Κ. Βελόπουλος: Eρώτηση στη Βουλή – «Συνεχής κρατική αναλγησία η κατάσταση στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων Κοζάνης»

29 Μαρτίου 2023
12:43

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Θεσσαλονίκη, 28/03/2023

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:            Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ:           «Συνεχής κρατική αναλγησία η κατάσταση στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων Κοζάνης»

 

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Συμφώνως ενημέρωσης δια του ηλεκτρονικού τύπου, από το 2020, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων στην Κοζάνη, αλλά οι αρμόδιοι φορείς και αρχές κωφεύουν αδιαφορώντας για το πρόβλημα, επιτρέποντας τη διέλευση Ι.Χ. από τη γέφυρα, την οποία ειδικοί χαρακτηρίζουν επικίνδυνη και σχεδόν έτοιμη να καταρρεύσει. Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια φθοράς καταγράφονται το 2012, μετά από αυτοψία από τις αρμόδιες διευθύνσεις του Υπουργείου Μεταφορών, για την ανάγκη συντήρησης και ελέγχου της Γέφυρας. Η παρακολούθηση της Γέφυρας συνεχίζεται έως το 2020, άνευ ουσιαστικών παρεμβάσεων συντήρησης και διασφάλισης της στατικότητάς της, χρονιά κατά την οποία η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διαπιστώνει εκτεταμένες φθορές και σημάδια κατάρρευσης της Γέφυρας. Η διαχρονική αδιαφορία των ιθυνόντων οδήγησε στην πρόσφατη λήψη απόφασης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία ανακοινώνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων με μεικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων, λόγω διαπίστωσης προβλήματος σε τένοντες των βάθρων της Γέφυρας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 

Προτίθεστε όπως μας ενημερώσετε, δεδομένου ότι η ευθύνη των αρμοδίων δεν είναι μόνο να παρακολουθούν ή να διαπιστώνουν αλλά και να επιλύουν εν τη γενέσει ζητήματα που άπτονται της ασφαλείας στις οδικές μεταφορές δια της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, γιατί δεν αποτράπηκε η καταληκτική τρέχουσα τραγική της κατάσταση και πώς σχεδιάζετε άμεσα να αποκαταστήσετε τις ζημίες της, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και η διέλευση όλων των οχημάτων δια αυτής;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

6 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.