Συγχαρητήριο μήνυμα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης για την επιτυχία των υποψηφίων του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

30 Ιουλίου 2022
18:08

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης αισθανόμαστε μεγάλη συγκίνηση, χαρά και ιδιαίτερη υπερηφάνεια για την επιτυχία των μαθητών & μαθητριών και των αποφοίτων μας στις παρακάτω αξιόλογες σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΒΟΛΟΣ)
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΞΑΝΘΗ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΧΑΝΙΑ)
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ)
ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΛΑΡΙΣΑ)
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ)
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ)
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ)
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ)

Ευχόμαστε από την καρδιά μας σε όλα τα παιδιά μας καλή φοίτηση και τους συμβουλεύουμε στα φοιτητικά τους χρόνια να φροντίσουν να γεμίσουν με όσα περισσότερα εφόδια γνώσης, ικανοτήτων και δεξιοτήτων μπορούν τη φαρέτρα τους, ούτως ώστε να έχουν μια  πιο εύκολη και επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και κοινωνική αναγνώριση.

Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε τα θερμά συγχαρητήρια μας και στους Γονείς και Κηδεμόνες των επιτυχόντων μας για την σταθερή υποστήριξη που παρείχαν στον αγώνα και στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν τα παιδιά τους, για να είμαστε σε θέση σήμερα όλοι μαζί να μοιραζόμαστε τη χαρά για τις υψηλές αποδόσεις τους και να καμαρώνουμε τις σπουδαίες επιτυχίες τους!

Αξίζει επίσης να συγχαρούμε  με την ίδια θέρμη όσες και όσους μαθητές και μαθήτριες και απόφοιτους συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλαν, μολονότι δεν κατάφεραν αυτή τη χρονιά να πετύχουν τους στόχους τους.

Στα αγαπημένα μας αυτά παιδιά θα θέλαμε να απευθυνθούμε με στοργή και να υπενθυμίσουμε ότι οι ευκαιρίες που τους δίνονται δεν σταματούν εδώ, αλλά συνεχίζονται και μάλιστα είναι αρκετές.

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Κοζάνης  έχουν τη δυνατότητα μετά την αποφοίτησή τους να έχουν και άλλες ευκαιρίες πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή ευκαιρίες απόκτησης ή βελτίωσης των προσόντων τους όπως:

 α) να συμμετάσχουν ξανά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των επόμενων ετών ως απόφοιτοι, ακόμη πιο έμπειροι και καλύτερα προετοιμασμένοι, ή

 β) να επιλέξουν να παρακολουθήσουν στο σχολείο μας το 4ο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας διάρκειας περίπου 1 έτους,  αναβαθμίζοντας έτσι το πτυχίο τους από πτυχίο επιπέδου 4 (Λυκείου) σε πτυχίο επιπέδου 5 (ισότιμο με των Ι.Ε.Κ.). Για την απόκτηση αυτού του πτυχίου οι μαθητευόμενοι μας θα εργάζονται με αμοιβή και ασφάλιση 4 ημέρες σε ένα εργοδότη (δημοσίου/ιδιωτικού τομέα) και 1 ημέρα μόνο θα παρακολουθούν εργαστηριακό μάθημα (ειδικότητας). Μάλιστα, έπειτα από την επιτυχή απόκτηση της πιστοποίησης τους θα μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δίνοντας κατατακτήριες εξετάσεις (Φ.Ε.Κ. 2031/21-4-2022),

ή

 γ) να επιλέξουν να ακολουθήσουν μια άλλη ειδικότητα στο σχολείο μας στον ίδιο τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν και να λάβουν 2ο πτυχίο σε 1 μόλις χρόνο παρακολουθώντας μόνο μαθήματα ειδικότητας (πχ. ο απόφοιτος του τμήματος Οχημάτων μπορεί να λάβει σε 1 μόλις χρόνο 2ο πτυχίο στην ειδικότητα Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού & Κλιματισμού ή και το αντίστροφο),

ή

δ) να επιλέξουν να παρακολουθήσουν ένα άλλο τομέα από αυτό που αποφοίτησαν και να λάβουν 2ο πτυχίο σε 2 χρόνια παρακολουθώντας μόνο μαθήματα ειδικότητας (πχ. ο απόφοιτος του τμήματος Τεχνικός Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου μπορεί να λάβει σε 2 χρόνια 2ο πτυχίο στην ειδικότητα Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων & Δικτύων).

Αγαπητά μας παιδιά, σας προτρέπουμε να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που σας ανοίγονται και να κάνετε μια νέα αρχή!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές βελτίωσης του προσοντολογίου σας, τη μελλοντική σταδιοδρομία σας, τις επαγγελματικές σας προοπτικές, την επαγγελματική αποκατάσταση και τα επαγγελματικά σας δικαιώματα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης

http://1epal-kozan.koz.sch.gr/newsite/index.php/our-school/giati-na-epilekso-to-1o-epa-l-kozanis

Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια

Ζουμπουλιά-Παρασκευή Βαρδιάμπαση

ΠΕ80 Οικονομίας

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.