Τις τελευταίες του ώρες στην διοίκηση του νοσοκομείου Κοζάνης διανύει ο Στέργιος Γκανάτσιος τακτοποιώντας εκκρεμότητες και τρέχουσες ανάγκες του ιδρύματος

για την επόμενη περίοδο έως την αντικατάσταση του. Ο Στέργιος Γκανάτσιος μίλησε στο vetotnews για την απόφαση του να παραιτηθεί από την διοίκηση του νοσοκομείου, την επιστροφή του στο Πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας και τα σχέδια της επόμενης ημέρας ως προς το μέλλον του ιδρύματος.

Ανέφερε ότι «περιμένει την δημοσίευση της παραίτησης του στην εφημερίδα της κυβερνήσεως  και αμέσως θα επιστρέψει στα ερευνητικά και διδακτικά καθήκοντα του στο πανεπιστήμιο». Ανήκει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών κι όπως μας ανέφερε «επιστρέφω ανανεωμένος με διάθεση και όρεξη για δουλειά σένα από τα καλύτερα τμήματα που διαθέτει η Πολυτεχνική σχολή του ΠΔΜ».

Δήλωσε την δυσαρέσκειά του για τις εξελίξεις στο πανεπιστήμιο «είμαι δυσαρεστημένος από την πορεία του ιδρύματος και ανησυχώ για το χαμηλό ποσοστό των εισακτέων όχι μόνο στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων αλλά και σε άλλα δυναμικά τμήματα του πανεπιστημίου». Εξέφρασε την ανησυχία του για την αποψίλωση δυναμικών τμημάτων του ιδρύματος μέσω των μεταγραφών τονίζοντας ότι «αυτή η πορεία πρέπει να αναστραφεί».

Στο ερώτημα μας εάν είναι στο μυαλό του η διεκδίκηση εκλογής του στην θέση του Πρύτανη μετά τις ψήφιση του νέου «Νόμου Κεραμέως» ο Στέργιος Γκανάτσιος τόνισε ότι «αυτή η επιλογή βρίσκεται μέσα στο πλάνο των ενδιαφερόντων μου» επεσήμανε ότι το 2019 με τον «Νόμο Γαβρόγλου» δεν του επιτράπηκε να συμμετάσχει στις εκλογές «ήταν σαν να με καθαίρεσαν αφαιρώντας μου την επιλογή της διεκδίκησης της θέσης του Πρύτανη» και υπογράμμισε ότι τις τελικές του αποφάσεις θα τις λάβει το επόμενο διάστημα αφού συνομιλήσει με συναδέλφους του που μοιράζονται κοινές ανησυχίες και αξίες για το μέλλον του ιδρύματος. Στο πλαίσιο αυτό άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο είτε να ηγηθεί ο ίδιος πρωτοβουλίας για την διεκδίκηση της θέσης του Πρύτανη η να στηρίξει σε συνεννόηση με άλλους μια πιο νέα υποψηφιότητα  που θα δημιουργεί παρακαταθήκες για το μέλλον του ιδρύματος.

Κλείνοντας την συζήτηση, μας ανέφερε ότι τα επόμενα χρόνια έως την συνταξιοδότηση του θα τα περάσει στο πανεπιστήμιο κλείνοντας τον κύκλο της ακαδημαϊκής του καριέρας στο ίδρυμα απ’όπου ξεκίνησε ως νέος καθηγητής την δεκαετία του 1980.

vetotnews.gr