Eορδαία: Αναζητούν λύσεις στο πρόβλημα με τις επιδρομές Αρκούδας

8 Ιουνίου 2023
12:24

Κλιμάκιο της Συντονιστικής επιτροπής διαχείρισης περιστατικών προσέγγισης Αρκούδας σε κατοικημένες περιστατικών που απαρτίζεται από εκπροσώπους του Δασαρχείου Κοζάνης, της Πολιτικής προστασίας, της Αστυνομίας, της Θυροφυλακής, και της Περιβαλλοντολογικής Ομάδας για την Άγρια Ζωή «Καλλιστώ», επισκέπτονται το διάστημα αυτό Κοινότητες της Δυτικής Εορδαίας που δέχονται τακτικά επιδρομές των άγριων ζώων, συζητώντας, με τους Προέδρους και τα Κοινοτικά Συμβούλια, τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού.

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι καταγγελίες και οι διαμαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής αυτής, για επαναλαμβανόμενα περιστατικά με τις επιθέσεις Αρκούδας στο ζωικό κεφάλαιο, τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν περιστατικά θανάτωσης αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα, ενώ, πρόσφατα κάτοικοι στο Μηλοχώρι είδαν τα ζώα να περιφέρονται κοντά στο χωριό, διαπιστώνοντας στη συνέχεια ζημιές σε καλλιέργειες.

Δενδροκαλλιεργητές έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να προμηθευτούν ηλεκτροφόρες περιφράξεις και να διασφαλίσουν την παραγωγή κερασιών, που ωριμάζουν σιγά- σιγά, για να ακολουθήσει η συγκομιδή τους. Όλα αυτά απασχολούν τις συζητήσεις με τα μέλη των κλιμακίων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, χωρίς όμως, όπως μεταφέρουν Πρόεδροι Κοινοτήτων, να έχει προκύψει κάτι ουσιαστικό και άμεσα υλοποιήσιμο, εκτός ίσως, από τις προτάσεις, του Δασαρχείου, και της Θυροφυλακής  για εντατικοποίηση των περιπολιών, στις περιοχές, τις οποίες οι Αρκούδες εμφανίζονται συχνά και προκαλούν ζημιές.

Σε κάθε περίπτωση, οι ιδιοκτήτες των μικρών Μονάδων, που επλήγησαν από τις επιθέσεις της Αρκούδας βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και ζητούν βοήθεια.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗ

10 σχόλια

  • Όταν εμείς παρεμβαίνουμε στο δικό τους οικοσύστημα, εγκαθιστοντας άναρχα, φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες και όλα τα συναφή,να είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε και τις συνέπειες.
    Δεν είναι περίεργο το ότι όλα αυτά τα ζώα που κάποτε τα έβρισκε κάποιος στο βουνό, έχουν κατεβεί τόσο χαμηλά τα τελευταία 2-3 χρόνια.

    • Συμφωνώ απόλυτα. Να φέρουμε τα μαντριά με τα ζώα μέσα στα σπίτια μας για να γυρίζουν ελεύθερα οι αρκούδες.

    • Έτσι είναι ακριβώς. Τα ορυχεία της ΔΕΗ μέχρι τώρα ρήμαξαν τον κάμπο. Και από εκεί εκδιώχθηκαν ένα σωρό ζώα, αλλά δεν το καταλάβαμε, γιατί δεν είχε επίπτωση εμφανή στη δική μας καθημερινότητα. Έτσι νομίζαμε τουλάχιστον. Τώρα πλέον ο άνθρωπος βάζει χέρι στα βουνά. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε ήδη . Το γελοίο του πράγματος είναι ότι μιλάμε για πράσινη ενέργεια. Και μην ξεχνάμε ότι από τα ορυχεία, η περιοχή μας έφαγε ψωμάκι. Τώρα καθόμαστε και κοιτάζουμε τους πλούσιους Αθηναίους να γίνονται πλουσιότεροι.

      • Γιατί κρύβεις την αλήθεια, ότι δηλαδή ο αριθμός των αρκούδων αυξήθηκε και συνεχίζει να αυξάνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σε κατοικημένες περιοχές.

    • 8 δις ανθρωποι στον πλανητη φιλε μου. Δικό μας ειναι το οικοσυστημα, καταλαβε το. Δεν ειμαστε το ιδιο ζωα και ανθρωποι. Αλοιμονο σε τετοιες ιδεες που εχουν υποβιβασει τον ανθρωπο πιο κατω και απο τα ζωα.

  • Το 2000 ειχαμε 5 αρκουδες στο ζωολογικο στο Νυμφαιο. Πριν 5 χρονια μας λεγαν οι φιλοζωικές οτι εχουν γινει 50. Τωρα μας λεωε για 500. 500 αν ειναι δυνατον, ουτε σε ολοκληρη τη Γερμανισ δεν εχει τοσες. Και θα αυξανονται οσο δεν παρεμβαινει το κρατος και αφηνει το παιχνιδι στις φιλοζωικές. Αλλα ειπαμε ο Κουλης παει για τις ψηφους των φιλοζωων. Αυτό φιλε μου δεν ειναι κρατος. Καντε μια βολτα στην Ευρωπη και αντιγραψτε συστηματα, που να προφυλασουν τα ζωα, αλλα κυριως τον ανθρωπο. Δεν ειμαστε το ιδιο ζωα και ανθρωποι, εκτος και αν ειμαστε για καποιους. Το αυτο ισχυει και για τους λυκους και τα αδεσποτα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι