Πόλο. Ελληνική Εθνική Ομάδα, η παρ΄ ολίγον κορυφαία στον κόσμο   (Άρθρο του συμπολίτη μας, από την Κοζάνη, Ευσταθίου Λαμπριανίδη)

29 Ιουλίου 2023
20:56
Κανένα σχόλιο

 

Η Ελληνική Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης σήμερα, 29-7-2023, ακούμπησε, αλλά δεν κατέκτησε την κορυφή του κόσμου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ιαπωνία. Πάλεψε στον μεγάλο τελικό με την Ουγγαρία ως ίση προς ίση. Λύγισε στο τελευταίο πέναλτυ. Ο αγώνας είχε στοιχεία Τιτανομαχίας. Παρακολουθήσαμε έναν από τους καλύτερους τελικούς παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης όλων των εποχών.Η παρουσία μας στο παγκόσμια αυτό πρωτάθλημα στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας ήταν εντυπωσιακή. Δείξαμε καλή εικόνα. Κερδίσαμε στη φάση των ομίλων την Αυστραλία 13-9, το Καζακστάν 18-2 και τις ΗΠΑ παίζοντας χαλαρά 15-14. Περάσαμε ως πρώτοι του ομίλου μας απευθείας στα προημιτελικά. Εκεί διασταυρωθήκαμε με το Μαυροβούνιο κερδίζοντάς το 10-9. Στην τετράδα αντιμετωπίσαμε την Σερβία. Τη νικήσαμε με σκορ 13-7. Φθάνοντας στον τελικό με αντίπαλο την Ουγγαρία χάσαμε στα πέναλτυ, με συνολικό σκορ 13-14 υπέρ της Ουγγαρίας.

Αρχικά αναφέρομαι στους πολεμιστές- υδατοσφαιριστές της Εθνικής μας Ομάδος που έλαβαν μέρος στα παιχνίδια της εθνικής στο πρωτάθλημα αυτό και στη συνέχεια θα αναφερθώ στον ηγήτορα-προπονητή Θοδωρή Βλάχο : 1) τον σπουδαίο τερματοφύλακα Μάνο Ζερδεβά, 2) τον χαλκέντερο αμυντικό Δημήτρη Σκουμπάκη, 3) τον δεινό περιφερειακό εκτελεστή Ντίνο Γενηδουνιά, 4) τον παραγωγικό φουνταριστό Στέλιο Αργυρόπουλο-Κανακάκη, 5) τον τάχιστο και αποτελεσματικό περιφερειακό Αλέξανδρο Παπαναστασίου, 6) τον έμπειρο και δημιουργικό περιφερειακό Γιάννη Φουντούλη, 7) τον φέρελπιν και πολλά υποσχόμενο περιφερειακό Νίκο Γκίλλα, 8) τον ταλαντούχο περιφερειακό Στάθη Καλογερόπουλο, 9) τον φοβερό φουνταριστό Δημήτρη Νικολαίδη, 10) τον εξίσου τρομερό φουνταριστό Κώστα Κάκαρη, 11) τον ασύλληπτο περιφερειακό Κώστα Γκιουβέτση, 12) τον σκληροτράχηλο αμυντικό Ζαννή Αλαφραγκή, 13) τον εξαίρετο αμυντικό Γιώργο Δερβίση, 14) τον ικανό τερματοφύλακα Παναγιώτη Τζωρτζάτο και 15) τον εξαιρετικό περιφερειακό Άρη Χαλυβόπουλο.

