Πρόεδρος Πρωτοχωρίου Νίκος Καμπουρίδης: “Mήπως τελικά το Πρωτοχώρι είναι υπό διωγμό;”

21 Αυγούστου 2023
07:44
Καλημέρα και καλή Κυριακή.
Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο καταιγισμός έκδοσης Βεβαιωτικών Καταλόγων πληρωμής τελών για τους κατοίκους της Κοινότητας Πρωτοχωρίου. Μετά τα τέλη άρδευσης που καλούνται να πληρώσουν συγκεντρωτικά οι χρήστες του αρδευτικού δικτύου (110 ευρώ για τη χρήση προηγούμενων ετών και 40 ευρώ για το έτος 2022) ήρθε η σειρά των κτηνοτρόφων να κληθούν να καταβάλουν 600 ευρώ έκαστος μόνο για τον προηγούμενο χρόνο. Το εξωφρενικό αυτό ποσό προκύπτει σύμφωνα με ισχυρισμούς των Υπηρεσιών του Δήμου από τον πρωτοφανή, άδικο και αντιδεοντολογικό επιμερισμό των υποτιθέμενων λειτουργικών εξόδων του δικτύου και της γεώτρησης που το τροφοδοτεί χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι υδρομετρητές που καταγράφουν την κατανάλωση νερού για κάθε κτηνοτροφική μονάδα.
Αποτελεί μνημείο αναλγησίας και αδιαφορίας η συσσωρευμένη έκδοση Βεβαιωτικών Καταλόγων τη στιγμή που κτηνοτρόφοι του Πρωτοχωρίου τυχαίνει να είναι και χρήστες του αρδευτικού δικτύου με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν χρηματικά ποσά τα οποία συγκεντρωτικά υπερβαίνουν κάθε προγραμματισμό που μπορεί να κάνει ένας εχέφρων οικογενειάρχης και επαγγελματίας. Αφού παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Κοινότητας τα κτηνοτροφικά δίκτυα ύδρευσης αφέθηκαν στην τύχη τους με αποτέλεσμα να λειτουργεί ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός τους άσκοπα έρχονται τώρα να επιβάλλουν το κόστος της λειτουργία τους σ’ αυτούς που δεν έχουν καμία ευθύνη για τη συντήρηση τους.
Υ.Γ.: Μαθαίνω ότι κυκλοφορούν κάτι γελοίες διαδόσεις που εκπορεύονται από γνωστά κέντρα παραπληροφόρησης και επικοινωνιακής διαχείρισης των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής ότι η Κοινότητα έχει προχωρήσει χωρίς να ενημερώσει τις Υπηρεσίες του Δήμου σε διασύνδεση του κτηνοτροφικού δικτύου με το αρδευτικό και σ’ αυτό αποδίδουν τις μεγάλες λειτουργικές δαπάνες που προκύπτουν. Περιμένω εναγωνίως η φημολογία να μετατραπεί σε δημόσιο λόγο για να πάρουν τις κατάλληλες απαντήσεις. Άλλωστε, τα ξαναείπαμε, οι Κοινότητες σύμφωνα με τον Δήμο δεν είναι και δεν αναγνωρίζονται ως “αυτοτελή κεφάλαια διαχείρισης”.

22 σχόλια

  • Ωφειλατε απο μονοι σας να ειχατε τακτοποιηση τις οικονομικες σας εκρεμμοτητες με τον Δημο. Εαν εχετε μονο παραπονα και απαιτησεις υπαρχουν και υποχρεωσεις. Τωρα πιυ ηρθε η ωρα να πληρωσετε το θεωρειτε οτι ειστε υπο διωγμο? Κανετε λαθος διοτι οσο δεν πληρωνετε εσεις καποιοι αλλοι που ειναι σωστοι σηκωνουν και το δικο σας οικονομικο βαρος. Πλεον ξερουν και οι πετρες οτι οι αποψεις σας ταυτιζονται απολυτα με τις αποψεις με πρωην αυτοδιοικητικο που λακισε μπρος στον φοβο της καταρευσης του στον δημο. Τωρα σε συνεργασια μαζι σας σκορπα δηλητηριο για την παραταξη και τα προσωπα που τον ανεδειξαν. Ουδεις αχαριστοτερος του ευεργεθεντος αχαριστου….

    • Σας πονάει που εφυγε ο Κυριακίδης και δεν μπορείτε να το Χωνέψτε. Δεν φοβάται Έφη, εξαλλου ποιον να φοβηθει απλα δεν ασχολείται αλλο . Ουδεις αχαριστοτερος του ευεργεθεντος. Αν ειχες το χαρακτήρα του Κώστα θα είχες παραιτηθεί ήδη γιατι όπως λες αγαπάς το χωριο σου και κανείς τα παντα….Άσε Έφη τελικα το Πορτοραζ το αγαπάς μονο οταν σε συμφερει..

    • Πρωτοχωρίτης πραγματικός σίγουρα δεν είσαι.Υποψήφιος/α με τον Μαλούτα όμως σίγουρα είσαι και επειδή βλέπεις τι ανταπόκριση έχεις στο Πρωτοχώρι είπες να βγάλεις τη χολή σου κατά των Πρωτοχωριτών που δεν πρόκειται σε στηρίξουν. Περαστικά και εγώ θα έλεγα πως ήρθε η ώρα να κάνεις καμιά άλλη δουλειά.

