5.2022, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο του έτους 2022.

Οι εργαζόμενοι που μπαίνουν σε αναστολή θα λάβουν ως αποζημίωση ειδικού σκοπού, ποσό 534 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε τριάντα (30) ημέρες, κατ’ αναλογία των ημερών διάρκειας αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, καθώς και την αναλογία δώρου Χριστουγέννων. Στους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας θα τεθούν σε αναστολή, παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, υπολογιζόμενη επί του ονομαστικού τους μισθού, και αναλογία δώρου Χριστουγέννων.

Σε περίπτωση τετραψήφιου Κ.Α.Δ., συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων Κ.Α.Δ.

Σε περίπτωση πενταψήφιου Κ.Α.Δ., συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων Κ.Α.Δ.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη ρύθμιση:

12 σχόλια

  • Μπράβο Στάθη πάντα είσαι δίπλα στους πολίτες με προτάσεις και πιέσεις προς την κυβέρνηση
    Μετά από πολλά χρόνια έχουμε βουλευτή στο Ν.Κοζανης

  • Από 03-06-2022 ενημερωθήκαμε από άλλο Βουλευτή που το έτρεξε μαζί με την ομοσπονδία μας γούνας και το πέτυχε. Ένα μήνα μετά ερχεσσαι με δελτίο τύπου που δεν αναφέρει ενέργειες. Καλό είναι να μην βγαίνουν διότι μας θεωρείτε αν μη τι άλλο χαζούς.
    Εάν νομίζεται με το ενημερώθηκα και σημερα ψηφιζουμε ή ψηφίσαμε ότι κάνετε έργο συγγνώμη αλλά κάποιο λάθος κάνετε…
    Αυτά από έναν πολίτη του Βοΐου που ασχολείται με την γούνα.
    Στάθη να θυμάσαι ότι το Βόϊο ψηφίζει αυτόν που το βοηθά.
    3 χρόνια θέλω να ακούσω κάτι δικό σου για το Βοϊο και θα πάρεις τον 2ο σταυρό μου.

    • Πονηρούλη. Πάτα στο γκουγκλ Κωνσταντινίδης γουνοφόρα να δεις τι έχει κάνει ο Κωνσταντίνιδης για τον κλάδο. Και μετά ρώτα τους κτηνοτρόφους πόσο τους έχει στηρίξει και μετά τους παραγωγούς λεβάντας και καπνού. Και μετά ρώτα και στο δημοτικό της Νεάπολης για τα σχολικά γεύματα. Και στο τέλος ρώτα ποιος επέμεινε να είναι το Βόιο μέσα στις ενισχύσεις από τη δίκαιη μετάβαση και ποιοι το θέλαν απ εξω. Κι όταν έρθουν εκλογές τράβα και ψήφισε.

      • Εξαιρετικός. Θριαμβολογεις για τα σχολικά γεύματα;; Μάλλον λέω.. μάλλον ισχύει σε όλη την Ελλάδα
        Όσο για τα υπόλοιπα κοιμάσαι τον ύπνο του βολευτη σου.
        Ευτυχώς ξέρουν αυτοί που τους αφορά διότι εσύ τουρίστας είσαι ανά το αφεντικό σου

  • Στα δελτία τύπου στις σελφι και στα ταξιδια πρωτος
    Α! Και στα μουχαμπέτια στο τζάμπα μπας και μας ξαναψηφίσουν τα Καμβούνια είσαι πρώτος. Κατα τα άλλα κουραστικός.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.