Ο Δήμος Κοζάνης για τη Μεταγκατάσταση Ακρινής: Τα κροκοδείλια δάκρυα και το ευκαιριακό ενδιαφέρον του κ. Κουζιάκη

7 Μαρτίου 2023
13:34

Είναι εμφανής η αγωνιώδης, πλην όμως παιδαριώδης, προσπάθεια του κ. Κουζιάκη επτά μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να εμπλέξει τη Δημοτική Αρχή και τον δήμαρχο προσωπικά, με όσους σε κεντρικό επίπεδο ολιγώρησαν προκλητικά στο θέμα της μετεγκατάστασης του οικισμού της Ακρινής.

Αφελώς πιστεύει, πως έτσι συσκοτίζεται και η αυτοδιοικητική περίοδος 2014 – 2019, κατά την οποία ο ίδιος υπήρξε συντονιστής της παράταξης που είχε την ευθύνη διαχείρισης των δημοτικών υποθέσεων.

Ως άμεμπτος πολιτικός πατέρας παλιάς κοπής, μοιράζει ευθύνες με προφανή σκοπιμότητα και επιχειρεί να συσκοτίσει την αλήθεια παραβλέποντας ότι:

 • ΜΙΑ είναι η Κυβέρνηση που πιστώνεται την εισήγηση και ψήφιση του Ν. 3937/2011 που προέβλεπε τη μετεγκατάσταση της Ακρινής και δεν είναι αυτή του κόμματός του

 • ΜΙΑ είναι η Δημοτική Αρχή που πιστώνεται την ολοκλήρωση του σχεδίου της μετεγκατάστασης μέχρι το φθινόπωρο του 2013 και δεν είναι αυτή της παράταξής του.

Όμως η  άλλη, η πολύ γνώριμή του κυβέρνηση, είναι αυτή που χρεώνεται τον ακραίο εμπαιγμό που υπέστησαν οι κάτοικοι της Ακρινής και η αυτοδιοίκηση της περιοχής, την περίοδο 2015 – 2019,  με το «κρυφτούλι» που επέλεξαν να παίζουν ο Υπουργός Ενέργειας και ο  Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ!

Άδικα ο κ. Κουζιάκης προσπαθεί να ξεχάσει τις δηλώσεις του τελευταίου μετά τη λήξη της θητείας του : “Θα θυμόσαστε, ότι εγώ είχα πει τότε ότι δεν μπορεί να γίνει η μετεγκατάσταση της Ακρινής”. Και παρότι δεν απευθύνονταν σε μας, εμείς κ. Κουζιάκη επιλέγουμε να θυμόμαστε!

Και για να τελειώνουμε με τις ανακρίβειες:

Την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, με την εξέλιξη της συρρίκνωσης της λιγνιτικής δραστηριότητας και την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να εισηγηθεί εναλλακτικό σχέδιο της μετεγκατάστασης της Ακρινής, αλλά και την τοποθέτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην περιοχή, είναι φανερό πως διαμορφωνόταν ένα νέο περιβάλλον στο θέμα της μετεγκατάστασης (προχθές η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση υπέρ της μετεγκατάστασης).

Η στάση μας την τρέχουσα περίοδο, από τότε που ο Υπουργός Ενέργειας επισκεπτόμενος την Ακρινή το φθινόπωρο του 2020 υπονόησε την διατύπωση εναλλακτικού σχεδίου από την Κυβέρνηση, ήταν ξεκάθαρη :

Την απόφαση για το μέλλον της Ακρινής θα την πάρουν  οι κάτοικοί της γιατί η δική τους ζωή επηρεάζεται. Και αυτό εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε σταθερά, όχι από αδιαφορία αλλά από σεβασμό. Και βεβαίως αυτό το διατυπώσαμε δημόσια πριν την διενέργεια της ψηφοφορίας στην Ακρινή.

Τα γεγονότα εκθέτουν για μια ακόμη φορά τον κ. Κουζιάκη και αποδεικνύουν ότι τα σημερινά του δάκρυα είναι κροκοδείλια και το ενδιαφέρον του ευκαιριακό.

Όσο για την αναφορά του σε “ενδεχόμενες δεσμεύσεις” προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Το συνηθίζει άλλωστε.

17 σχόλια

 • ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΤΟΥΜΠΟΥΛΙΔΟΥ ΚΟΥΙΜΤΖΙΔΟΥ ΔΟΥΓΑΛΗ ΠΑΦΙΛΗ
  Έχετε υποχρέωση να βοηθήσετε τον τόπο σας διώξτε τον …..
  Έχετε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας…
  Η απολιγνητοποιηση θα φέρει την καταστροφή .
  Ο κ Μαλουτας απόδειξε ότι σκέφτεται μόνο τον εαυτό του!!!

