Θερινό σινεμά από το ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π του Δήμου Εορδαίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βόρειο Πεδίο με την βραβευμένη ταινία «Με αξιοπρέπεια» του Δημήτρη Κατσιμίρη

21 Ιουλίου 2023
09:55
Κανένα σχόλιο

Το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π του Δήµου Εορδαίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βόρειο Πεδίο σας καλούν σε µια νύχτα θερινού σινεµά! Την Δευτέρα 24 Ιουλίου θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία µεγάλου µήκους «Με αξιοπρέπεια» του Δηµήτρη Κατσιµίρη. Στην προβολή θα είναι παρόν ο σκηνοθέτης όπως και ο παραγωγός της ταινίας και στο τέλος της προβολής θα γίνει κουβέντα µε συντονιστές κοινωνικούς λειτουργούς του Δήµου Εορδαίας.

Η ταινία: Ένας 80χρονος ηλικιωµένος έχει αφήσει το χωριό για να µείνει στην πόλη µαζί µε το γιο και τη νύφη του. Με αφορµή την ηµέρα των γενεθλίων του, ο γιος του καλεί τα υπόλοιπα µέλη της οικογένειας για να τους ανακοινώσει πως αδυνατεί πλέον να τον φροντίζει. Μια άλλη λύση πρέπει να βρεθεί όπου όλοι θα πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί.

Σηµείωµα Σκηνοθέτη: Το ‘Με αξιοπρέπεια’ είναι ένα οικογενειακό δράµα κλεισµένο στους τέσσερις τοίχους ενός διαµερίσµατος , δηµιουργώντας ασφυξία τόσο στα µέλη της οικογένειας, όσο και σε µας που τους παρακολουθούµε από την κλειδαρότρυπα. Το κλειστοφοβικό περιβάλλον, ο χαµηλός φωτισµός στο χώρο, η κάµερα που κινείται συνεχώς και κοντά στα πρόσωπα των ηρώων, αυξάνουν την ένταση της στιγµής και δηµιουργούν την αίσθηση του ‘σαν να είµαι εκεί’. Το ένα και µοναδικό location αιχµαλωτίζει το βλέµµα µας, δίχως να µας δίνει τη δυνατότητα να πάρουµε ανάσα από το γρήγορο ρυθµό και την εναλλαγή των δράσεων που συµβαίνουν µέσα σε αυτό. Σηµασία δεν έχει τόσο αυτό που λέγεται, όσο αυτό που δεξιοτεχνικά κρύβεται. Με αυτό το σκεπτικό, καίρια σκηνοθετική επιλογή είναι πολλές σηµαντικές φράσεις, σηµεία κλειδιά στη δραµατουργική εξέλιξη, να ακούγονται off κάµερας, δίνοντας την αίσθηση του αναπάντεχου και του τυχαίου. Όπως επίσης η σκηνοθετική επιλογή να µην φανεί ο ηλικιωµένος άντρας µέσα στο υπνοδωµάτιο του αλλά η µόνη επικοινωνία µας µε αυτόν να γίνεται µε τη θέαση της εξωτερικής πόρτας του δωµατίου του. Γνωρίζοντας ότι πίσω από αυτήν την πόρτα υπάρχει ένας άνθρωπος που ακούει να λέγονται προσβλητικά πράγµατα για τον ίδιο, περιµένουµε την αντίδραση του σαν να αναµένουµε µε Χιτσκοκική αγωνία την έκρηξη µιας ωρολογιακής βόµβας. Bιογραφικό Σκηνοθέτη: Ο Δηµήτρης Κατσιµίρης γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Ρόδο. Έχει σπουδάσει και ασκήσει το επάγγελµα του κοινωνικού λειτουργού. Εργάζεται στην Αθήνα ως συγγραφέας και σκηνοθέτης στο θέατρο και στον κινηµατογράφο. Έχει γράψει δύο θεατρικά έργα Η Αυτοκτονία µου (2014), Το Έµβρυο (2015) και έχει σκηνοθετήσει τρεις βραβευµένες µικρού µήκους ταινίες Γενέθλια (2016), Μαµά, γύρισα (2017) και Fake News (2018). Η πρώτη του µεγάλου µήκους Με Αξιοπρέπεια απέσπασε το βραβείο Κοινού στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪ́ΔΑΣ ΠΑΡΚΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΩΡΑ: 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Ο Πρόεδρος

Ευστράτιος Ιορδανίδης

Η Γεν. Γραμματέας

Ματίνα Ζιώγου

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.