Είμαι καρκινοπαθής παραπληγικός 58 ετών με ένα παιδί άνεργο κ το δεύτερο φοιτητή κ μιας κ δεν μπορώ να εργαστώ,ζούμε από το μισθό της γυναίκας μου που δουλεύει εργάτρια.Το στεγαστικό μας από το 2006 μέχρι κ το 2012 το εξοφλούσαμε κανονικά μέχρι που λόγω ιατρικών κ άλλων εξόδων (βλ. κρίση) δυστυχώς δυσκολευόμασταν κ το 2017 μπήκαμε στο νόμο Κατσέλη κ ακολουθούσαμε κανονικά την δικαστική απόφαση,είχε ρυθμιστεί αλλά ένα χρόνο μετά έκανε έφεση η τράπεζα κ ακύρωσε την απόφαση κ φυσικά έκανε απαιτητό όλο το ποσό.Το τριπλασίασε μέσα σε 3 χρόνια!!!  Κ τελικά έβγαλε εντολή κατάσχεσης.

Πρόσφατα έγινε ο πλειστηριασμός της μόνιμης κατοικίας μας και αγοράσθηκε από το ίδιο το fund που το έβγαλε στον πλειστηριασμό, μόλις ένα ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης.

Απ’ ότι είδα είναι συνήθης πρακτική τους το ένα ευρώ πάνω για να το πάρουν οι ίδιοι,μιας κ δεν συμμετέχει κανένας άλλος,κ για να μη βγει άγονος ο πλειστηριασμός.

Είναι τόσο ανάλγητοι που δεν υπολογίζουν καθόλου την παθολογική κατάσταση του οφειλέτη, ακόμα κι αν ο άνθρωπος είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο κ με «ημερομηνία λήξης» δυστυχώς,στην περίπτωσή μου όπως λέω, λόγω του καρκίνου.

Το ερώτημά μου είναι κ αν μπορεί άς μου απαντήσει κάποιος:τί θέλουν να κάνουν ακριβώς γιατί εμείς, όπως κ άλλοι στην περιοχή μας, θα φύγουμε από το σπίτι μας να νοικιάσουμε κάπου αλλού,κ το σπίτι θα μείνει έτσι ακατοίκητο να ρημάζει γιατί ΔΕΝ πρόκειται να αγοραστεί ούτε να νοικιαστεί,μιας κ δεν βρίσκεται σε τουριστική περιοχή ούτε σε παραθαλάσσιο σημείο κ γενικά δεν θεωρείται εμπορικό το σημείο του αλλά κ το αγοραστικό ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής είναι μειωμένο για διάφορους λόγους.

Άρα κάποια στιγμή θα γεμίσει η αγορά από χιλιάδες παρατημένα σπίτια στην ιδιοκτησία των funds-τραπεζών κ αυτό εκτός των άλλων,σίγουρα μακροπρόθεσμα θα επηρεάσει την αγορά πανελλαδικά  δυσμενώς γενικότερα,με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θα τα πουλήσουν μαζικά κ σε ποιούς, τί ακριβώς συμβαίνει????

Πετάνε τον κόσμο στο δρόμο με ποιο σκοπό άραγε;