72 χρόνια μετά (Δ)ΕΗ… (του Γιώργου Αδαμίδη)

7 Αυγούστου 2022
12:55
Σαν σήμερα στις 7 Αυγούστου του 1950 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 169 του Α΄ Τεύχους ο Νόμος 1468/1950 «περί ιδρύσεως δημοσίας επιχειρήσεως ηλεκτρισμού». Στην παράγραφο 2 του πρώτου άρθρου αναφέρεται ότι «…ο οργανισμός ούτος αποτελεί δημοσίαν επιχείρησιν ανήκουσαν εξ ολοκλήρου εις το Ελληνικόν Δημόσιον, λειτουργούσαν χάριν του Δημοσίου συμφέροντος…»
72 χρόνια μετά τα γενέθλια της Επιχείρησης την βρίσκουν να έχει περιέλθει στα χέρια των ιδιωτών, να την ενδιαφέρουν μόνο τα κέρδη των ιδιοκτητών της, οι τιμές του παραγόμενου ρεύματος να έχουν εκτοξευθεί στον ουρανό και τα 7,5 εκατομμύρια καταναλωτές να τζογάρουν κάθε μήνα για τον φθηνότερο πάροχο.
Έργο των Αρίστων και αυτό. Αυτών που κάνανε τη δημοκρατία στην πατρίδα μας κουρέλι.

16 σχόλια

  • Η δημοκρατία των αρίστων είναι δημοκρατία της μπανάνας. Όποιος πιστεύει ότι αυτοί που με τη βοήθεια των ολιγαρχών αναρριχήθηκαν στην εξουσία, για να κυβερνήσουν φιλελεύθερα και δημοκρατικά είναι καιρός να αναθεωρήσει τις απόψεις του και να αντισταθεί ενεργά στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση του χειρότερου Πρωθυπουργού από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

    • Κοιτα ποιοι μιλουν για δημοκρατια,αυτοι που ελεγαν να βαλουμε κανενα φυλακη για να κερδισουμε τις εκλογες και ο αρχηγος τους ελεγε πρεπει να ελενξουμε τους αρμους της εξουσιας και συγκεβηρνησαν για 4μιση χρονια με τους ΑΝΕΛ!!! Τελος ο λαφαζανης πριν απο λιγες μερες δηλωσε οτι τον παρακολουθουσαν οταν ηταν υπουργος!! Οσο για την χειροτερη κυβερνηση της μεταπολιτευσης και τον πιο επικινδυνο πρωθυπουργο δεν ξεπερνα κανεις την κυβερνηση συριζα που εχει τα πρωτεια!!! Στις επομενες εκλογες στον συριζα θα παρετε την ιδια απαντηση απο τον λαο οπως την πηρατε και το 2019 λιγο υπομονη!!!!!

      • Καλα κρασια καλχα απ τα lidl
        ζησε τον μυθο σου εσυ και περιμενε επανεκλογη του πιο επικινδυνου διχαστικου πολιτικου απατεωνα που περασε ποτε απ την ελλαδα με το σοι του να εχει καταστρεψει διαχρονικα την χωρα και τους πολιτες.
        Μη χαιρεσαι αδικα αυτη τη φορα δεν εχει ουτε Ματια ουτε Μακεδονικα για να κανετε την γκεμπελικη σας προπαγανδα και να τρεξουν σας ψηφισουν οι δηθεν ακομματιστοι πατριωτες. Αυτη τη φορα θα παει το μαυρο συννεφο για τον μπλε καταστροφικο σας συρφετο που αποδικνυει διαρκως καθε μερα εδω και 3 χρονια οτι ειναι μια συμμορια με σκοπο το κερδος της τσεπουλας της τιποτα παραπανω.

        Μας εχετε κανει 1η χωρα στην Ευρωπη σε θνησιμοτητα και εχετε το θρασος και βγαζετε και γλωσσα. Δεν προλαβαινουμε να καταγραφουμε τις πρωτιες με τον διχαστικο μπαρουφολογο σας….πρωτοι σε ανεργια πρωτοι σε θανατους , πρωτοι σε διαφθορα… μονο στην ελευθερια τυπου ειμαστε 108η θεση

    • Μάλλον τα χρόνια που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση εσείς λείπατε στο εξωτερικό ? Για αυτό διαβάζουμε τέτοιου είδους σχόλια τον τελευταίο καιρό από εσάς κύριε Παύλο .

      • Που το κατάλαβες;Τετραφτέρουγος αετός είσαι! Προσπαθούσα να επιβιώσω δουλεύοντας στο εξωτερικό εξαιτίας ττης χρεωκοπίας και των μνημονίων που μας καταδίκασαν Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ.