  • Τι περιμένεις πρόεδρε από αυτούς που τα παιχνίδια της παιδικής χαράς που ο πολιτιστικός σύλλογος αγόρασε και έστησε για να παίζουν τα παιδιά του χωριού τα πήραν και τα έστησαν σε παιδικές χαρές της πόλης. Κοινώς τα έκλεψαν. Με ξένα κόλλυβα κάνουν μνημόσυνο. Βέβαια από την πολυγραφότατη υποψήφια ούτε λόγος. Ας έρθουν για ψήφο

  • Έφυγε η κάλυψη και ξεβρακωθηκατε. Οι άλλοι που πλήρωναν ηταν…. Έτσι βγαίνω και γω δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος.

    • Αν δεν ήταν 《τιμητης των αξιών》 όπως αναφερεις δεν θα τον παρακαλουσαν για να κετεβει υποψηφιος. Αλλά μάλλον αυτό σε καίει γιατι αυτον τον παρακαλούσαν ακομα και μέσα από το δικό σας συνδυασμό αλλα προφανώς εσυ ήσουν δεδομενη!!! Χαιρετηματα…..

    • Πόσο λίγος είσαι!!!!! Και κουτός, που νομίζεις ότι θα ασχοληθεί ο Κώστας με πορ… ες σαν εσενα.
      Φθηνιαρη τενεκέ…

  • Πεστα Καμπουριδη ίσα και στράτατα…και άφησε τα γατάκια να παραμηλουν..πείτε μας πόσοι κάνουν κολπακια και δεν πληρώνουν τηλεθέρμανση και νερό στην Κοζάνη..να μάθουμε και εμείς αλλού τα πάραμυθια..Τέλος.

  • Λυπάμαι αλλά όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της μη εμπλοκής και ενασχόλησης των υπηρεσιών του Δήμου για το αρδευτικό δίκτυο

  • Πρόεδρε τι κάθεσαι… κήρυξε το Πρωτοχωρι ανεξάρτητο υπάρχει και προηγούμενο όπως έγινε και με το Βελβεντό.

  • Χαχαχα… 4 αρνητικά σχόλια από τον κύκλο της υποψήφιας του Μαλουτα με καταγωγή από το χωριό μας.Ετσι το αγαπάς? Έτσι τιμας τον κόσμο που μαζί του μεγάλωσες? Τελικά μπροστά στο συμφέρον τα ξεχνάμε όλα ακόμα και τον άνθρωπο που σε βοήθησε όσο κανένας βγαίνεις και τον κατηγορίας που λίγο από το ήθος του να είχες θα έπρεπε ήδη να παραιτηθείς, τελικά έχεις δίκιο Ουδεις αχαριστοτερος του ευεργεθεντος αχαριστου…. Σου ταιριάζει απόλυτα. Και κάτι τελευταίο προφανώς ο δημαρχος δεν σε υπολογίζει και το έχει ξεγραμμενο το Πρωτοχωρι, οπότε κάνει όλα αυτά που κάνει.

  • Ο Δήμος Κοζάνης αποφάσισε να εκμεταλλευτεί και την περίπτωση, της υδροδότησης στο Πρωτοχώρι. Μαλλον διαπίστωσε οτι ειναι κερδοφόρα. Προκάλεσε αναστάτωση, ηταν ηδη σε ρηξη με τον κοινοταρχη, ενω στο παρελθον ηταν συνοδοιπόροι. Τα συμφέροντα ρυθμιζουν τις συμμαχιες και οχι οι ψευτικες ονειροπώλες εκθέσεις ιδεων, οπως πραττει η επι μισθο ανεκδιήγητη συμβουλος του Δημαρχου Κοζανης που οι χωριανοι της μου μεταφερουν οτι ενδιαφέρεται μονο για οσα την οφελουν. Το Πρωτοχωρι παρειχε ισχυρη στηριξη ανεκαθεν στον κουκουλοπουλο και μετα στον μαλουτα. Αυτοι τι εκαναν για το Πρωτοχωρι; Και τωρα γινεται ο κακος χαμος. Οσοι ηταν εκλεγμενοι ή διορισμένοι πρωτοχωριτες και εβλεπαν την εγκαταλειψη του χωριου θα επρεπε να παραιτηθουν. Ομως συνεχιζουν να γλειφουν μηπως και ανελιχθουν. Δυστυχώς κάποιοι/κάποιες εξελίσσονται έρπωντας και γλείφοντας. Αυτο συμβαινει και στο Πρωτοχωρι, αλλα σε μεγιστο βαθμο απο συγκεκριμενα ατομα, ελαχιστα. Σ
    Αυτα κανουν ζημια στον τοπο γιατι δεν αγαπουν αγνα αλλα με ανταλλαγματα, περιμενοντας να κερδισουν για τον εαυτο τους. Δεν ειναι ετσι η αγαπη, δεν την ξερουν, δεν την εζησαν. Ειναι ζητημα χρονου να φρασει στο μεγιστο ο προσωπικος ξεφτυλισμος τους, καθως ηδη γελοιποιουνται. Η κατρακυλα και η τελικη πτωση τους θα ειναι εξαιρετικα επωδυνες καταστασεις. Ομως η τοπικη κοινωνια δεν ευθυνεται να πληρωνει τις απερισκεψιες τους και τις ματαιοδοξιες τους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.