Τι να πούμε για τον αρχιστράτηγο της Εθνικής μας Θοδωρή Βλάχο. Είναι πανομοιότυπος με τον Μεγαλέξανδρο. Κατ΄ όψιν, κατά σωματοδομή και κατά ηγετικά προσόντα. Αρχιστράτηγος ο Μεγαλέξανδρος. Κατέκτησε τον τότε γνωστό κόσμο. Αρχιστράτηγος κι ο Θοδωρής Βλάχος. Παρ΄ ολίγον κατακτητής του σύγχρονου κόσμου. Βουρκωμένος ο τελευταίος συγκλόνισε το πανελλήνιο με την ομολογία του λάθους που έκανε όταν 37΄΄ (δευτερόλεπτα) πριν τη λήξη του αγώνα ζήτησε και πήρε τάιμ άουτ, καθ΄ ήν στιγμήν η ομάδα μας : είχε κλέψει τη μπάλα απ΄ τους Μαγυάρους, έπαιζε με παίκτη παραπάνω, θα μπορούσε στην αντεπίθεση χωρίς γραμμή άμυνας των αντιπάλων να πάρει προβάδισμα στο σκορ καθώς εκείνη τη στιγμή το σκορ ήταν 10-10, και να φθάσει εν πολλοίς στη νίκη για να καθίσει στον χρυσό παγκόσμιο θρόνο. Ο ηγήτωρ Βλάχος ζήτησε συγγνώμη και από τους αθλητές του και από όλους τους Έλληνες, φιλάθλους και μη. Ταπεινός, απλός και μετρημένος ο Θοδωρής Βλάχος με τη συγκινησιακή του φόρτιση εξέπεμψε το πάθος του για τη διάκριση των ελληνικών χρωμάτων και κέρδισε την αγάπη μας.

Παρ΄ ολίγον χρυσοί παγκόσμιοι πρωταθλητές. Φθάσαμε στην πηγή, αλλά δεν ήπιαμε το νέκταρ της αθανασίας. Όμως τόσο ο ηγέτης-προπονητής μας Θοδωρής Βλάχος και ο συμπροπονητής Τάσος Σχίζας όσο και οι υδατοσφαιριστές μας είναι ψυχωμένοι και αποφασισμένοι για την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου. Οι ίδιοι ήθελαν όσο κι εμείς να βρεθούν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και να ακουσθεί ο εθνικός μας ύμνος κατά την τελετή απονομής των μεταλλίων. Και το είχαν δηλώσει αυτό -και το κυριότερο- και το έδειξαν με το αγωνιστικό τους πάθος.

Όλοι σας – αθλητές και προπονητική ομάδα- έχετε τις ικανότητες και η πρωτιά στον κόσμο δεν θα αργήσει να ΄ρθει.

Θερμά συγχαρητήρια στον αρχιτέκτονα προπονητή Θοδωρή Βλάχο, θερμά συγχαρητήρια στον έτερο προπονητή Τάσο Σχίζα, θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές- υδατοσφαιριστές της εθνικής μας ομάδος. Επίσης θερμά συγχαρητήρια και ως καθοδηγητή και εμψυχωτή των στελεχών-παικτών της ομάδας μας και για τις μεστές, συνετές, προσγειωμένες δηλώσεις του στο τέλος του τελικού με την Ουγγαρία, στον αρχηγό της αποστολής της Εθνικής μας πόλο Γιώργο Αφρουδάκη, παλαίμαχο υδατοσφαιριστή με περγαμηνές στη φαρέτρα του,

Αυτή η Ελλάδα μας εκφράζει. Η Ελλάδα του Θοδωρή Βλάχου και της Ελληνικής Εθνικής Ομάδος Πόλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2023. Τι αγαλλίαση Θεέ μου !!

Δεν μας εκφράζει η Ελλάδα των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, παλαιοτέρων και νυν, των πυρκαγιών, παλαιοτέρων και νυν, των πλημμυρών, παλαιοτέρων και νυν, των θανατηφόρων πυρκαγιών στο Μάτι, των θανατηφόρων πλημμυρών στην Μάντρα, του θανατηφόρου τροχαίου στα Τέμπη, του θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, των τρεχουσών θανατηφόρων πυρκαγιών στη Μαγνησία και την Εύβοια, των τρεχουσών πυρκαγιών στη Ρόδο, των τρεχουσών πυρκαγιών στην Κέρκυρα και τη λοιπή ελληνική επικράτεια. Τι θλίψη Θεέ μου !!

Λαμπριανίδης Ευστάθιος 29-7-202

 

 

 

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.