Γ. Αδαμίδης: “Συνθήκες εργασιακής γαλέρας και στους χειριστές καδοφόρων εκσκαφέων”

12 Οκτωβρίου 2022
08:56
Ο κ. Μητσοτάκης πριν από τρεισήμισι χρόνια δεσμευόταν με δημόσιες προεκλογικές ομιλίες του για περισσότερες και καλύτερες δουλειές λέγοντας ότι εγγυάται για
· καλύτερους μισθούς και περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα
· καλές και σταθερές θέσεις εργασίας
· περιφρούρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων
Τότε η υποκρισία περίσσευε. Σήμερα, και αφού προηγουμένως έβαλε ταφόπλακα στις λιγνιτοφόρες περιοχές της χώρας κλείνοντας βίαια τα ορυχεία, επιστρέφει τρομοκρατημένος στους λιγνίτες προσπαθώντας να συγκρατήσει σε κάποια επίπεδα ασφάλειας την ενεργειακή επάρκεια.
Ακόμη και αυτό όμως το κάνει ακολουθώντας κατά γράμμα τις επιταγές του νεοφιλελευθερισμού, διαμορφώνοντας μέσα στους χώρους δουλειάς συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Τα καλοπληρωμένα στελέχη της ΔΕΗ προσλαμβάνουν ενοικιαζόμενους χειριστές εκσκαφέων μέσω εργολάβων, με εργατοώρες και μισθό που δεν ξεπερνάει τα 800 €.
Η προεκλογική ευαισθησία έχει μετατραπεί σε κοινωνική αναλγησία, ο σεβασμός των εργασιακών δικαιωμάτων έχει γίνει βορά στα εργολαβικά συμφέροντα και μετά από μια σειρά ρυθμίσεων στα εργασιακά ζητήματα αναβιώνουν κυριολεκτικά συνθήκες δουλείας.
Μπροστά σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση ως εργατικό κίνημα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Είναι αδιανόητο να περνάνε τέτοιες πολιτικές που οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις ουσίας.
Όλα έχουν και ένα όριο. Ακόμη και ο κανόνας πίστεως της κυβέρνησης στην ιερότητα των κερδών του νεοφιλελεύθερου παρασιτισμού.

22 σχόλια

  • Έμαθες και την γαλέρα όταν κυβερνούσες με τους δικούς σου τότε είχαμε γαλέτα πρέπει να ξέρεις γιατί είσαι αουτος και ξέρεις!!

    • Σιγα μην σκισεις την φορμα εσυ παιδι του λαου
      σκληρα εργαζομενε. Κανε ενα διαλειμα να σκουπισεις τον ιδρωτα απο τα πολλα επιδοματα δεξιοβολεμενο τρολ!

  • Γιωρικακ ας ο Πορτορας κανειτε, ό αρχηγός τού ΣΥΡΙΖΑ θά σέ έχει στο ψηφοδέλτιο της Κοζάνης στις επόμενες εκλογές,δεν χρειάζεται νά δίνεις καθημερινές εξετάσεις. Εγώ οφείλω μόνο να σού θυμίσω τί έλεγες εσύ και ό σύντροφο σου Φωτόπουλος ( στέλεχος Ε βαθμίδας) στις καντίνες των σταθμών παραγωγής και ορυχείων επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ για τόν κίνδυνο μη πληρωμής των εργαζομένων, λόγω κάκιστης πολιτικής και διαχείρισης και μνημονίου! Έτσι για την ιστορία Γιωρικαμ.

    • Ρε Πόντιε πρόσεξε μη σε πειράξει η ακριβοδίκαιη προσέγγισή σου. Μόνο ο Φωτόπουλος έγινε στέλεχος Ε Βαθμίδας;

  • Αδαμίδη όταν δυστυχώς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων γίνονται ειδικά στελέχη τής ΔΕΗ (Καραλευθέρης – φωτόπουλους) χάθηκε το παιχνίδι.
    Για ποιές δράσεις το συνδικάτο μπορεί να προβεί;
    Γονάτισε στά κομματικά κελεύσματα και απλά κοροϊδεύουν τούς εργαζόμενους.
    Επίσκεψη υπουρού στην Πτολεμαΐδα τον υποδέχονται οι ” συνδικαλιστές της δάκε ” με αγκαλιές και χειροκροτήματα και φιλώντας το χέρι του!!!
    Το μόνο πού δεν κάνανε ήταν πού δεν τον είπανε Μαντινάδα!!!
    Απαιτήστε τώρα Αδαμίδη να ακυρώσει ο Στάσσης τίς τοποθετήσεις φωτόπουλου και Καραλευθέρη και επειδή έχουν ξεπεράσει τα ηλικιακά τους όρια να φύγουν σε σύνταξη.
    Αν δεν το κάνετε τότε είστε συμμέτοχοι και μήν ξαναβγάλεις ανακοινώσεις!

  • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ .ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΕ.ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ

  • Βρε ξυλογλωσολογε ο κουλης βιώνει όλες τις πληγές του φαραω, όταν κυβερνουσατε η ΕΕ έβρεχε λεφτά και εσείς κρατούσατε ομπρέλα και υπογραφατε 3 μνημόνια κοβατε ΕκαΣ βγάλτε τον σκασμό!!

    • Βρε ψευτάκο δεν σου το ‘μαθαν καλά το ποίημα. Ο Κούλης από μόνος του είναι όλες οι πληγές του Φαραώ μαζί. Γιατί ενώ έχει δίπλα του όλη την Ευρωπαϊκή συμφορά της φασιστοδεξιάς αντίληψης του τύπου “Γερούν γερά” κατάφερε να μας κάνει πρώτους σε πληθωρισμό, πρώτους σε θανάτους covid, πρώτους σε παιδεραστές και παιδόφιλους και ειδικά εδώ στη Δυτική Μακεδονία πρώτους σε ανεργία και μετανάστευση.

  • Αυτή τη ΔΕΗ θέλουνε όσοι υποστηρίζουν φανατικά την ιδιωτικοποίηση. Αυτές τις αμοιβές είχαν ως στόχο όταν στήριζαν για πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη. Αυτές τις συνθήκες εργασιακής εντατικοποίησης είχαν στο μυαλό τους με την κατάργηση του 8άωρου και τα απλήρωτα 12άωρα. Αυτός είναι ο νεοφιλελευθερισμός και τα βασικά στηρίγματά του παραμένουν τα καπιταλιστικά παράσιτα του κεφαλαίου και οι καλοπληρωμένοι διαφημιστές του. Με πρώτα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις διαφθαρμένες τηλεπερσόνες που λειτουργούν ως πλυντήρια του σάπιου και παραλυμένου πολιτικού κατεστημένου. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ …

  • Επρεπε να βγεις σύνταξη με τον νόμο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ να δεις τι θα έπαιρνες.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΕΡΕΣ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ.

    5 ΧΡΟΝΙΑ κυβέρνηση και το μόνο που ξέρατε ήταν να βάζετε φόρους και έπρεπε να έρθει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ για να δουν αυξήσεις οι κατώτατοι και όχι μόνο μισθοί

    • 12% πληθωρισμός σου λεέι κάτι; Μήπως ξέρεις αριθμητική γ΄ δημοτικού για να μας πεις πόση αύξηση πρέπει να πάρουν κατώτατοι, υποκατώτατοι, μέσοι και υψηλοί μισθοί για να καλύψουν αυτόν τον πληθωρισμό; Μείνε εσύ εκεί στη Δεξιά μέχρι να επαληθεύσεις το ανέκδοτο με τον γάιδαρο του Χότζα.

      • Ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη ο πληθωρισμός είναι στο 1% ? Άντε ξυπνά και μιλά λογικά χωρίς τις κομματικές σου παρωπίδες .Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει να ξανακυβερνήσει την χώρα .

        • Σωπα ρε εμαθες και την υπολοιπη Ευρωπη? Οταν δεν ξερεις καλα καλα τι γινεται στη γειτονια σου την ιδια?
          Τι νομιζεις οτι ειναι εδω καμια τοπικη της νουδουλιτας σου ξυλογλωσσολογε να τα λετε μεταξυ σας αυτα που εχετε μαθει να πιπιλατε το ψεκοαφηγημα σας αχ καλε παντου γινεται αυτο και στην Ευρωπη ετσι συμβαινει αν δεν ειχαμε πολεμο θα ειχαμε αναπτυξη και κουραφεξαλα.
          Αστο ρε…δεν τρωμε ολοι τον κουτοχορτο των μπλε
          φατο εσυ και οι ομοιοι σου

          Αρχιζε να συνηθιζεις σιγα σιγα οτι σε ελαχιστους μηνες ψεΚουλης και ΝΔ θα ειναι παρελθον για να σου ρθει και πιο γλυκος ο πονος. Εχετε τελειωσει εδω και καιρο και χαμπαρι δεν το πηρατε ακομη.

