kozan.gr: Mε Συντονιστή Φορέα την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ προχωρούν οι διαδικασίες για την κατάρτιση συμφώνου συνεργασίας και συστήματος διοίκησης για την ανάπτυξη της λίμνης και της παραλίμνιας περιοχής λίμνης Πολυφύτου, με τη συμμετοχή των όμορων δήμων, των ερασιτεχνών & επαγγελματιών ψαράδων καθώς και του Ν.Ο. Κοζάνης

14 Μαρτίου 2023
16:07

 

Συντονιστή Φορέα την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ προχωρούν οι διαδικασίες για την κατάρτιση συμφώνου συνεργασίας και συστήματος διοίκησης για την ανάπτυξη της λίμνης και της παραλίμνιας περιοχής λίμνης Πολυφύτου, με τη συμμετοχή των όμορων δήμων (Κοζάνης, Σερβίων & Βελβεντού), των ερασιτεχνών & επαγγελματιών ψαράδων καθώς και του Ν.Ο. Κοζάνης. H ANKO θα:

ü Έχει συντονιστικό ρόλο για τη διαχρονική οργάνωση και λειτουργία της συνεργασίας.

ü Προετοιμάζει και προτείνει το Πρόγραμμα Δράσης για έγκριση από την Επιτροπή Συντονισμού, πριν από την υλοποίησή του.

ü Έχει συμβουλευτικό ρόλο προς όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς και κατοίκους, για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων συναφών με την ανάδειξη και αξιοποίηση της περιοχής.

ü Ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τον τοπικό πληθυσμό για τα οφέλη, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

ü Καταθέτει προτάσεις για ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα υλοποίησης έργων ανάπτυξης στην περιοχή.

ü Πληροφορεί σχετικά με τις προϋποθέσεις και τους όρους συμμετοχής των Φορέων και των κατοίκων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, για έργα και ενέργειες που εντάσσονται στη φιλοσοφία ανάπτυξης της λίμνης και της παραλίμνιας περιοχής.

ü Υποστηρίζει τη λειτουργία του Συστήματος Διοίκησης ήτοι της Επιτροπής Συντονισμού και Παρακολούθησης και προσφέρει κάθε άλλη αναγκαία υπηρεσία που θα ζητηθεί από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Συντονισμού.

1.2. Για την αποτελεσματική επιτέλεση του ρόλου του ο Σ.Φ. διαθέτει:

ü Την αναγκαία εμπειρία και επαρκές επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.

ü Τις αναγκαίες υποδομές που θα στηρίξουν την κοινή προσπάθεια.

ü Εξοπλισμό με σύγχρονα μέσα επικοινωνίας και μηχανογράφησης, που εξασφαλίζουν την έγκαιρη και ορθή πραγματοποίηση των ενεργειών που απορρέουν από τις αρμοδιότητες που του ανατίθενται.

Παράλληλα μεταξύ των συμμετεχόντων θα δημιουργηθεί μία Επιτροπή Συντονισμού και Παρακολούθησης έργο της οποίας θα είναι:

Ø η μέριμνα, προώθηση και παρακολούθηση

Ø η εισήγηση προς τους αρμόδιους Φορείς για τη λήψη των αναγκαίων διορθωτικών μέτρων που συμβάλλουν στην ομαλή πορεία του αναπτυξιακού σχεδιασμού της περιοχής, που προωθείται στο πλαίσιο του παρόντος,

Ø η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών, με στόχο τη διάχυση της γνώσης προς όφελος όλων των Εταίρων,

Ø η προώθηση της δικτύωσης και της συνεργασίας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο,

Ø ο συσχετισμός και η συμπληρωματική δράση των έργων ανάπτυξης με στόχο τη βελτίωση της συνέργιας, της συμπληρωματικότητας και την αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους,

Ø η λήψη αιτιολογημένων αποφάσεων για πιθανή τροποποίηση και ανασχεδιασμό έργων και δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους στόχους ανάπτυξης της περιοχής,

Ø η πρόταση/εισήγηση και η συμβολή στην προώθηση, όπου απαιτείται, των αναγκαίων θεσμικών παρεμβάσεων και ρυθμίσεων,

Ø η αναζήτηση πόρων για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού,

Ø η συνδρομή προς τον Συντονιστή Φορέα (Σ.Φ.) για θέματα επικοινωνίας και υποχρεώσεων προς διαφόρους φορείς,

Ø η προώθηση ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της λίμνης Πολυφύτου με τη διατύπωση άποψης επί των έργων, δράσεων και ενεργειών πριν από την υποβολή τους σε προγράμματα χρηματοδότησης, με γνώμονα τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους.

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.