      • Μαλλον τα χρονια που κυβερνησε η ΝΔ συνολικα εσεις ησασταν στο εξωτερικο?
        Και εμφανιστηκατε στην Ελλαδα μας ξαφνικα απ το 2015 και μετα και ακομα νομιζετε το μπλε τσιρκο ως αφθαρτο και καθαρο κομμα που σωζει τον κοσμο? Γι αυτο παει το γλυψιμο συννεφο.

    • ποτε δουλεψε για να δουλεψει τωρα..ειδε οτι τελειωσε ο χαβαλες με τα συνδικαλιστικα και σκεφτηκε τια λλο απο ..βουλευτης.να δωσει στον λαο οσα εδωσε σαν συνδικαλιστης.δλδ τιποτα..χορτο γιανα περναει καλα αυτος..ο κοσμοσ ξυπνησε αδαμιδη οσο και αν νομιζεις το αντιθετο.θα το δεις.ερχοναται οι εκλογες..θα το δει και ο τσιπρακος…

      • Ο Κουλης σου να δεις ποσο θα το δει
        α ρε φουκαραδες ακομα δεν εχετε καταλαβει τι σας περιμενει. Το μαυρο που μας ποτισατε 3 χρονια τωρα και το σκοταδι θα σας το επιστρεψουμε και με τοκο μαλιστα! Θα πεσει πολυ κλαμααα στη νουδουλα μεσα , ο ηχος της πτωσης σας θα ειναι τοσο μεγαλος που θα ακουστει απο Εβρο μεχρι Κρητη. Περιμενε και θα δεις.

      • Εσένα σε κόβω να μην είσαι και τόσο πολύ υπέρ του κοινοβουλευτισμού. Μάλλον προτιμάς άλλες μορφές κοινωνικής οργάνωσης για να έχεις τέτοια ιδέα για τον ρόλο του βουλευτή. Θα ανήκεις σε εκείνα τα σταγονίδια που παρέμειναν ως μνημεία θράσους και αμετανοησίας της θλιβερής επταετίας.

  • Ποιοι μιλανε για δημοκρατια αυτοι που κατεβαζαν τους διακοπτες και αφηναν μια ολοκληρη χωρα χωρις ρευμα,επειδη ετσι τους ειχε διαταξει ο αρχηγος τους(1991-2) για να ριξουν την κυβερνηση Μητσοτακη.Δεν υπαρχει ιχνος τσιπας.Που δεν αφηναν εργαζομενους να μπουν να μπουν στην δουλεια τους προπηλακιζοντας τους ,απειλωντας τους.Δημοκρατες παρα πολυ δημοκρατες.Πειτε στα κοροιδα που σας πιστευουν.

  • Είδες τι λέει???
    λειτουργούσαν χάριν του Δημοσίου συμφέροντος…!
    Επί δεκαετίες λειτούργησε για τα δικά σας συμφέροντα.
    Μισθοί των 5,6 και 7 χιλιάδων, εφάπαξ 100 και 130 χιλιάδες ήταν πλιάτσικο και όχι εργασία

    • Τα λεφτά που έπαιρναν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ήταν πολύ-πολύ λιγότερα απ’ αυτά που γράφεις και δουλεμένα με αίμα. Τα λεφτά που παίρνουν οι ιδώτες τώρα είναι δισεκατομμύρια αχνάτα παχνάτα. Τότε πληρώναμε λογαριασμούς τριάντα και πενήντα ευρώ. Τώρα πληρώνουμε άσωτα κατοστάρικα. Μην προσπαθείς να μας αποσπάσεις την προσοχή απ’ αυτό που μας καίει. Δεν φτάνει που βουλιάξανε την περιοχή μας καταστρέψανε και οικονομικά. Όποιος δεν τα βλέπει αυτά είναι συνεργάτης νεοδημοκράτη βουλευτή αλλιώς δεν εξηγείται.

      • Άσε ρε φίλε…λες και εμείς ζούσαμε στα Τρίκαλα. Φυσικά σε όσους δεν αρέσουν οι πικρές αλήθειες είναι συνεργάτης βουλευτή της δεξιάς.
        Θα σου πω λοιπόν ότι φιλικό πρόσωπο ειδικότητας εργατοτεχνιτη έπαιρνε με τα σαββατοκύριακα που δούλευε 5 χιλιάρικα. Το τι λες εσύ που προφανώς έπαιρνες τα ίδια δεν με απασχολεί

        • Τι ψέματα λες ρε μεγάλε ακού 5000 χιλιάδες ο τεχνίτη ορυχείων. Ούτε καν έχεις περάσει από το ορυχείο έχεις και γνώμη. Για την ταμπακιέρα τσιμουδιά Ε.

          • Ακόμη ένας που έφυγε με >100.000 εφάπαξ…. και το έκανε σπίτι στην Θεσσαλονίκη ή στην Χαλκιδική

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.