Στάθης Κωνσταντινίδης, Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης: «Αποζημίωση προανθικού 2021. Κερδήθηκε άλλη μία σημαντική υπόθεση. Πρέπει να αλλάξει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ»

12 Αυγούστου 2022
13:59

 

Μία δύσκολη υπόθεση, η αποζημίωση των καλλιεργειών που επλήγησαν από τον παγετό την άνοιξη του 2021, οι οποίες είχαν κριθεί ότι βρίσκονταν στο προανθικό στάδιο και συνεπώς δεν ενέπιπταν στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, είχε αίσια κατάληξη.

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και τις υπηρεσιακές δυστοκίες, ένα μεγάλο μέρος των αποζημιώσεων έφτασε στους παραγωγούς μας, σε μία ιδιαίτερη από κάθε άποψη χρονιά και έφερε ανακούφιση και ελπίδα σε αυτούς και τις οικογένειές τους.

Ήμουν παρών στον δίκαιο αγώνα τους, από την πρώτη παράσταση στο Παράρτημα του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη, πριν από έναν χρόνο, και στη συνέχεια με Κοινοβουλευτική μου Ερώτηση, με παραστάσεις στους αρμόδιους Υπουργούς, σε συνεχή επικοινωνία με τους παραγωγούς. Έφτασα πρόσφατα μέχρι τον κύριο Πρωθυπουργό που έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση της υπόθεσης.

Αισθάνομαι λοιπόν δικαιωμένος από την κατάληξή της και θα συνεχίσω να διεκδικώ την επίλυση όσων εκκρεμοτήτων άφησε.

Τα πολλά εμπόδια που συνάντησε η συγκεκριμένη διαδικασία έρχονται να αναδείξουν άλλο ένα κενό στο αποζημιωτικό πλαίσιο και να δυναμώσουν το αίτημα για την αναθεώρηση και τον εκσυγχρονισμό του Κανονισμού του ΕΛΓΑ αλλά και την ανάγκη να οργανώσουμε τις καλλιέργειές μας στα νέα κλιματικά δεδομένα.

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

19 σχόλια

  • Γνωρίζω προσωπικά πόσο ασχοληθήκατε, λόγω επαγγέλματος, για αυτό και σας συγχαίρω.
    Όπως πάντα μεθοδικός και αποτελεσματικός!

  • 3 χρόνια τώρα έχεις βγάλει δελτία τύπου επί παντός επιστητού. Μέχρι και για τζενγκα έχεις πει. Για κοριούς θα πεις τίποτα? Για υποκλοπές? Είσαι και δικηγόρος…

  • Σε πρόλαβαν άλλοι εδώ και τρεις μέρες.
    Πάνε για διακοπές διαρκείας.
    Όπως κάθε φορά νομιζεις ότι έκανες κάτι με 1 επιστολή. Δεν έχεις ασχοληθεί και το ξέρει ο κόσμος της Εορδαίας.

  • Τελικά η Βρυζίδου ή εσύ το καταφέρατε.
    Σε ποιόν να δώσουμε τα συγχαρητήρια ή να περιμένουμε και τούς άλλους 2 να μας πούνε κατόπιν δικών μου ενεργειών!!!

  • Λείπει ο τέταρτος,ο ηλεκτροκίνητος,χωρίς ρεύμα,ν ανακοινώσει τα αυτονόητα!
    Εσάς τους 4 σας παρακολουθεί ο ελληνικός λαος και όχι ο μητσοτάκης για το πόσο υποκριτές και πόσο μαυρογιαλουριστες έιστε!!!!

  • Κύριε Στάθη μας είπες ότι μετά τις 9 Αυγούστου θα αρχίσουν οι πληρωμές και έτσι και έγινε.
    Σε ευχαριστούμε πολύ, συνέχισε έτσι, δημιουργικά !!!

