Εργαστήρι θεραπευτικής υφαντικής για ΑμεΑ στην Πτολεμαΐδα χρηματοδοτούμενο από την ΠΕ Κοζάνης

4 Μαΐου 2023
09:04
Κανένα σχόλιο

 

 Η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια εισηγήθηκε την έγκριση υποβολής Πρότασης στο ΕΑΠ 2017-2021 για το έργο με τίτλο: «Εργαστήρι θεραπευτικής υφαντικής για ΑμεΑ στην Πτολεμαΐδα», κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 3ης Μαΐου 2023. Η πρόταση, προϋπολογισμού 10.980 ευρώ, αφορά στην υλοποίηση θερινού εργαστηρίου θεραπευτικής υφαντικής για επιμορφωτές ΑμεΑ και ΑμεΑ στην πόλη της Πτολεμαΐδας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Στόχος της δράσης είναι ο εμπλουτισμός των αντικειμένων της δημιουργικής απασχόλησης της δομής με ένα ακόμα αντικείμενο που θα συμβάλει στην θεραπευτική δράση για τα φιλοξενούμενα παιδιά. Ο Σύλλογος ήδη έχει υλοποιήσει με επιτυχία ένα εργαστήρι υφαντικής σε συνεργασία με εξειδικευμένη επιμορφώτρια, μέλος του Συλλόγου Ελληνικής Υφαντικής Τέχνης. Η υφαντική ως πανάρχαια τέχνη βασίζεται στην κίνηση, τον ήχο, τον ρυθμό, την ζωγραφική, την εστίαση της προσοχής και την δεξιοτεχνία. Το άτομο μέσα από τη δημιουργία της υφαντικής δέχεται πολλά ερεθίσματα (δημιουργικά), ενώ ταυτοχρόνως πράττει. Η συνεχής ροή της επιμονής, υπομονής και επαναλήψεως οδηγεί το άτομο που ωριμάζει να μαθαίνει μ’ έναν διαδοχικό τρόπο.

Η ευαισθητοποίηση της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης θα βοηθήσει στη δυνατότητα συμμέτοχης παιδιών με αναπηρία σε δραστηριότητες στις οποίες δεν είχαν μέχρι σήμερα την ευκαιρία να συμμετέχουν, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα της ένταξης στο ευρύ κοινωνικό σύνολο. Παράλληλα, θα οδηγήσει στη δημιουργία υφαντών, τα οποία θα εκτίθενται σε σταθερές και περιοδικές εκθέσεις.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι