Καλημέρα και καλή Κυριακή.
Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο καταιγισμός έκδοσης Βεβαιωτικών Καταλόγων πληρωμής τελών για τους κατοίκους της Κοινότητας Πρωτοχωρίου. Μετά τα τέλη άρδευσης που καλούνται να πληρώσουν συγκεντρωτικά οι χρήστες του αρδευτικού δικτύου (110 ευρώ για τη χρήση προηγούμενων ετών και 40 ευρώ για το έτος 2022) ήρθε η σειρά των κτηνοτρόφων να κληθούν να καταβάλουν 600 ευρώ έκαστος μόνο για τον προηγούμενο χρόνο. Το εξωφρενικό αυτό ποσό προκύπτει σύμφωνα με ισχυρισμούς των Υπηρεσιών του Δήμου από τον πρωτοφανή, άδικο και αντιδεοντολογικό επιμερισμό των υποτιθέμενων λειτουργικών εξόδων του δικτύου και της γεώτρησης που το τροφοδοτεί χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι υδρομετρητές που καταγράφουν την κατανάλωση νερού για κάθε κτηνοτροφική μονάδα.
Αποτελεί μνημείο αναλγησίας και αδιαφορίας η συσσωρευμένη έκδοση Βεβαιωτικών Καταλόγων τη στιγμή που κτηνοτρόφοι του Πρωτοχωρίου τυχαίνει να είναι και χρήστες του αρδευτικού δικτύου με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν χρηματικά ποσά τα οποία συγκεντρωτικά υπερβαίνουν κάθε προγραμματισμό που μπορεί να κάνει ένας εχέφρων οικογενειάρχης και επαγγελματίας. Αφού παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Κοινότητας τα κτηνοτροφικά δίκτυα ύδρευσης αφέθηκαν στην τύχη τους με αποτέλεσμα να λειτουργεί ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός τους άσκοπα έρχονται τώρα να επιβάλλουν το κόστος της λειτουργία τους σ’ αυτούς που δεν έχουν καμία ευθύνη για τη συντήρηση τους.
Υ.Γ.: Μαθαίνω ότι κυκλοφορούν κάτι γελοίες διαδόσεις που εκπορεύονται από γνωστά κέντρα παραπληροφόρησης και επικοινωνιακής διαχείρισης των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής ότι η Κοινότητα έχει προχωρήσει χωρίς να ενημερώσει τις Υπηρεσίες του Δήμου σε διασύνδεση του κτηνοτροφικού δικτύου με το αρδευτικό και σ’ αυτό αποδίδουν τις μεγάλες λειτουργικές δαπάνες που προκύπτουν. Περιμένω εναγωνίως η φημολογία να μετατραπεί σε δημόσιο λόγο για να πάρουν τις κατάλληλες απαντήσεις. Άλλωστε, τα ξαναείπαμε, οι Κοινότητες σύμφωνα με τον Δήμο δεν είναι και δεν αναγνωρίζονται ως “αυτοτελή κεφάλαια διαχείρισης”.