  • Πως είπε ο μητσοτακης;” πατε διακοπές”,’σας παρακολουθώ και στις ξαπλωστρες;”,τέτοιο σούργελο δε ματαείδε η Ελλάδα,για να δούμε,θα παραδώσει στον Αλέξη, το Μαξίμου ή θα φύγει απ το παράθυρο,όπως έκανε ο αχάριστος των ευεργετηθεντων,απ τον Κών.Μητσοτάκη;
    ” Η Νέα Δημοκρατία πέφτει από μέσα,βλέπε σαμαρά ή από τις παρακολουθησεις κι αναλγητες πολιτικες,όρα Κοριάκο- κυριάκο!

  • Αχ… Μπράβο κύριε Στάθη. Είστε φοβερός!! Τέτοιους πολιτικούς έχει ανάγκη ο τόπος μας. Άξιους, ικανούς και με όρεξη προσφοράς στον τόπο. Σας ψήφισα και θα σας ξαναψηφίσω, γιατί το αξίζετε!!
    Παρακαλώ το κοζαν να περάσει το σχόλιό μου, γιατί είναι πέρα για κερ; γειά πραγματικό και αυθόρμητο.

  • Οι αγρότες ενημερώθηκαν όπως τόσο καιρό τώρα έκαναν από άλλο Βουλευτή.
    Πάντως το γραφείο σου Στάθη νομίζει ότι ασχολήθηκες.
    Δυστυχώς το τι πραγματικά έγινε το ξέρουν ευτυχώς οι γεωργοί από πρώτο χέρι. Οπότε όσο και να γράψεις κολακευτικά σχόλια δεν περνάει.

    Πάντα στέλνεις μια επιστολή και μετά επικαλείσαι την επιστολή που έκανες. Μέχρι τα κυβάκια του jenga ξέρουν ότι με τις π@ρδ@ς δεν βάφονται αυγά.

  • Εντάξει το γραφείο τού Στάθη πήρε φωτιά.
    Εκλογές πλησιάζουν 1 έως 2 θα εκλεγούν από την Ν.Δ άρα ας λέμε και κάτι παραπάνω!!

  • Είναι αλήθεια ότι στηρίξατε την προσπάθεια από την αρχή έναντι τις αδικίας που συντελέστηκε ακόμη όμως δεν ξέρουμε ποιος μας ταλαιπώρησε και είχαμε αυτήν την καθυστέρηση με ότι αυτό συνεπάγεται
    Επίσης για να γνωρίζουν άπαντες δεν είναι χάρη προς τον αγροτικό κόσμο είναι μια δίκαιη αποκατάσταση της αδικίας
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους στάθηκαν αρωγοί στα δίκαια αιτήματα της περιοχής και επίσης δεν πρέπει στο μέλλον να επιτραπεί να γίνει αδικία σε βάρος της περιοχής

  • Επιασε δουλιτσα παλι το κομβοι απ το γραφειο του ναρκισου που εγινε κατα τυχη βουλευτης παει το γλυψιμο συννεφο χαχαχαχα!
    Δεν σας δινει αδεια τωρα για τον 15αυγουστο βρε? Σας θελει εκει στις επαλξεις ολο να πηγαινει το λιβανισμα συννεφο γιατι πλησιαζουν και εκλογες και καπως πρεπει να πεισουμε τα προβατα να τον ξαναψηφισοουν

    • Και είναι και ατάλαντοι. Και το λιβάνισμα θέλει τέχνη και δεν την έχουν καθόλου. Πρέπει να κάνουν σεμινάρια στο Mega channel.

      • Αχαχαχα σωστοοοςς!!
        Το πετσωμενο Mega Channel εκει παρειτσα με τον Νικολακη τον βραβευμενο κιολας για την καλη προπαγανδα που κανει ειδικα τα τελευταια 3 χρονια , θα εχουν τον καλυτερο δασκαλο τα δεξιοτρολ.

        • Κύριε Μητσοτάκη, αν μας διαβάζετε, να ξέρετε ότι εγώ δεν συμφωνώ με αυτούς εδώ παραπάνω. Εγώ είμαι μαζί σας. Πόσα να μας δώσετε κι εσείς… Σας αγαπώ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.