  • Μόνο ο Κυριακίδης μπορεί γιατί μίλησε με πράξεις. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν θέση ευθύνης με μισθό και προνόμια εδώ και 4 χρόνια.

    • Αυτό “φαίνεται” παντού

     kozan.gr: «Καταπέλτης» κατά της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κοζάνης, η ΕΠΩΝΥΜΗ, δημοσκόπηση του kozan.gr, που διεξήχθη μέσω facebook – Μεγάλο δείγμα συμμετοχής, με 630 ψήφους (επώνυμες), για τις επιδόσεις της Δημοτικής Αρχής – Το τελικό αποτέλεσμα

     https://kozan.gr/archives/400170

  • Ποιός Κυριακίδης. ΑΝΎΠΑΡΚΤΟΣ. Μακριά από δήθεν απολιτικά φαντάσματα του παρελθόντος. Ο Δήμος θέλει πολιτικό αισθητήριο. Τι άλλο θα ακούσουμε.

 • Σωστός. Όχι γενικολογα. Υπάρχουν άτομα πίσω από κάθε απόφαση. Και για την Ακρινή και για το Μάτι και για τα Τέμπη . Μπράβο Δήμαρχε.

 • ΔΗΜΑΡΧΕ,ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ 2 ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΩΤΑΓΩΓΕΙΣ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΕΡΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “”ΑΛΙΑΚΜΩΝ” ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΚΡΟΚΟΥ;ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ;ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΕ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΚΕΡΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ “ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ”,ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;(εκει που γραφει:Βαντσιοστρατα.

 • Οι απαντήσεις και οι φωτογραφίες είναι ένα καλό μέσο για να ασκείται κανείς εγγράφως συσκοτιζοντας τα πράγματα
  Αλλά οι πολίτες της πόλης έχουν ανάγκη από πληροφόρηση,αυτοκριτική και απαντήσεις στο γιατί άφησαν οι υπεύθυνοι να παρέλθει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να λυθεί το πρόβλημα
  Αυτοί διοίκησαν αυτοί ευθύνονται εφ όσον όλοι τους πανηγυριζαν

 • Μιλάει ο άνθρωπος που τα 30 χρόνια στην αυτοδιοίκηση το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι να τρώει φιστίκια… Κάνε λίγο υπομονή και θα πάρεις την απάντηση σου τον Οκτώβρη…

 • Έχω αρχίσει να γουστάρω γιατί όλα αυτά που τραβάει ο τόπος οφείλονται σε αυτούς που τον ψήφισαν ….. καλά μας κάνει, γιατί μυαλό δεν βάζουμε

 • Σοβαρά τωρα; εχεις το θρασος να απαντάς κιολας;
  που ελεγες οτι ο νομος για την Ακρινη έληξε;
  που τη μια μερα λες οτι το ΠΑΣΟΚ δεν ηθελε την μετεγκατασταση και μετα κανεις κωλοτουμπα για να τα εχεις με όλους καλά;
  που πας και γλύφεις τον Μητσοτακη και τον καθε υπουργό του;
  που ξεπούλησες μπιρ παρα χιλιαδες στρεμματα για φωτοβολταικα και μετα επενδυσες σε φωτοβολταικά για τις ανεργες κόρες σου;
  που δεν εχεις κάνει ενα εργο 4 χρόνια;
  που τα αδεσποτα θα μας φανε όλους;
  που το κολυμβητηριο είναι ακόμα κλειστό;
  και μιλάς;

 • ΜΑΛΟΥΤΑΣ= Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ !!
  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΥΛΟΥΘΟΥΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ?

 • Τριάντα χρόνια χωροθετούν ογκώδη δημοσια κτήρια σε μικρά οικόπεδα και δίχως τον ελάχιστο αριθμο θέσεων στάθμευσης όπως το αστυνομικό μέγαρο η βιβλιοθήκη το νοσοκομείο κ.α. σε μια πόλη με τους στενότερους δρόμους και τους λιγοτερο ελεύθερους δημόσιους χώρους. Δεν έπραξαν αυτό που πράττει μια ιδιωτική επιχείρηση σουπερ μάρκετ, δεν ανοίγει αν δεν εξασφαλίσει θέσεις στάθμευσης για τους πελάτες. Για αυτον τον λογο και για χιλιαδες άλλους δεν πρεπει να είναι ξανά υποψήφιος και όχι μονο. Πρέπει αυτός και όλοι τους να λογοδοτήσουν για την ανεπανορθωτη ζημιά που προκάλεσαν στην πόλη στα τριαντα χρόνια της θητείας τους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.