    • Ο/Η Οσο και να κλαις πανμεγιστε μπουφε εχετε τελειωσει δεν προκειται να σας λυπηθουμε! λέει:

      ο ψεΚουλης σου να λες καλυτερα και μην εισαι τοσο αυλικος πανμεγιστε μπουφε το εχουμε καταλαβει οτι γλυφεις τον επικινδυνο τυχωδιωκτη που γεμισε την Ελλαδα με φερετρα με τις καταστροφικες του πολιτικες. Μην χανεις απο τωρα την ψυχραιμια σου κρατα την θα σου χρειαστει γιατι την Ανοιξη του ’23 bye bye ψεΚουλη και βλαχοδεξια θα λεμε , τοτε θα χρειαστεις χαρτομαντηλακια zewasoft!

  • Ρε Γιώργη εσύ είσαι το συνδικαλιστικό κίνημα. Η κεφαλή. Που είναι η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ με την υπογραφή του Γραμματέα σου. Που είναι η ανακοίνωση της ΕΤΕ,του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με υπογραφές προέδρων γραμματέα

  • Ποιος σου είπε βρε τελειόφοιτε ότι υπάρχει κυβέρνηση στον κόσμο που δίνει αυξήσεις όσο ο πληθωρισμός ?

    Δηλαδή η κυβέρνηση σύριζα είχε αποπληθωρισμό -20% όταν έκοβε συντάξεις 20% ?

    Που έμαθες τα κομμουνιστικά οικονομικά ?

    • Καλά έτσι τα μετράτε στο γραφείο του βουλευτή σας εσείς; Ποιόν αιώνα είχε αποπληθωρισμό 20% και ποιά χιλιετηρίδα κόπηκε 20% των συντάξεων; Το 62% του ελληνικού ενεργειακού πληθωρισμού όμως είναι σήμερα και είναι διπλάσιος από τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό. Γονατίσατε τους Έλληνες γιατί θέλετε έναν λαό εξαθλιωμένο και φοβισμένο και αποδεκατίσατε την Δυτική Μακεδονία για να φάνε τα τσιράκια σας. Αν αυτό είναι κομμουνιστική προσέγγιση τότε όπως φαίνεται η αλήθεια είναι προνόμιο των κομμουνιστών.

      • ρώτα ένα συνταξιούχο που βγήκε με τον νόμο κατρούγκαλου τι προσωπική διαφορά παίρνει.

        * προσωπική διαφορά = δίνεται για να καλύψει τις μεγάλες περικοπές με τον τρόπο υπολογισμού κατρούγκαλου.

        * διάβαζε τι γράφω θα μάθεις οικονομικά … αποπληθωρισμό δεν είχαμε φυσικά 20% αλλά περικοπές είχαμε

  • “Μπροστά σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση ως εργατικό κίνημα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.”
    Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δεν είσαι;
    Κινητοποίησε την Ομοσπονδία της οποίας ηγείσαι και τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμη σου να μην επιτραπούν όλα αυτά που αναφέρεις.
    Ποιοι περιμένεις να αντιδράσουν; Αν όχι εσείς ποιοι τέλος πάντων.
    Μόνο διαπιστώσεις διαπιστώσεις και λόγια.
    Προχωρήστε σε κινητοποιήσεις λοιπόν για να στηρίξτε έμπρακτα τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και για να ακυρώσετε να συμβούν όλα αυτά που αναφέρεις.

  • Οι χειρότερες εργασιακές συνθήκες στην πρώτη γραμμή ορυχείων κ Άης χωρίς τροφειο χωρίς τριετίες μετά το (2012 ) χωρίς κανένα επιδόμα επικυνδινοτητας ανθυγιεινοτητας τα τραβάνε οι συμβασιούχοι οχταμηνιτες που σας βγάζουν την δουλειά κ δεν έχουν κανέναν να διεκδικήσει τα δικαιώματα τους …μόνο για αιμοδοσίες κ απεργίες τους κοντεύουν τα σωματεία ..η απόλυτη σαπιλα για αυτούς τους ταλαίπωρους οχταμηνιτες που ξεζουμιζει η ΔΕΗ κ τους πετά …αυτοί έχουν τσιγγινα στομάχια δεν χρειάζονται σίτιση από την ΔΕΗ όπως οι μόνιμοι του τροφειου..αισχος .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.